Bloggmeny

Arenan o Stadsträdgården

onsdag, 02 september 2009 21:10, Politik

Var på besök i Sparbanken Arena igår.Det är mycket tillfredställande att det fungerar så bra på bygget. Vi satte Annandag Jul som mål för spelbar is och våren 2010 som klar för invigning.Detta också med krav på att hålla budget.I Vänersborg valde man ett annat arbetssätt och de har haft problem med sitt bygge vilket lär följas av stora fördyringar. Om man spolar is den 15 Oktober i vår hall kan jag inte se annat än att vi ligger före i tid. Men vem visste det i våras. Betongplattan är gjuten och den ligger exakt över hela ytan med millimeter passning.Jag framförde åsikten redan förra året att vi skulle finna en lösning så att en hockeyrink kan fästas i hallen.Nu är det löst så det är förberett för Hockey vilket gladde mej särskilt. Att rulla ut en konstgräsplan är givetvis inga problem och den behöver inte vara uppvärmd. När invigningen kommer att ske på den färdiga arenan har vi tänkt oss att visa upp arenans möjligheter. En del kommer att vara is..en del sand/grus och en del sportgolvet. Som det ser ut kommer Backgården att genomföra bygget på ett kanon bra sätt.Det skrivs en massa dynga hela tiden,,i vilket syfte vet jag ej. Bl.a det senaste att det inte finns elektricitet i arenan.Det finns fyra stycken särskilda elskåp.Det är inga problem att arrangera festivaler eller musik konserter.Skulle det av någon anledning behövas mer kan man ta in det externt.Samtliga bandyföreningar har tecknat sig för istider. Dina Scenen är riktig lyckad i Stadsträdgården. Här ser vi Tobbe Trollkarl i aktion på Sparbankens familjedag. Tobbe är roande även för vuxna. Nu är minnestenen flyttad till den plats där en kvinna blev vådaskjuten till döds 1908 i Stadsträdgården.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*