Bloggmeny

Budget 2009 antagen.

måndag, 16 juni 2008 22:29, Politik

Ibland har jag så mycket att skriva så det blir inget skrivit. Idag beslutade Kommunfullmäktige om budgeten 2009 och plan 2010-2011. Efter en rätt jobbig period där många viljor skall tillgodoses är vi iland för denna gång. En del orosmoln finns i ökade kostnader men de har alltid funnits. Det vore dock bra om västvärldens ekonomier inkl Sverige kunde gå bättre. Avkastningen på vårt kapital är lågt,riktigt lågt. Den borgerliga alliansen slår sig för bröstet för deras s,k jobbpolitik för att arbetslösheten är låg. Det enda de presterat är politiken "man simmar snabbare i kallt vatten". Alltså jaga sjuka och arbetslösa. Iövrigt finns det ingen jobbpolitik. Som jag sagt redan valrörelsen är utbudet av arbetskraft starkt begränsat beroende på de stora pensionsavgångarna.Vi är där nu. Arbetskraftbristen är ett faktum. Den s,k jobbpolitiken har också inneburit att reallöneökningarna är bortblåsta.Vi går emot lönesänkningar realt. Men det är väl som Organisationen Företagarna säger..Regeringen har kunskap och vilja men tyvärr saknas förmågan.. Så har det alltid varit med borgeliga regeringar.Man saknar förmåga.... I lördags invigde vi den nya turistbyrån i Rådhuset. Medeltids riddare var ett inslag. I Götene har man satsat på medeltidens värld. Genast är en massa negativa framme. Det kommer aldrig att gå,varför satsa på sån skit, det ligger på fel ställe..o.s.v. Istället skulle alla ställa upp och säga vad bra..ännu en möjlighet att utveckla besöksnäringen..På Skaraborgsnivå är det änu värre..bara en massa avundsjuka.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*