Bloggmeny

Alliansens näringspolitik...och vår i Lidköping..

torsdag, 22 oktober 2009 23:29, Politik

Jag har tidigare vart kritisk emot alliansens näringspolitik som förvärrat krisen.Den senaste skandalen är runt framtagandet av en ny generation pansarfordon.Tidigare riksdag satsade 1000 miljoner(Ett tusen miljoner....på att ta fram ett nytt unikt terränggående pansarfordon vid Hägglunds i Örnsköldsvik. Nu slänger man alla dessa skattepengar i sjön genom att köpa ett finskt fordon.Sverige förlorar inte bara alla pengarna utan också jobbtillfällen och exportintäkter. Rena stollepolitiken.Dessutom har det varit framgångsrikt med ett kombinat av försvarsindustri och civila produkter.Denna pansarvagn är ett unikt koncept med elhybrid drivning.Denna teknik kan användas inom fordonsindustrin i framtiden.Nu slängs alla miljoner bort...I spåren av Gripen affären med Ungern blev Lidköping vänort med staden Kescemeth. Där finns Ungerns enda militära flygbas.Där finns också ett antal familjer från Lidköping stationerade.Jag var nere i Kescemeth på inbjudan av staden. De betalade hotel och mat och kom och hämtade mej på flygplatsen. Jag var med och invigde Svensk Ungerska Handelsdagarna som arrangerade av handelskammaren i Kescemeth. Sveriges ambassadör var med och var imponerad av uppslutningen. Man hade på nationell nivå försökt göra detsamma med ambassaden och näringsdepartementet men inte alls lyckats så bra som vi..Det skall ske lokalt var min kommentar.. Här var ytterligare ett skäl att åka till Ungern. Tillsammans med Inger o Iréne på Print o Design i Lidköping besökte vi Alföld.Den porslinsfabrik som tagit över en del av Rörstrands tillverkning. Besöket var framgångsrikt och kommer att leda till att P&D kan köpa vitgods där.Det innebär att det går och förädla produkten i Lidköping vilket skapar jobb. Alföld ligger i södra Ungern nära Rumänien i staden Sheged. Ca 2000 personer arbetar i porslin o keramik branchen. Löneläget är 5 ggr lägre än i Sverige. Fabriken var modernare än den som Ittala stängde i Lidköping.Då kan ni läsa själva att det inte går att konkurrera...Samarbeta kan man dock göra och det är det som jag är involverad i för att skapa jobb till Lidköping.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*