Bloggmeny

Chengdu-Kina 2.

söndag, 26 augusti 2012 19:53, Politik

I samband med konferensen delade arrangören Chengdu city med som sagt 13 miljoner invänare ut pris till ett antal personer och företag.Jag fick äran att dela ut priser till bästa gator i Chengdu.Företagare och enskilda som varit delaktiga i att skapa ett bra gaturum. Jag skall visa bilder från två gator.När man ställer upp sådant här-Legitimerar man inte en diktatur? En fråga jag ställt till mej själv under många år.Jo har jag sagt tidigare därför har vi undvikit Kina .Men jag har ändrat mej efter första besöket och ser istället att med vår öppenhet och demokratiska sätt att vara och argumentera gör vi större nytta i en förändringsprocess än att stå utanför.Kina förändras snabbt och man ser upp till länder som Sverige.Jag har pratat svenskt manér helt öppet till både folk och fä.Förra gången talade jag om djurens rätt.Denna gången var det hållbar stad och hållbart liv.Media är mycket intresserade.

en prisbelönt gata bevarade man det gamla genom att bygga en mur utanför ett stort hyreshus.På muren visade man hur det såg ut innan det revs genom foto betong.En teknik jag aldrig sett tidigare.Träd planteras och det blir ett mycket fint gaturum.

 

Chengdu - gatumiljö.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*