Bloggmeny

Åter i jobb.

onsdag, 11 augusti 2010 09:19, Politik

Jag är åter till kommunhuset efter några veckors ledighet.Eller färre möten snarare. Ledighet blir det aldrig i mitt uppdrag. Denna valrörelsen har varit intensivare under sommaren än tidigare. Lokalt ägnar sig Centerpartiet och Kristdemokraterna åt Miljöpartiet. Tydligen ser man dem som största motståndare och att MP tar deras väljare. Detta är givetvis sant och båda partierna ligger på riksplanet nära att försvinna ur svensk politik. Med sådana sanningar i bagaget borde man ägna sig åt självkritik istället.Jag ser dock inget sådant utan man kör på genom att angripa istället för att skapa förtroende. Angreppen på MP,s ledare Göran Larsson är ett sådant exempel.Båda partierna har ägnat sig åt tesen att Mp samarbetar med S enbart för att jag och Göran är personliga vänner. Är det frågor som väljarna ställer sig inför val??...Givetvis vinner man inga val på sådana dumheter. I sakfrågan har jag varit vän med alla miljöpartister med början för 25 år sedan med "MiljöJanne" Andersson. Nu är det drygt en månad kvar till valet och för vår del inom S så börjar det NU. Vi har stort förtroende i Lidköping. Vi har genomfört en mycket lyckad politik de senaste fyra åren där vi i stort sett genomfört alla vallöften plus lite till. Vi har bra ekonomi i kommunen och ser med tillförsikt fram emot fyra nya år. Erfarenhet och förnyelse. Erfarna politiker och förnyad politik utan att för den skulle ägna sig åt att sälja ut våra gemensamma tillgångar. Jag undrar varför de borgerliga anser att det är så fult att äga något gemensamt. Varför måsta allt ägas av en enskild person som skall bli rik på oss alla andras bekostnad??? Svar väntas.. Svar väntas också på var alliansen i Lidköping skall spara sina 20 miljoner och hur de skall finansiera allt nytt de kommer med?? Utan skattehöjning måste man spara ytterligare 20-30 miljoner.Ge besked... Rongedahl spelade i Stadsträdgården.Nu har det regnat väl mycket och tyvärr verkar det fortsätta över vår festival.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*