Bloggmeny

Carina igen

onsdag, 08 augusti 2007 23:12, Kjells Funderingar

Ännu några dagar kvar på semestern och nu kommer förhoppningsvis det fina vädret. Därför var det bra att nu kunna läsa i NLT att badvattnet verkar bli bättre och hälsosammare. Vatten är en tillgång som vi ofta bara tar för given i alla fall här vi Vänerns strand. Vatten kan vara så mycket, livsmedel, lösningsmedel, smittospridare, transportmedel mm Med tanke på det, så var vi, jag och sambon Ingemar, härom veckan Stockholm. Vi gick då runt och tittade på stora segelbåtar från olika delar av världen bl a från Mexico. Bilden är alltså från Stockholm. Det tävlades inte bara i segling mellan båtarna utan också hur de unga besättningarna skötte sig både mot varandra och gentemot omgivningen de mötte under sin seglats. Stockholm är lika fantastiskt som man sjunger på allsången, för den hann vi naturligtvis också med. Även om min syster säger att det är lite töntvarning eller var det tantvarning hon sa . . ? I så fall passar det mig nu när jag passerat 50-strecket. Vid samma tidpunkt kunde man läsa i media att en del forskare varnade för att dricka just Stockholmsvattnet, beroende på att det innehöll läkemedelsrester. Ja, det är ett miljöproblem som kan vara i antågande. Kanske något som kommer att tas upp på den stora internationella konferens som kommer att hållas i Stockholm hela nästa vecka. Även om inte vattenfestivalen inte längre finns, så är konferensen kvar. Jag kommer att försöka vara med på en del utav den. Är inbjuden som gäst, antagligen eftersom jag är ordförande i Miljö och Jordbruksutskottet. När jag ändå var i Stockholm så kunde jag passa på att besöka radiohuset. Jag medverkade i Studio Ett och fick kommentera en undersökning om besöksförbud. I min roll som förbundsordförande i Sveriges Kvinnojourers Riksförbund (SKR), så har det varit mycket media de sista veckorna. En dag var det tre radiokanaler, två tidningar och två TV-kanaler som hörde av sig. Det handlade faktiskt också om besöksförbud, utifrån en artikel i GP. Besöksförbud till det egna hemmet. Det kan utfärdas då det finns en risk för att förövaren, som oftast är en man, fortsätter att hota kvinnan och/eller barnen som han levt tillsammans med så det är fara för deras liv, hälsa, frihet eller frid. Tyvärr så används denna lag, som Thomas Bodström tog fram, inte så ofta. Även om hot föreligger. Det vanliga är att kvinnan och barnen för lämna det egna hemmet. Så även om jag har semester, så blir det inte alltid semester. Men, men . . .


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*