Bloggmeny

Dagens budgetdebatt och beslut.

måndag, 22 juni 2009 22:57, Politik

Idag har vi beslutat om 2010 års budget för Lidköpings Kommun.Som vanligt en lång debatt där vi har olika åsikter om hur kommunen skall styras. Jag har alltid haft en bra förmåga att uppfatta vad som sägs. Ibland hör jag andra återge vad som sagts och undrar om vi var på samma möte.Dagens möte inleddes med att Marianne Nilsson från Centerpartiet tyckte att det var fel att både Vård o omsorg samt Barn och skola skall behöva spara någonting överhuvudtaget. Hon föreslog att dessa skulle undantas men detta uppfattade inte ens ordföranden utan nöjde sig med barn o skola som ett motförslag. Samtidigt som Marianne föreslog detta så föreslog hon lite senare att båda dessa nämnder skulle spara ännu fler miljoner än vad som redan beslutats om och som hon var emot nån timma tidigare. Centerpartiets övriga ledamöter var tysta och verkade spela med i detta synnerligen märkliga dubbelspel. Marianne Nilsson hade dessutom mage att säga att hon aldrig sagt vad hon sa.. Nu finns den utmärkta möjligheten att kolla vad Marianne sa. www.radiolidkoping.se Klicka på Kommunfullmäktigesändning och scrolla ned till dagens datum. Välj sedan på menyn - Delårsrapport 1 2009. Man kan flytta fram pilen till aktuell tid - exakt 7,27 min kan ni höra Mariannes märkliga förslag där hon går emot både sig själv och alliansens politik som hon dessutom reserverade sig för... Förövrigt kastades det ut en massa oförskämdheter både från StenErik Lager (kd) samt Bertil Jonsson (m) emot mig.Man kan ju tycka att människor som både kallar sig för kristna som utbildade skulle vara bättre funtade i skallen än dessa lågheter,det är synd om människan.Väljarna i Lidköping är dock klokare än dessa herrar och har passat dem till ett läge utan makt. Nu kan de inte göra nån skada och det är bra. Vi firade midsommar som vanligt i Örthagsparken. Vi tog till slut beslutet att pröva om det skulle gå att spela - Vädrets makter stod oss bi.Det åskade o vräkte ned runtomkring Örthagsparken denna dag men vi klarade oss. Fick förresten kommentaren att The Politicians gott kunde spela till dansandet så det blev lite fart..Skall funderar på detta,,Vi äro musikanter alltutifrån Skaraborg....ler....Sista resten av detta län.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

mmm kanske det -men vi ser fram emot nästa midsommar med en upphottad spelning och fler framträdande av våra härliga nysvenska ungdomar - gott att se att man värnar om sin kultur säger vi som midsommarfirar i Örthagsparken!

Ewa-Britt Filipsson - 25 juni 2009 00:00

He he!:D

Oven - 23 juni 2009 00:00