Bloggmeny

Bra att kolla jämförelsetal,,,Cruising.

söndag, 08 juni 2008 08:45, Politik

Jag har en känsla av att många som läser Lidköpingsnytt också läser mina inlägg här. Signaturen nyfiken medborgare har tagit åt sig min information om vart man hämtar jämförelser mellan kommuner och mycket riktigt kommit fram till sammma slutsatser jag gjort. Att Skövde har låga kostnader för äldreomsorg exempelvis beror på två saker.Dels lägre lokalkostnader,dels sämre vård. I Lidköping har vi relativt nybyggda hus med hög standard,antalet anmälningar till länsstyrelsens är få i Lidköping gentemot Skövde.Vara måste ha lägre kostnader eftersom en lägre skatt än Lidköping är viktigt för dem. Signaturen frågar sig de om de lägre kostnaderna inom bl.a äldreomsorg gör att man kan kosta på sig hallar. Svaret är inte entydigt jaa. Skövdes 500 miljoners satsning på att bada borde rimligtvis leda till skattehöjning. Varas konserthus är en skolaula och tär inte nämnvärt på deras ekonomi.Alla gymnasier måste ha en aula..Lidköping ligger dessutom högt på kostnader inom Kultur och Fritid. Vi använder Gullspångsavkastningen till de merkostnader vi har för att upprätthålla en bra service.Annars är slutsatsen rätt att sparar man på kärnområdena vård,omsorg och skola kan man lägga pengar på annat eller välja att ha en lägre skatt. Igår var det cruising..Fina bilder på en massa pärlor blir det.Annars finns det en del övrigt att önska. Nedskräpningen är omfattande med alla kastade ölburkar o sönderslagna flaskor.Miljömässigt låg det ett tjockt lager av markozon och gifter över innerstaden. Bilarna är ett exempel på en tidsperiod då människan var lyckligt ovetande om att fossila bränslen var och är livsfarliga.Här kommer lite fina bilder iallafall..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*