Bloggmeny

Då kom statsbidraget....

tisdag, 07 april 2009 17:48, Politik

Till slut efter alla turer så kom regeringen med statsbidrag till kommunerna.Sent besked och märkliga turer eftersom Anders Borg så sent som i förra veckan sa att det blir inget.Dessutom betalade man delar av skattesänkningarna med minskade upppräkning enligt tidigare modell så man tar först och ger tillbaka sedan under propaganda.Lidköping skulle 2010-det år vi arbetar med erhålla 20 miljoner vilket är 8 miljoner mer än vad jag räknade med.Orsaken är man på borgerligt manér ger lika mycket till rik eller fattig kommun.Oavsett om man har stora sociala kostnader typ Malmö eller knappt nåt som i Nacka...Hade det bara vart ett netto 20 mille in så ser det hela betydligt ljusare ut - Nu väntar dock ytterligare fallande skatteprognoser så jag ligger lågt. Jag kan dock konstatera att de snabba svängningarna gräver ur de kommuner som tidigarelagt sina budgetprocesser. Det blir en massa beslut tagna på felaktigt ekonomiska grunder vilket inte är bra. Jag läser att Moderaterna och deras Sten Bergheden vill att Lidköping skall betala för att bygga E 20 till motorväg.Det är långt ifrån vad Cecilia Widegren stod och skrek ut i valrörelsen för 2 år sedan.Men minnet är kort hos detta parti. I dessa tider dessutom ????- Verkar som man lever i en helt annan värld.Kommunen står för vård-omsorg och skola och Villa BK...Att nu gå in i statliga åtaganden vore huvudlöst.(JA - det sista om Villa var ett skämt...eller ett exempel på kultur o fritid..Men det var nog nån som hajade till..ler.... Själv är jag i Lima,även detta år på påsksemester..Hade själv förväntat mej flera goda blog referat härifrån men nät uppkopplingen har varit urkass - Ändrade dock på detta idag.Sedan åkte jag på magsjuka direkt vilket är helt urtrist meningslöst.Men solen skiner och jag återkommer.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*