Bloggmeny

Där kom det...Monopolspelaren har vaknat..ler

onsdag, 18 februari 2009 13:00, Politik

I raden av borgerliga regeringar har det alltid kommit bevingade grodor ur mun på ministrar.Nu kom det från Maud Olofssson -vem annars..ler...jag spelar inte monopol med skattebetalarnas pengar var dagens argument avseende Saab krisen...Nu är väl inte ett arbete att rädda kvar Saab som biltillverkare som att spela monopol.Tydligen har regeringens förhandlingar med GM varit amatörmässiga..Vad annat var det att vänta med denna regering som inte har förmåga...Näringspolitik är inte att spela monopol Maud Olofsson... Näringspolitik är att komma fram till konstruktiva lösningar med ett privat näringsliv som i detta fallet är konkursmässiga.När det handlar om 10.000 tals arbeten och en exportindustri som är oehört värdefull för bytesbalansen så måste en regering agera. Det är en regerings ANSVAR...Jag är arg säger Olofsson.. Visst var arg på dej själv och din oförmåga. Frågan skall inte lösas via presskonferenser i USA o i Sverige.Frågan o nytt privat ägarskap skulle mycket väl regeringen kunnat agera i som ett exempel.. Idag begravdes Gunnar Sundberg av komminister Sonja Grunselius,,,Sonja är enastående idag i detta området som talare.tack,,Det är sällan man vill applådera på en begravning - NLT gänget med Göran Berglunds solosång av In the Ghetto var på en nivå där jag ville applådera. Nu är Gunnar jordsatt på Södra och han får vila i frid.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Ensam....Hahahahahah,,,,Ännu ett helidiotiskt inlägg..Pinsamheterna fortsätter

kjell hedvall - 20 februari 2009 00:00

Det är väl snarare så att du har gjort bort dig totalt med ditt uttalande? Du står ju totalt ensam med dina åsikter om man följer med debatten i den här frågan. Nä det luktar betongsosse och gnäll bara för gnällandets skull. Som vanligt tyvärr.

Nisse Hult - 20 februari 2009 00:00

Varken Peter eller Nisse har tagit reda på vad det handlar om..Ni låter som ett eko från Maud Olofsson...Pinsamt............

kjell hedvall - 19 februari 2009 00:00

Jag förstår inte erat gnäll över att vår regering inte vill skicka iväg skattemiljarder till ett USA-ägt bolag. Det bästa för både SAAB och Volvo är om de kan göra sig fria från sina två utsugar-ägare från USA så fort som möjligt. Kanske finns det sedan en framtid för SAAB och Volvo, kanske inte. Vi kan väl inte ge konstgjord andning till ett privatägt företag som har gått med förlust i 20 år med skattepengar.

Hade regeringen skickat in 5 miljarder till SAAB nu hade de gått raka vägen för att täcka GM:s förluster och i förlängningen för att täcka det enorma underskott som åtta års BUSH-administration har skapat.

Däremot så bör regeringen hjälpa alla de 1000-tals människor som blir drabbade, men det är en annan sak.

Peter - 18 februari 2009 00:00

Varför ska Svenska folket ta över ansvaret från ett multinationellt företag som GM? Ska regeringen ta över ansvaret för driften för SAAB som beräknas uppgå till en halv miljard i månaden? Ska regeringen ta över avvecklingskostnaderna ifrån bolagsdirektörerna i USA? Aldrig i livet! För ett företag som inte genererat någon vinst på över 10 år. Vad talar för att Svenska staten ska kunna driva SAAB bättre än vad världens största bilföretag kunnat göra? Absolut inget! All heder och respekt för Näringsministern som inte faller för GM direktörernas försök att lämna det sjunkande skeppet!

Nisse Hult - 18 februari 2009 00:00