Bloggmeny

Chengdu - Kina Sichiuan provinsens 21 kommuner samlade.

söndag, 26 augusti 2012 10:03, Politik

 

 

 

 

 

 

 

 Jag var inbjuden som huvudtalare när representanter för 21 kommuner i Sichuanprovinsen var samlade till konferens.Här en snutt från inledningen.Det bor ca 80 miljoner i Sichuan som är beläget i sydvästra Kina.Skall man ta sig till Tibet får man åka till Chengdu.Det finns också en tibetansk stadsdel i Chengdu Ämnet mitt anförande var Stads och landsbygsutveckling ur ett miljöperspektiv.I samband med byte av ny president i Kina har man beslutat att de fattigare delarna av Kina också skall utvecklas.Men detta ske med miljön som fokus.Eftersom talet mottogs mycket positivt kanske jag får tala vid fler tillfällen i Sichuan.Chengdu är en världsstad med 13 miljoner invånare.Volvo-Geely har sitt säte här och det känns mycket bra att ha denna ort som utgångspunkt för Lidköpings framtida samverkan.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*