Bloggmeny

Ansvarsfull restaurang och PRO.

söndag, 24 augusti 2008 14:42, Politik

I veckan som gick hade Brottsförebyggande rådet en utnämning vi kallar ansvarsfull restaurang. Mycket i certifieringen handlar om att man har utbildad personal som säljer alkohol. Utbildade vakter och serverar alkoholfria alternativ. 13 Restauranger förbinder sig frivilligt vilket är bra. Vi tog det här initiativet för att arbeta förebyggande. Sedan är jag medveten om att det inte är på krogen de stora mängderna dricks.Man gör det hemma eller på förfest. Givetvis är alkoholen i sig skadlig för individen och vållar samhället stora kostnader.Men den finns och min uppfattning är att vi måste lära och läras att umgås och hantera spriten. Förbudsivrarna finns och den inställningen försvårar en hantering eftersom många slår dövörat till.En växande problem är narkotikan. Inte lika många användare som alkoholen men skadorna är snabbare och ofta en källa till brottslighet. Igår var jag på två ställen som låg intill varandra men som roade två helt olika ålderkategorier. Jag började med PRO,s dans i Folkets Park för att sedan gå över till Solkult där medelåldern låg runt 23. Börjar med lite bilder från PRO Lars Mäki tar en gång per år dagen till ära på sig sin gamla Folkets Park vakts uniform. Ett par hundra pensionärer dansade till Kenneth Lundells bl,a nybildade tremannaband. Kenneth har ju så gott om tid så han tyckte han kunde spela med ytterligare ett band..ler.. Fångade solnedgången över Folkets Park.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*