Bloggmeny

Budgetarbete

torsdag, 04 juni 2009 14:18, Politik

Jag har ägnat en del tid att få fram en budget och verksamhetsplan för Lidköping 2010-2012. Förutom möten är det viktigt att vi inom politiken gör en nuläges o framtidsanalys. Tjänstemännen gör sina bedömningar. I Lidköping gör inte oppositionen någon större egen analys. Det mest förvånande - faktiskt något jag trodde aldrig skulle kunna ske - är att de borgerliga lagt ett förslag till budget som är underfinansierad. Man skall låna till driften.20 miljoner. Hur man skall lösa en sådan idé långsiktigt är en gåta.Dessutom skall man spara ytterligare 50 miljoner.Jag undrar hur detta skall kunna gå till. Undrar vem av de borgerliga politikerna som skulle ha förmåga att hålla i den yxan. Vi kombinerar ett sparande på 40 miljoner med en skattehöjning.Därmed undviker vi den besparing på 50 som de borgerliga vill. Vad som hittils framkommit från de sparförslag som man beslutat om är att allansen eller delar av varit emot. Trovärdigheten att man skulle orka med att genomföra det man själv föreslår är låg. Min omvärldsanalys är att alliansen får gå efter nästa års val. Den ersätts av en regering som stödjer samhället och inte någon enskilds önskan att få 500 kr mer i plånboken. De rika klarar sig alltid ändå dessutom. Nu handlar det om att få tillbaka en regering som stödjer kommunerna. Basen för välfärdssamhället. Träffade eller snarare hälsade på hans majestäten på Läckö i onsdags. Tycker nog att han borde ta tag i och utveckla både sig själv och monarkin. När vi ätit och kungen med följe skulle i väg.Så reser han bara på sej,,med hela följet ...vi får resa oss upp för kungen och se deras uttåg. Hade det varit så svårt och säga,,,att det varit trevliga timmar på Läckö,jag tackar alla som ställt upp och för den goda maten och emottagandet. Lycka till med sommarsäsongen och på återseende... Istället bara dryper iväg.Det är 2009....nu inte 1909.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell!
Tja, Karl-Gustav kanske knappt visste var han var någonstans och vad han hade sett.^o)
Hälsningar
Gunnar

Gunnar Karlqvist - 08 juni 2009 00:00

Jag hoppas att din analys är riktig! Vi behöver starka kommuner och som du säger. Hellre mindre i plånboken och ett samhälle som inte krackelerar för minsta gugning.
Det där med Kungen tyckte jag var helt rätt. Vi behöver leva i verkligheten och inte i nån förlägad fantasivärld!

Mimma - 07 juni 2009 00:00

Istället för att gnälla så skall du väl vara tacksam över att du har fått dinera vid konunengs bord?!?!? Men det ligger väl inte sossarna fat?

alexander - 05 juni 2009 00:00

Mycket bra att du som kommunalråd reagerar på kungens dåliga uppförande.Jag har själv träffat honom vid två tillfällen som särskilt inbjuden på slottet,han var allmänt otrevlig och dåligt informerad om de verksamheter vi var där för att berätta om.Dessbättre har han en fru som är skärpt och intresserad av vad som sker utanför slottets väggar.Till sist vill jag tacka dig Kjell för att du visade grabbarna på Gamers Haven så fint intresse.Fortsätt blogga allt vad du orkar!Hälsningar Khenny.

Khenny Andersson - 05 juni 2009 00:00