Bloggmeny

Den s,k krisen...inom S

tisdag, 15 februari 2011 14:47, Politik

Jag som befinner mig i Lidköping med ett stöd på över 41 % av väljarna har svårt att förhålla mig till kriskommissioner och debattörer som just nu är aktuella. Mängder med mer eller mindre märkliga åsikter om orsaker. Partiet är i fritt fall läser jag. Mycket märkligt att ledaren inte höll sitt löfte att leda partiet fram till kongressen utan vi just nu är ledarlöst och någon opposition har inte förekommit på fem månader.Mycket märkligt är det också att ingen pratar om ledarskapsfrågan som orsak till det dåliga resultatet. Professor Holmberg sa att Mona Sahlin var ett sänke för S men kriskommissionen finner alla möjliga märkliga anledningar.Idag lyfter man fram starka lokala ledare som exempel att S har en bra politik och förtroende. Detta gäller lokalt med tydligen inte på riksnivå. Samma politik men olika ledare. Min logik blir då att det är inte politiken det är fel på. När jag lyssnar på Anna Johansson så pratar hon om tillväxtpolitik. Låter som en röst från 1900 talet. Samtidigt läser jag om en ekonom som talar om : Hur skapar vi ett välfärdssamhälle utan tillväxt. Intressant frågeställning. Den frågan måste nämligen lösas förr eller senare. Det är frågan för 2000 talet och borde vara något för Socialdemokratin. Det handlar nämligen om fördelningen i samhället. I ledarskapsfrågan föredrar jag ett delat ledarskap mellan en kvinna och en man. Då blir vi trovärdiga och mer kompletta inför framtiden och alla krav från media samhället. Vi kan ha en Stockholmare och en från landet. Partiets kris är en storstadskris och ledarskapskris. Rimligtvis måste det finnas problem och usel politik även i Stockholm från de borgerliga som man kan opponera framgångsrikt emot. Saken är även här att vi inte har haft dugliga ledare i Stockholm och nu pratar jag om lokalpolitik. Det är på lokal nivå politisk förtroende skapas. Samtidigt lyssnade jag på Göran Perssons tal för två veckor sedan från ett seminarium kring framtidsfrågorna.http://svtplay.se/v/2314790/fullt_upp_-_goran_persson Persson har vilat sig i form och är en tillgång. Dressman använder sig av Rolling Stones i sin marknadsföring och varumärkesbyggandet. Kaxigt i vart fall. Själva har vi fått en spelning med Stoneslåtar nu på lördag.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jag håller med Dig i stora stycken Kjell. Delat ledarskap är, som jag ser det, en nödvändighet för att kunna rekrytera bra ledare. Bl.a. för att media ställer enorma krav på dagens ledare. Omänskligt att klara av för en person och vi söker människor, inga robotar.
Välfärdssamhälle utan det vi i dag kallar tillväxt är ju någonting som bara måste klaras av i framtiden. Tillväxtbegreppet är ju lite konstigt ibland.

Kent Almertz - 15 februari 2011 00:00