Bloggmeny

Arenor

lördag, 12 september 2009 16:15, Politik

I högkonjunkturen för några år sedan fick kommunerna tydligen pengar över så att man kunde satsa på arenor. För att hålla oss till närheten uppförs det bandyarenor i Vänersborg och Lidköping.Arena Skövde byggs ut. Den stora satsningen sker på äventyrsbad.Lite efter andra i tid, mitt i lågkonjunkturen planerar man en hästarena i Larv. För Lidköpings del är jag inte ett dugg bekymmersam.Sparbanken gick in med 70 miljoner och för sjuttio får man rätt mycket hus.Summan hade räckt till att enbart bygga över nuvarande isstadion på samma sätt som i Trollhättan. Nu blev det en evenemangshall istället.Bygget är så gediget att det kommer att glädja många i över hundra år.Ser man det så är inte kommunens insats på något sätt stor utan i nästa högkonjunktur kan vi skriva av beloppet på hundra miljoner avseende hallen. Glöm inte att Lidköping tagit ut över 600 miljoner på sitt kapital över en tioårsperiod. Jag hade kontakter innan man började bygga i Vänersborg för en samordning av byggena.För min del borde det varit billigast att man byggde två identiska hallar under samma premisser i de båda kommunerna.Sparbeloppet hade blivit miljoner. Med Trollhättans kommunalråd skojade jag och sa att vi bygger en gemensam Arena i Grästorp vi fyra kommuner. Då skapar vi något riktigt bra.Istället upplevde jag att det var någon form av tävling vem som skulle hinna först. Nu är bygget i Vänersborg en riktig skandal som kommer att skörda politiska offer. I Skövde satsar man hårt,kortsiktigt kommer det bli en stor belastning på Skövdes ekonomi med detta badhus i halvmiljardklassen. Långsiktigt tror jag dock att man gör helt rätt. Skövde ligger inte vid vattnet och badhus av denna kalibern kommer att bli en mycket stor attraktion. Själv talade jag mig varm för att satsa på badhuset i Lidköping för tio år sedan men jag talade för döva öron. I Vara däremot är jag helt övertygad om att denna hästarena om de uppförs kommer att gå i konkurs. Det är t.o.m så att jag hör flera säga att en sån anläggning är ett typexempel på att det måste gå i konkurs för att det skall fungera.Med andra ord måste banker och dess kunder förlora pengar.Lättsinnigt. Skattebetalarna i Vara kommer att få betala.Å andra sidan gör det väl inget,moderatkommun som det är har man haft låg skatt som det viktigaste. Om de höjer 2-3 kronor kommer ännu fler att flytta till Lidköping. Vi ser nämligen att hundratals Varabor flyttat till Lidköping de senaste åren. Talet om succé för Kulturhuset är bara snack-det finns inget som visar att det tillfört någonting eftersom folket väljer att flytta. Kulturhuset är dock bra för Lidköpingsborna.Nära och ett bra utbud. Arena Skövde.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det är väl inte en kommuns kärnverksamhet att driva en stor evenemangshall - oavsett om det kommer gå med minus de kommande åren eller inte? Varför är det så viktigt för sossar att bygga stora monument över sig själva i varenda kommun?

Peter - 18 september 2009 00:00

Jadu peter,,Du verkar ha missuppfattat ,,
vet inte var man får sådana åsikter ifrån.
Har inget med verkligheten att göra.
oavsett parti så har det byggs hallar i sverige under många år.
Politikerna följer sina väljare....samhällsinnevånarna..det är det som kallas demokrati..

Kjell Hedvall - 18 september 2009 00:00

Hej läste dina funderingar kring Hästarenan, Konsert/kulturhuset i Vara,etc.
Dina funderingar i bloggen är vitamin som satt lite fart debatt.
Som SAP-medlem, konstaterar jag med glädje,att det finns politiker som vägrar låta sig tystas, malas ned, och slutligen lösas upp i den oidentifierbara,intetsägande politiskt korrekta geggan, bestående av hela färgskalan från höger till vänster.
Inte märkligt att många i politiskt korrekta Sverige tappar intresset för politik,och dess förmåga att leda landet.
När dåliga politiska beslut blir så många att resultaten samverkar startas en samhällsutveckling .

