Bloggmeny

De la Gardie-IV och elevhälsan.

måndag, 08 oktober 2007 23:23, Politik

Idag ägnade jag dagen åt skolan. Var på besök på De la Gardiegymnasiet och IV programmet.. Det individuella linjen är omdebatterad men behövlig. Kommer alltid att finnas i någon form. Egentligen skulle hela skolan vara en enda stor individuell skola. På IV samsas ungdomar med olika bakgrund. På IV får man undervisning i små grupper så individuellt det bara går. Jag har besökt IV tidigare men man får hela tiden nya idéer. Givande att träffa personal och elever. Jag hade också möte med elevhälsan som har ett eget arbetslag. På en skola av De la Gardies mått med 1800 elever finns det ca 10 % av eleverna som har större problem än andra. Det är ingen skillnad på samhället i övrigt. Där gör vår elev hälsa ett jättebra arbete. Aline, Ferial och Marwa får symbolisera IV programmet. Marwa kommer från Bagdad. Har efter flera års krig en bristfällig utbildning naturligtvis. Får läsa igen och upp sig i Lidköping. Ferial i mitten har varit i Lidköping i 1 månad,kommer liksom sin kompis Aline från Beirut i Libanon. Goa tjejer som har framtiden för sig men måste givetvis ha extra stöd innan man kommer in i det svenska samhället.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*