Bloggmeny

Bandy med Laik ,,plus lite frågor o svar...

onsdag, 25 februari 2009 00:33, Politik

Jag var på bandy ikväll..Säsongen tog slut för Villa Bk men fortsätter för Laik vilket jag tycker är trevligt. För första gången i mitt liv fick jag se en match utan utvisningar.Den hade karaktären av vänskapsmatch och slutade 4-4. Laik verkade kunna vinna över Katrineholm om man hade velat.Laik kan inte gå upp i elitserien i bandy antar jag av ekonomiska skäl.Sportsligt skiljer det också en hel del till eliten och det kan inte vara kul och vara bottenlag med en säsong för att sedan åka ur. Trevligt ändå med den bredd vi har i Lidköping. Martin Arvidsson,Johan Sixtensson,Fredrik Johansson,Viktor Nordmark samt planens dominant i Andreas Haraldsson skulle alla klara sig bra i Villa. Ja Martins återkomst till bandyn efter alla skador han fått under Villatiden är naturligtvis trevligt för alla. Här kommer lite bilder. Andreas Haraldsson,snabbskrinnare och måltjuv - Segergest efter ett av tre mål. Fredrik Johansson ..stark och genombrottsman med svaga avslut.Tänker alltid på Micke Arvidssons kyla i liknande situationer -det stressas för mycket inom straffområdet i bandy..Området är ett kanonområde för att lugna ner sej och och göra bra avslut.Risken för straff är ju stor inom denna sport. I den efterföljande debatten kring Saab har sign Funderaren dykit upp-Sign är ett exempel på en seriös debattör som har en egen åsikt vilket naturligtvis är värd att respektera. Signaturen är absolut ingen fåntratt....ler... Jag vill svara här att jag mycket väl anser att man kan göra Saab lönsam snabbt. GM har inte tillåtit några vinster eftersom man kostnadsför på olika ställen beroende på skatter och annat. Saab i rätt kostym med rätt volym har absolut en framtid.Några tusental måste säkert bort men det är långt ifrån total nedläggning. Att göra jämförelse med varvskrisen är felaktigt. Det fanns helt andra faktorer som ledde till undergång. Att svetsa plåt är dessutom inte på samma högteknologiska nivå som ett fordon är idag.Jag anser att det finns köpare av Saab - bara vi har en regering som agerar professionelt. Detta gäng vet ju dock inget om industriell produktion.Människor utan förmåga styr landet.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej igen Kjell.

Det var trevligt att höra att man blir betraktad som seriös debattör. Olika åsikter är det som ger en sund debatt. Beträffande bokföringen i Saab så är det min övertygelse att varken du eller jag har den insikt i bolagets bokföring, som skulle krävas för att kunna analysera hur GM:s ledning hanterat Saab:s resultat.

Jag vill påminna om att inte heller Investor fick ngn lönsamhet i bolaget. Volymen om 94.000 bilar skapar tyvärr inga förutsättningar för nödvändig lönsamhet. Kanske kan det bli tillverkning av ngn annan bil av Saab:s duktiga medarbetare? Ny ägare?

funderande - 03 mars 2009 00:00

skijer väldigt många klasser mellan Laik och Villa även när Villa har en dålig dag. Hade Laikspelarna platsat i Villa hade de givetvis spelat där. men iCKE..

Jocke - 02 mars 2009 00:00

Du skriver att det sportsligt skiljer en del till eliten. Då borde du väl också förstå att det är viss skillnad på att vara dominant i ett allsvenskt lag och att ens platsa i ett elitserielag. Av de fem spelare du nämner så är det endast Martin Arvidsson och Johan Sixtensson som skulle kunna platsa i dagens Villalag. Viktor Nordmark kan kanske göra det i framtiden. Han är mycket lovande om än fortfarande rätt så valpig och ovårdad i sitt försvarsspel. Att du tycker att Fredrik Johansson och Andreas Haraldsson skulle klara sig bra i dagens Villa kan man inte annat än småle lite åt.

Alex - 26 februari 2009 00:00

Givetvis vet jag att de spelat i Villa.
Jag pratar om nuläget. Men den form och spel de visat upp hade de vart en förstärkning i ett svagt Villa.
Jag förstår inte hur man tillämpar samarbetsavtalet.
Dessutom är det väl ett exempel på att vi egentligen bara skall ha en bandyklubb i Lidköping.Då hade bredden funnits i A laget som tålt både skador och utvisningar.
Laget hade därmed vart etta-trea i Sverige.

kjell hedvall - 26 februari 2009 00:00

Jag pratar fortfarande om det Villa vi sett under hösten/vintern
Du kan småle du men jag anser fortfarande att samtliga hade varit en förstärkning i de förnedringsmatcher vi sett Villa genomföra...Det är möjligt att nån inte platsar i ett annat Villa men det är inte det jag pratar om..
Dessutom är det ihåligt i bandy..Det jag kallar riktigt elit är kanske 8 lag.

kjell hedvall - 26 februari 2009 00:00

kul när du säger att dom skulle klara sej i Villa.. tror du inte dom spelat där då?

Jocke - 25 februari 2009 00:00