Bloggmeny

Bandybloggarn..Villa-Kungälv.

måndag, 12 december 2011 23:12, Politik

Kungälv ledde med 0-3 och förlorade med 5-4.Måste vara bittert att åka hem med det. De var inte sämre än Villa.Möjligtvis att Villas högre tempo gav utslag sista kvarten. Men Villas försvar är ihåligt även om man påstår nåt annat. Det duger inte med de mål jag harDet är bara SM final som gäller med den satsningen kommunen gjort  Villa. Den pressen måste alla känna och dessutom kunna bära och hantera. Det är inget märkvärdigt, Villa är väl den starkaste föreningen i bandy Sverige idag.Nu gäller det att leverera. Villa,s lag består av småväxta killar.Man måste hitta en strategi för att minska svagheterna med detta.

Villas hörnskytte funkar ej. 12 hörnor inget mål. Däremot är Villas mycket sårbara  hörnorDet är öppet och 2-3 dm till ribbanNär man möter storvuxna motståndare  kan man inte bara skjuta in i en mur där hjälmarna når upp till ribban.. Strategin måste vara att lura ut motståndarna  att luckor uppstår för en prickskyttNågot annat jag inte förstår är rädslan för straffområdet som finns i Villa.

Eftersom bandy är en  snabb sport  finns det sporter som man är mer kung med bollenstraffområdet än i bandy.Tendensen idag är det skall skjutas i tid och otid.Ta det lugnt .Vad skall motståndaren göra i ett straffområde ? Man har verkligen alla möjligheter att  in bollen utan att behöva stressa.Man längtar efter"Arvid" som var iskall i straffområdet. Mikael Arvidsson hade inte vart fixstjärna i dagens mycket snabbare bandy men kung nära mål....alltid.

Villa entré är förfinad ytterligare vilket är trevligt. Bortalaget får dock åka ut innan ljuset släcks.Visst är det ett bra förslag att även de får åka ut och runda Villas flagga....ler.

 

 Efter 3 mål av Kungälv kommer äntligen Villas första straff.En riktigt rekyl av David Karlsson.Målvakten tittar upp för att fånga bollen.Har ni bra syn ser ni att den redan sitter i målet under ribban.

 

Villas Tim Persson utnyttjar ett misstag av Kungälvs nr två som inte får fatt bollen. 2-3 

Villas tredje mål.Daniel Andersson utanför bild skjuter in bollen.

 

Mål fyra.David Karlsson.

 

David Karlsson sätter 5-4. Arenan i upplösning.. Härligt att vara med. 

Kungälv har varit motståndare i många många år. Villa har dock gått ifrån och är ett bättre lag.För över tjugo år sedan sände närradion alltid bortamatcherna.

Vi hade sänt "Loa" Lars-Olof Andersson till Skarpe Nord för att referera. Banan i Kungälv heter så.Loa refererade inte hela tiden utan det spelades musik emellan när det var dödläge. Varje gång Loa kom in i sändningen sa han : De var Skarpe Nord här igen,,,han kanske sa det 10 ggrNär matchen var slut frågade min tioåriga dotter.Vem är egentligen den där Skarpe Nord som pratat i radion.Man kunde lätt tro att det var Skarpe som kom in..ler...

 

 

 

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Kul att Du noterade den lilla förändringen i samband med spelarnas enté...

Förslaget kom från mig (Villa4Ever) i ett mail till Jonas J., men utöver det att de gästande laget skalle åka runt Villaflaggan, till Villalåten, önskade jag att även de skulle få "rök & eld".. Men, men man kan inte få allt, eller så är det bara en mognadsprocess...

Villa4Ever - 23 december 2011 17:16