Bloggmeny

Bra .....IF Metall

onsdag, 19 november 2008 14:29, Politik

Det är ju långt över en månad sedan jag skrev om krisen i Sverige och ansåg att det inte är fråga om nån lågkonjunktur.Nu har landets finansminister vaknat och informerar om att framtiden kommer att bli tuff. Budskapet är dock detsamma,vi sänker skatterna.. Det är därför glädjande och se Metalls ordförande Stefan Löfvén på barrikaderna som kräver handling från alliansregeringen. Om nu Mona Sahlin hade förstått hade väl hon varit den som stått längst fram på barrikaden och inte Stefan även om han är god nog.Mona såg jag håller fortfarande på med miljöpartiet och vänsterpartiet, varför det nu är så viktigt när landet står i och inför en jättekris i den producerande industrin. Jag dristar mej till att citera från TT: JaDet är inte en normal nedgång som vi nu befinner oss i, där de starka och framtidsinriktade företagen överlever. Kapitalförsörjningen i ekonomin har havererat och satt marknadsfunktionerna ur spel", skriver IF Metalls ordförande Stefan Löfven i ett pressmeddelande. IF Metall kräver bland annat att regeringen ser till att krisplanen för bankerna fungerar, även om det behövs lagstiftning. Facket vill också ha beredskap för punktinsatser för sunda framtidsföretag som hamnat i likviditetskris, nya utbildningsprogram för anställda som inte behövs i produktionen och höjt tak i a-kassan till 950 kronor per dag. Löfven understryker också att förslagen inte ska vara ett konstlad stöd till företag och branscher som inte bär sig. "Det är åtgärder för att förhindra att välskötta bolag med stor framtidspotential dukar under på grund av den omdömeslösa spekulation som gjort att finansmarknaden inte klarar att lösa sina grundläggande uppgifter", anser Löfven. Så är det... Ikväll är det invånareträff på Parketten. Ett initiativ jag tog där flertalet undrade vad det skulle vara bra för.Det hela har blivit en succé med flera hundratals närvarande varje gång. Resecentrum har blivit bra. Många har funderingar kring övergångstället.. Som helhet är hela området lyft. Nu skall vi ta ett möte kring lokstallarna - Så att hela området blir uppsnyggat.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Håller med om att resecentrum blev riktigt bra, det som inte blev lika bra är rondellen där det snabbt blir kaos om bommarna är nere eller om det är rött ljus på andra sidan diket ! Tyvärr funkar inte en rondell så bra om det är stopp 50 meter längre bort. Men jag har ingen bättre lösning på problemet utom möjligen att lägga ner tågtrafiken så vi slipper långtradare som måste stanna för bommarna och korka igen rondellen. Men det är väl inte riktigt bra för då behöver vi ju inget resecentrum längre :)

Peter - 20 november 2008 00:00

Ja resecentrum har blivit ett rejält lyft. Verkligen bra att bevara det vackra, gamla utseendet på stationshuset. Bra jobbat alla inblandade! Vore fräsigt med ett "sockerrör" som du pratat om tidigare i bloggen. Tänk om ett sådant kunde sträcka sig från andra sidan övergångsstället in i stationshuset och vidare in i sockerbruket. Mest för säkerhetens skull. Med rulltrappa och i plexiglas, vore kalas!

Fräddy - 19 november 2008 00:00