Bloggmeny

Chosica-Lima-Peru.

tisdag, 17 januari 2012 15:29, Politik

Chosica är huvudstad i en region med 126.000 invånare.jag vet inte om det är Jesus som gör att jag aldrig besökt en stad där man pussas så mycket i offentlig miljö.I stort sett varje hörne eller park ägnade sig ungdomar åt att kyssas.i centrala Chosica har man satsat på en fin miljö i centrum där förutom en vacker gata som leder fram till Jesus så hade man en stor park med grönytor,skulpturer och lekpark för barnen.

Chosica är belägen i en dalgång 40 km nordväst Lima i Anderna.I princip finns det ingen naturlig växtlighet utan det är sten och väldigt dammigt.Däremot går det en flod med forsande vatten från bergen runtomkring genom staden.

En del av strukturen i Peru är att man bygger småhus efter vad man har råd med.Man börjar med första våningen och sen bygger man på efter ekonomi och behov.Ofta stannar man vid tre våningar och med platt tak.Får man ytterligare behov så bygger man ett litet hus på taket..I ett sådant bodde jag i 3 dagar.Eftersom det är varmt o aldrig regnar så används taket till samlingsställe för middagar och samvaro.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*