Bloggmeny

Bryssel i dagarna två.

onsdag, 11 februari 2009 10:01, Politik

Är i Bryssel på EU,s Miljövecka för en hållbar utveckling inom energiområdet. Igår var det intressant att få vara med på ett stort möte med 600 borgmästare från hela Europa. Man bildar en organisation där kommunerna skriver på att följa ett antal mål för att förbättra miljön.Sverige representerades av kommunerna Stockholm,Göteborg,Malmö,Örebro,Linköping,Växjö och Lidköping med respektive kommunalråd som ju är Mayor på engelska.Det var magnifikt att få komma in och få en plats i det europeiska parlamentets sessionssal Hemicycle. Normalt släpper man inte in andra än EU,s politiker men denna gång ville man visa hur viktigt det är med en aktiv miljöpolitik så borgmästarmötet hölls där. Trevligt att få plats 253 i sessionsalen. EU,s president José Manuel Barroso höll ett tal där han tryckte på att allt miljöarbete sker lokalt.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*