Bloggmeny

Biogas

torsdag, 18 mars 2010 18:58, Politik

Alla fickalmanackor har numera ordspråk man kan tänka på. "Skriv inte när du är förbannad,det får du äta upp efteråt". Undrar när man skall skriva då.Skämt åsido så fick jag en fråga för ett tag sedan.Vart får du drivkraften ifrån att hålla på som du gör ? Närmast omänsklig uppgift.Jag svarade att jag blev förbannad när jag var 16 år på den tidens orättvisor. Jag är fortfarande förbannad.Thats it. Ett annat lyder Låt inte gårdagen ta för stor del av dagen.Kom att tänka på detta när man läste reaktionerna från turkar om en händelse 1915. Det är synd om människan.Idag tog jag spadtag för en 100 miljoners investering i en biogasproduktionsanläggning i Lidköping.Som den första i världen skall vi genom ny teknik framställa flytande biogas.Genom att gas blir flytande uppstår det helt nya marknader och möjligheter.Biogas är methangas som är ekologiskt hållbart,Det som fick mig att nästan lyfta i stolen var Volvo lastvagnars representants information. Med flytande biogas som grund har Volvo powertrain i Skövde tagit fram och konverterat en dieselmotor för biogas.Detta innebär att Volvo kommer att sälja en lätt lastbil för varudistribution i städerna som en tyngre lastbil för längre transporter.Samtidigt har Volvo car tagit upp tillverkningen av en biogasbil igen. För mig är detta sensationellt.Alla transportföretag vill väl kunna kalla sig gröna och hållbara. Med den framställning vi är först med i världen öppnas enorma möjligheter för Volvo och på exportmarknaden.Överhuvudtaget ser jag nu en öppning emot ett helt annat ekologiskt samhälle om alla transporter kunde ske ekologiskt. Vi blir oberoende av oljestaterna och miljön förbättras. Spadaget,


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

ÄNTLIGEN!
LIDKÖPING KOMMER ATT FÅ STORA FRAMGÅNGAR MED SIN GRÖN POLITIK FRAM ÖVER.
STOR GRATTIS, OCH TACK TILL ALLA SOM MEDVERKADE:D:D:D

Anna Kelemen Ejstes (Mp) - 21 mars 2010 00:00

En stor dag för Lidköping, denna satsning är ju unik då biogasen framställs i flytande form vilket gör att körsträckan blir längre innan tankningen och att den blir rätt för tunga fordon också.

Jonas - 20 mars 2010 00:00