Bloggmeny

De rika blir ännu rikare.

torsdag, 05 april 2007 15:18, Politik

Just nu pågår en stor förmögenhetöverföring från "fattiga" till framförallt de riktigt rika. Slopad förmögenhetskatt och nu slopad fastighetsskatt. I mellanskiktet finns det naturligtvis vinnare.Att tala om ökad rättvisa är bara att dölja att de rika får ännu mer.Solidaritet är orättvist för vissa rika.Jag har lyssnat på flera Moderater och det är sååå orättvist.. Man tar sej för pannan och lyssna på dessa rika,många som ärvt sina pengar och fått allt serverat. Solidaritet skall vara orättvist enligt min uppfattning.Att samhället tar av de rika och ger till de som inte har fötts eller levt upp med samma förutsättningar är solidaritet.Det skapar dessutom ett samhälle med en grundtrygghet och säkerhet för alla. Medmänsklighet är ett annat ord. Nu rivs detta ner och de rika skor sig. Fastighetsskatten var säkert i behov av reformering men detta system skapar nya problem.Framförallt landsbygdens samhällen råkar riktigt illa ut.Ta Järpåsborna som ett exempel.De får ingen sänkt skatt,däremot betala mer vid försäljning. Ett mellanskikt får sänkt skatt melllan 400 till 900 kr i månaden men får betala vid försäljning. De stora vinnarna är miljonärerna i Danderyd,Täby,Nacka.Lidingö och så vidare. De hade ju det så dåligt tidigare.ler.. I princip kan man säga att alla samhällen i Sveriges landsbygder får betala miljarder till Stockholms överklass.Obegripligt att Centern kan stå bakom detta. Välkomna landsbygdens befolkning till Socialdemokraterna. Igår var jag på möte i Göteborg - i Femman huset är det trädgård visning.Så här ser det ut om några veckor,denna tidiga vår.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*Hej Kjell !

TACK för inlägget "de rika blir ännu rikare"!
Jag delar dina tankar till 100 %.

Lena - 06 april 2007 00:00