Bloggmeny

Dansbandskampen

söndag, 19 oktober 2008 12:39, Politik

Jag spelar inte dansbands musik hemma precis eller att jag är intresserad av det.Ändå har det funnits med i mitt liv väldigt nära. Det började naturligtvis redan i Folkets Park på sextiotalet.Då var Folkparken med alla artister och dansbanden en självklarhet. Man hade heller ingen ålders gräns utan alla var välkomna. Jag kollade på orkestrarna och tittade på de dansande paren redan när jag var 12 år.Var där som tioåring och tittade på Emile Ford 1962 minns jag.Så gammal är jag..ler...Dansband hette det inte då utan orkestrar som Cool Candys och Tötas.Sen började jag själv fuska på trummor och träffade och lärde känna musiker.Jag började att dansa och hur många gånger har jag inte varit på fester med dansband genom åren. I Närradion spelade jag dansbands musik eftersom lyssnarna ville ha det. 1987 frilansade jag på Radio Skaraborg och gjorde ett program som hette ett dansbands vardag. Jag följde Drifters och lärde känna dem.Vi spelade dessutom Non Stop dans med Drifters för några år sedan i Parketten. Så har det varit genom åren. För drygt sex år sedan lärde jag känna ungdomarna i Scotts genom min dotter Anna. Jag har följt dem och vi har pratat om att arrangera något spel ihop The Politicians och Scotts. Därför var det extra trevligt att de blev uttagna till TV 1 storsatsning dansbandkampen.Även Bengt Hennings blev uttagna. Robert Muhrer spelade trummor i Drifters under många år men varvade ner och började spela i just Bengt Hennings... Gårdagens första omgång blev en succe tyckte jag. I dessa tider då Media och TV exponering är allt för framgång så gjorde båda banden mycket bra ifrån sig. Scotts kan ju gå hur långt som helst. Upplägget med arbetare grabben från Lidköping som står på TI Automotive (min gamla arbetsplats i 15 år.) och drömmer om att bli proffs var genialt. Att sedan Henrik ser bra ut,är förhållandevis ung och sjunger bra gör att jag skall följa detta program. I övrigt så spelade de ju lysande hela bandet..Grattis.... Henrik Strömberg hade klippt sig inför dansbands kampen. Jag tog bilder i Maj på bandet...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej! Kul att titta in på din sida,och att läsa lite om musik. Du nämner Cool Candys och Tötas.Har själv spelat trummor i olika dansband här i norrbotten.Cool Candys låtar hade vi gott om på repertoaren. I Logen Långträsk spelade vi 1974 tillsammans med Yngve Forssells orkester.Jag vill minnas att deras trummis,enligt sångaren Göran Wilen,hette Svante Bergman med ett förflutet i Tötas. Han var för övrigt med på deras svensktoppshit "Farfar" fr. 1973.Cool Candys spelade sommaren 1974 faktiskt också på nämnda ställe.Kul med lite nostalgi, eller hur?

Roger Lindqvist - 22 december 2008 00:00

Hej Kjell, kul att läsa din blogg.
Ha de. Robban

Robert Muhrer - 22 oktober 2008 00:00

Du får ej glömma Kindbergs, de har släppt en ny CD ganska nyligen, de är toppenbra och jag spelar ju normalt inte dansbandsmusik heller eg, men här svänger det gott. Du minns kanske också de stora lokalerna vi kunde nyttja till mkt billig hyra ovanpå Målarboden, de va mer frihet o kreativitet överlag. Minns mkt väl hur Robert och co började dunka svensktopp medan det dånade hårdrock i andra hörnan. underbart att kunna leva på sin hobby, Att han sen sluta o börja som säljare hjälpte ju inte då han nu lirar med Bengt hennings. Mkt duktigt folk i stan

anne - 20 oktober 2008 00:00