Bloggmeny

Budgetdag 2

torsdag, 08 maj 2008 21:07, Politik

Idag träffade vi de övriga nämnderna i Lidköping. Utbildningsförvaltningen har problem att hålla sin budget,det är mest kapitalkostnaderna kring bygget som spökar samt kostnader under bygg tid för att driva verksamheten. Barn o skola har ett ackumulerat överskott på 25 miljoner,,,så där finns det att ta minst sagt..ler...De har gjort överskott de senaste fem åren. Socialnämnden har en lagstadgad verksamhet som samhällets sista utpost + att man får ta hand om samhällets problembarn.De bedriver också en utmärkt integrations verksamhet. Totalt funkar det bra. Räddningstjänsten fortsätter och investerar i nya fordon och samarbetet med Vara o Grästorp är utmärkt. Samhällsbygg har mycket att göra nu och gör det utmärkt. Vi har redan fått bra åsikter om Järnvägsgatan. Vi gör om gatan till den paradgata den en gång var. Rolf o Magnus jobbar med belysningen.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

uttrycket samhällets problembarn kanske är gammaldags men det är ett uttryck för de människor där
samhället på något sätt fått gripa in.
Det kan vara allt från brott till problem med alkohol och droger eller sociala problem i stort.
Orsaken kan vara mångfaldig eller individuell.
Samhället kan man skylla på enligt min uppfattning brukar det vara många olika orsaker. Oftast med utgångspunkt från föräldrarskapet.
Vi har haf samtal under veckan med barn o skola hur man kan använda överskotten i framtiden.

kjell.hedvall - 11 maj 2008 00:00

Har några frågor till dig Kjell. Du skriver:

"Socialnämnden har en lagstadgad verksamhet som samhällets sista utpost + att man får ta hand om samhällets problembarn"

Vilka menar du att dessa"problembarn är? Skulle vara intressant att veta hur Ni politiker definierar det du kallar för problembarn. Är det barn som Lidköpings kommun misslyckat att hjälpa? Eller ligger det största ansvaret att man blir ett problembarn på någon annan?

Du skriver att barn och skolnämnden går med överskott sedan fem år tillbaka. Är inte bättre att nämnden använder dessa pengar för att förebygga att barn hamnar i problem? Mer hjälp i skolan etc. Att som barn få känna sig som ett problem kan ju inte vara så upplyftande. Eller vad tror du?

patrik - 08 maj 2008 00:00