Bloggmeny

Arbetarekommunen har sagt JA,,,till Evenemangshallen.

onsdag, 25 juni 2008 23:13, Politik

Ikväll beslöt Socialdemokraternas högst beslutande möte att säga Ja till evenemangshallen.För mig som fick uppdraget att genomföra vårt valprogram har det varit en resa på 1,5 år. Skönt att vi nu kommit i mål. Det går alltid att kritisera men i denna fråga har det funnits och finns många viljor och Socialdemokraterna styr inte Lidköping ensamma. Många har kritiserat Sparbanken för att de ställer villkor med sina pengar. Jag tycker inte att deras villkor har varit hårda eller stora. Man vill ha en hall för alla Lidköpingsbor inte bara bandy,samt att det är en hall med kvalite som står i många år för Lidköpingsbornas bästa. Belackarna håller fortfarande på med att bara prata bandy. Trots att det blir ett sportgolv där alla sporter kan verka på. Tids nog lär det väl gå upp för alla vad man kan göra.Även kulturellt även om det inte blir scen och salong för 500 personer som också efterfrågas. Jag fick ett uppdrag att nå 12 miljoner istället för 21,,,med bankens driftbidrag mellan åren 2010-2012 har vi nått ned emot 13 vilket blev ett gott resultat. Jag kan inte se att det skall bli några problem att ha 5 år på sig att få in 3-4 miljoner i drift extra för en evenemangshall.Det äventyrar inte på något vis andra verksamheter. Det kommer också att bli bra med att vi nu påbörjar etapp ett avseende en förbättrad strandpromenad. Framförallt behöver vi utöka sand och gräspartier. Själva gångstigen finns redan. Den räcker för mig i vart fall.Efter Toftabäcken finns det en hel del att göra upp till Vänerblick.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Så du anser att det är REGERINGEN som har ansvar för inflationen och inte RIKSBANKEN? Har det hänt något nyligen som du med dina kunskaper vet som som jag har missat?

Micke - 01 juli 2008 00:00

Med en alliansregering som släppt iväg inflationen mot snart 5 % så är ju ett bygget redan fördyrat med 15 miljoner,,,,eftersom det kommer att hålla på i 1,5 år..ler,,
Jag skáll dock inte vara retlig utan...
Jag är rätt övertygad att vi kommer att hålla oss inom budget,fick just reda på att det blir samma konstellation som byggt de la gardie som nu skall bygga arenan.

kjell hedvall - 27 juni 2008 00:00

Att satsa på en motorstadion är inte att slösa.
Som en del att investera i besöksnäringen kommer det att betala tillbaka sig med råge.
Sign Micke är ytterligare en som inte förstår vad som händer i samhället,,,man får acceptera detta men sorry,,jag har mer kunskaper än dej och följer dessa.

kjell hedvall - 27 juni 2008 00:00

Ja du Kjell. Du vet väl att det är just riksbanken som ska ha hand om inflationen och INTE regering/riksdag? Trodde du visste det med dina kunskaper som du så gärna påpekar? Och är det inte sånt som ni som beställer/bygger/köper in sådana här projekt ska räkna med?

Micke - 27 juni 2008 00:00

Tack Kjell. Kull att du säger dig ha så stora kunskaper så du kan GARANTERA att inte den nya hallen går över budget. Då antar jag att du med dina stora kunskaper även står för de eventuella kostnader som uppstår om budgeten spricker vad gäller den nya hallen? Självklart tar du då dessa pengar från din egna medel och inte från oss kommuninnevånare? Och nej, jag har tyvärr inte ingående kunskaper i hur ni räknar inom just den här kommunen. För det verkar ju som om om ni räknar och sköter den lite dåligt med tanke på vad revisorerna säger eller?

Micke - 27 juni 2008 00:00

Jag ber om ursäkt när jag trodde att ni bara dragit över budget med 32% när de gällde motorstadion när det var närmare 70% eller hur? Är det att sköta kommuninevånarnas pengar på ett bra sätt? Och sedan påstå att de som skriver inlägg och påpekar detta har dåliga kunskaper. Jag ber som sagt så hemskt mycket om ursäkt att jag låg i nederkant och tog upp vad revisorerna rean påtalat för dig.

Micke - 27 juni 2008 00:00

http://www.lidkoping.se/download/18.639f40911177a2bd79980002643/Lidk%C3%B6ping+Motorsport+Arena.pdf

32% dyrare en vad det var sagt från början. Du kan ju börja fundera på vad 200 miljoner * 1.32 blir. Fast det finns kanske överskott i budgeten till det också? Att något drar över budget med 32% är inte lite utan skit samma hur mycket extra pengar "man" har. Du ska inte slösa med VÅRA pengar.

Micke - 27 juni 2008 00:00

Hej,,tack,,,Det har varit en tuff handläggning med alla ytterligheter i åsikter samt att många vill profilera sig.
Jag hade aldrig ställt mig bakom denna typ av hall om det enbart varit en bandyhall.
Nu bygger vi en evenemangsarena där bara fantasin och pengar sätter gräns.
Det innebär givetvis att issporterna får flytta ut . Allt måste dock samplaneras och det finns väl ingen anledning att planera in ett evenemang då Villa har planerat hemmamatch som ett exempel.
Nu kommer vi att visa belackarna vilka möjligheter det finns i arenan.
Verkligheten får tala brukar jag säga.

Det är en evenemangshall.. - 26 juni 2008 00:00

Tycker ni har behandlat hallfrågan på ett bra sätt, även om det tagit lite tid. Vore kul att få se lite detaljerade bilder på arenan. Hoppas inte övriga partier sätter käppar i hjulet nu!

Stefan Pettersson - 26 juni 2008 00:00

Motorstadion dyker upp hela tiden,ungefär som att vi inte visste vad vi gjorde...Samtidigt som motorstadion byggdes gjorde kommunen ett överskott gentemot budget på över 300 miljoner..Från min horizont fanns det ingen anledning att intervenera för att kostnaden blev 8 miljoner dyrare,,, + 300 mot de 8....
Nu är det lite annat läge i Sverige och vi har återgått till normal inställning utan ett badande i pengar..Lidköping är dock fortfarande en av världens rikaste kommuner...

kjell hedvall - 26 juni 2008 00:00

Vi får väl hoppas att verkligheten som det blev med motorstadion inte blir den verklighet som talar då.

Micke - 26 juni 2008 00:00

Håller med Stefan Pettersson att jag tycker att ni har skött frågan på ett bra sätt, bättre att processen får ta tid och gå igenom alla ingångsvärden istället för att bara hoppa på en sådan här stor affär utan att betänka konsekvenserna som vi får dras med i 30 år framåt.

Min fråga till dig Kjell är hur tiderna skall fördelas, går bandyn först eller kommer ett "Evenemang" att kunna knuffa ut bandyn på uterinken ?

Peter - 26 juni 2008 00:00

Äntligen.
Bra att ni kommer till skott och att det blir en hall för många sporter vilket säkert visar sig vara ett riktigt beslut i förlängningen.

Oven - 25 juni 2008 00:00