Sverige behöver fler som vågar vara politiker och människa, och som inte distansierar sig från väljare med skärmar av korrekt politisk feghet.
mvh

J A-Eklöf - 17 september 2009 00:00

Är det ett hot eller löfte..
Maken till barnsliga insändare får man leta efter....Verkligheten talar och ni behöver inte komma med dessa skitkommentarer och personangrepp...håll er till sak...
Är det avundsjuka för att man talar om att ett överlämnade till marknaden av barn och ungdomars fritidssysselsättning är riskfyllt..
Uppenbarligen har ni läs o förståelse svårigheter...

kjell hedvall - 15 september 2009 00:00

Var först på väg att här skriva lite satir över och bitska kommentarer om hr kommunalrådet Hedvalls numera till balongformat uppblästa självgodhet. Insåg dock att texten når en betydligt större läsekrets om den publiceras som en s d k insändare i den lilla ortens eminenta nyhetsorgan, Grönkpings Vecko... förlåt, Nya Lidöpings-tidningen.


Där skall du få på pälsen med fakta så ballongen pyser skall du se, Hedvall.

Insändare på väg - 15 september 2009 00:00

Man blir förvånad när en person i Din ställning så fullständigt ohämmat visar sin avundsjuka mot en grannkommun.
Lidköping är verkligen en trevlig stad med sitt torg och sitt sjönära läge.
Men vi som bor i Vara är stolta över vår bygd också. Vi tror på den och känner att våra politiker och i detta fallet med Vara Horse Arena även framgångsrika företagare gör det.

Jag nte att våra politiker skulle prata illa om sina grannar, nej de har nog förstånd till bättre. Kanske har de förstått att kommuner sinsemellan behöver komplettera varandra inte kasta skit.
Vänliga Hälsningar
Marita

Marita J - 14 september 2009 00:00

Ogillar din partitillhörighet, men kan ej annat än o hålla med.
Försökt kommentera på "den opartiska nyhetsförmedlingen" Lidköpingsnytt.
Den internetbaserade nyhetsförmedlingen som (enl redaktören) är opolitisk och fri.
Släpper sällan igenom kommentarer som strider mot redaktörens egna åsikter. Han är ute efter att få en anti S debatt.

Stå på dig Kjell, fast jag ej gillar allt du hittar på har du mitt stöd fullt ut.^o)

Björnen sover - 14 september 2009 00:00

Ärligt talat är det långt ifrån alla Lidköpingsbor som är så glada över den nya Evenemangshallen som du verkar vara! Jag tror ärligt talat inte att jag känner någon som tycker att vi behöver en sådan typ av hall - det hade räckt med ett plåttak över befintlig bandyanläggning.
Däremot borde Lidköping satsa på ett frächare och roligare badhus med simskola även för barn som är under 6 år eftersom man är en sjöstad borde man se till att alla barn lär sig hur man beter sig i vatten. Själva åker vi till Skara för simundervisning för våra barn!
Jag är dessutom jä....igt trött på alla politiker som bara slänger skit på andra istället för att prata om det som dom tror på - typiskt sossesnack!

Kristina - 14 september 2009 00:00

Kristina har heller inte förstått att som du uttrycker det ett plåttak över nuvarande isstadion kostar lika mycket för kommunen som det vi nu betalar..
Sparbankens 70 miljoner gör att det blir den fina arena vi nu får...
I övrigt så kastar jag inte skit...jag bara talar om sanningar samt en bedömning över vad som sker om man lämnar över fritidsverksamhet för ungdomar till marknadens krafter...

kjell hedvall - 14 september 2009 00:00

Jag rekommenderar dej att läsa en gång till och att ta reda på fakta.
Jag har inte påstått att hästarenan är dålig.jag säger bara att den kommer att gå i konkurs om den uppförs.Jag berömmer Skövdes satsning. Skövde styrs av moderater.Jag skriver att sossarna i Vänersborg kommer att få det hett om öronen och att man bäddat för valförlust.
Läs o förstå innan du skriver..

Kjell Hedvall - 13 september 2009 00:00

Thomas, i Vänersborg är även Centern inblandat om jag inte missminner mig och då är ju deras debacel betydligt begripligare med en gång, eller hur

;)

Oven - 13 september 2009 00:00

Jag förstår inte varför du måste vara så avundsjuk på alla kommuner runt om Lidköping. Det är väl bra att politiker vill göra något positivt för sina kommuninvånare.....alla kan ju inte bo i Lidköping där allt verkar vara så perfekt enligt dig. Du har alltid åsikter om hur dåligt moderater sköter kommuner där de är styrande. Men är inte Vänersborg styrd av socialdemokrater??? Kan alltså sossar göra fel...det trodde jag inte va möjligt.
/Thomas

Thomas - 13 september 2009 00:00