Bloggmeny

Bio fordons dag på Axevalla och Budget 2008.

onsdag, 23 maj 2007 02:03, Politik

Idag har det varit mässa och seminarium på Axevalla för fordon som drivs med förnyelsebara bränslen. Biogas,Ethanol,Biodiesel.RME. Den största nyheten för mej var ett Brittiskt företag Hardstaff Group, de hade kört över en långtradare från England för att visa upp en biogasdriven sådan.Kanonbra,,Vi behöver nämligen fordon som drar lite större gasvolymer när vi skall börja med gasproduktion i Lidköping.Tidigare har man ej haft teknik för att få gas med tillräcklig prestanda för att driva en truck. Efter Axevalla där jag höll ett anförande vad vi skall göra NU i Skaraborg i energifrågan,åkte jag tillbaka till Lidköping för att besluta om 2008 års budget. Vi har börjat 6 månader tidigare i år varför alla är ovana att jobba så långt fram i tiden,med osäkra prognoser som följd.Budget är budget och verkligt resultat är verkligt brukar jag säga.Vi får se,nu skall vi ha en kontrollstation i Oktober. Vi fortsätter med offensiva satsningar vilket givetvis kostar,Investeringarna beräknas till 150 miljoner. Jag återkommer med detaljer


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*