Bloggmeny

Ciel..försvann i himmelen.....och Stensiken...

tisdag, 12 augusti 2008 20:19, Politik

Idag släppte jag informationen att CIEL..centrum för innovation och entreprenörskap troligtvis inte kommer att fortsätta sin verksamhet i nuvarande form. Skulderna ligger på närmare fyra miljoner till kommunen. Givetvis inte bra alls...Skulden ligger tung på de som rekryterade verksamhetsledaren som i stort sett kört Ciel i bott.De andra ägarna och ordföranden har också ett stort ansvar för detta misslyckande. Misslyckandet är så stort att det kommer att få konsekvenser för hela näringslivsarbetet i framtiden.Vi måste se över vad vi vill ha ut,focusera och rekrytera rätt personal. Under den korta tid som verksamheten pågick startades två företag.Det mest framgångsrika har dock flyttat till Göteborg.Ett antal andra företag har också sett dagens ljus men det har inte varit utifrån Chalmers konceptet.Givetvis kan vi inte lägga ner frågor som innovation och entreprenörskap men jag tror inte formen,ägar konstellation och struktur inom Ciel är någon framgångsväg.Som jag informerat om sitter jag numera i intresseföreningens styrelse för Gothia Science Park i Skövde.Där har man nått upp till en storlek som behövs för att driva verksamheten.Tyvärr nådde aldrig Ciel dit. Jag var i Skövde i helgen och passade på att besöka deras nya stora köpcentrum i Stensiken. I Lidköping har vi sik eller sil i Vänern...i Skövde har de sik i sten..ler.. Iallafall borde det vara möjligt med etableringar typ BilTema även i Lidköping.Det fodras dock modet att öppna upp ett område större än Änghagen. Det är Politikervecka i Lidköping på initiativ av Lidköpingsnytt.Idén är bra och jag tycker vi skall fortsätta.Behövs dock slipas till rejält. Först och främst måste arrangemanget få verka utan störningar från andra verksamheter. I lördags var det schottisdans mest hela tiden. Jag tog detta foto i allt väntande. Imorron när Sossarna skall prata så pågår det bokläsning och detta får inte störas....ler.. Blir det dessutom regn så kan man lika gärna strunta i allt... Ett politiskt möte där man inte får prata känns meningslöst,Nej,,ett koncentrerat arrangemang..två lördagar vid politiska hörnan vid Asplunds.Ett program på fyra timmar.Blandat med sång och musik. Göran Larsson MP på Iqbal torget.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jag har också varit på Stensiken i Skövde och handlat på biltema och ätit på Max. Min första tanke var att det var synd att de inte etablerade sig i Lidköping istället, skall man måsta åka till Skövde för att gå på lite större varuhus.

Vad beror det på att vi inte får några områden för liknande etableringar i Lidköping ? Är det en politiskt motvilja mot detta eller är det en medveten strategi att skydda vår lokala handel ?

Peter - 14 augusti 2008 00:00