Bloggmeny

De la Festival

fredag, 15 augusti 2008 11:26, Politik

Under veckan pågår både De la Festival och Porslinsfestivalen.Hjulafton och HD träff.Mycket och ändå inte mycket.Ja Hjulafton lever sitt eget liv och stan är full av människor men i övrigt får man ingen känsla av någon festival som fyller stadens centrum. Lidköpings "problem" är att vi inte får turisterna att stanna.De flesta gör endagsbesök och någon större omsättning som sätter spår i ekonomin finns ej. I den ranking som branschen gjorde över besöksnäringens omfattning slogs Lidköping långt ned på listan med Lilla Edet som närmast.Undrar vad Lilla Edet har ?? Jag åker runt i världen både privat och i jobbet.Ser naturligtvis mycket och får idéer.Förmedlar dem och försöker inspirera men det är sällan jag får gehör. Tjänstemän skall alltid uppfinna hjul på nytt eller gå egna vägar.Givetvis jobbar många bra men resultat kan alltid bli bättre.Sedan är Lidköpingsborna ett märkligt släkte..Jag var på bluesföreningens kväll i Stadsträdgården i förrgår.Kl sex inleddes kvällen med ett amatörband från Lidköping som spelat ihop något år och live ett handfull ggr.Jag räknade in ca 500 personer. När kvällens huvudband Finländska Wentus blues band inledde något senare hade 300 gått hem. Wentus som spelat i 20 år kom från turne både i USA och Canada -gör stor succe i Norden och spelat in en film som blivit nominerad drar knappt 200 personer. De spelar en tung svängig blues av bästa märke. Oehörd bra bas/trummis kryddat med en utmärkt sologitarrist och sångare.Men Lidköpings borna gick hem.. Robban Hagnäs-Basist av ren Chicago klass. Mikael "Axeli" är vänster och vänsterfotad trummis med egen stil. Bra bilder skall publiceras. Björn Cavalli Björkman i stilstudie. Men of blues från Lidköping är ett hyggligt amatörband i klass med The Politicians.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*