Bloggmeny

Arn i Varnhem och Gudhem.

lördag, 22 september 2007 22:05, Politik

Fre-lördag har det varit ett event i Varnhem och Gudhem kring Arnfilmen. Den 17 December är det premiär för den största svenska film satsningen någonsin. Jag deltog under fredagskvällen då regnet öste ner. Vi fick först se den trailer på 10 min som skall sälja filmen. Flera kommuner i Skaraborg är också med och sponsrar. Man har förväntningar i besöksnäringen på ökad tillströmning av turister. Helt klart blir det en sevärd film. Sedan är frågan om det räcker internationellt. Trailern var bra men ingen höjdare. ARN filmen handlar om kärlek,det är en kärlekshistoria. Att då producera en trailer utan hud är ett misstag. Istället var det grötiga ordväxlingar mellan män på svenskengelska. Undrar om det går hem i Cannes. Annars var arrangemanget i Varnhem toppen. Det var elever på kulturturism utbildningen som hade gjort ett mycket bra arbete. Vi fick äta medeltidsmat med vildsvin som kötträtt. Som vanligt i Skaraborg är man splittrad i olika satsningar. Bert Karlsson sprang omkring och spred missnöje över satsningen i Götene på en Arnby. - Det kommer aldrig o gå sa Bert.Helt fel läge.. - Han är bara avundsjuk var svaret.. Andra kommuner tittar på och har planer på hur man skall ta hand om turisterna. Under kvällen var det mycket information- Bla kunde jag höra att det nu ombildade Läckö-Kinnekulle turist AB har tre starka varumärken i Rörstrand, Läckö och Kinnekulle. Totalt 1 miljon besökare. Överlägset. Vi skall utveckla detta ytterligare. Anita Johansson jobbade tillsammans med Carina Sjövill fram ARN eventet. Carina var inte tillgänglig vid fototillfället. Det var däremot Anja Praesto på Västergötlands museum i Skara som håller i allt som har med medeltid att göra för Skaraborg. Ja som ni ser kan jag bli kramad av fler än unga kvinnor..ler.. Sen bar det iväg till Harrys i Lidköping och där träffade jag Linnea bl.a. Jag lägger ut lite fler bilder från eventet under Kjell i vimlet.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*