Bloggmeny

Akterseglade???

tisdag, 04 september 2007 10:00, Politik

På senare tid har det dykt upp flera fåniga insändare i NLT om att Lidköping är akterseglade av grannkommuner och Skövde. Vi ligger i bakvatten o.s.v. Man talar mot bättre vetande och fakta. I Vara har man med regionens hjälp i kulturutbudet byggt en skolaula som kombineras med kultur. Det visar sig nu att Lidköpingsborna är flitigast besökare. Är det inte bra för Lidköping ?? På 25 min når man ett bra kulturutbud. Löjligt resonemang att vi skulle vara akterseglade för detta. Sedan tar man Skövdes planer på Arena Skövde som ett annat exempel. Flera talar om Skövdes oehörda expansion..??? - Man har påbörjat en tillbyggnad så att man får en garderob på Arenan,sedan bygger man ett nytt badhus vilket givetvis är positivt för oss alla i Skaraborg. På 40 min kan alla få en badupplevelse..kanonbra. I dagarna har Västra Götalands regionen publicerat en rapport grundad på fakta över den verkliga situationen för länets kommuner.Jag skall återkomma till denna men redan nu kan jag säga att Lidköping är i topp här i Skaraborg och ligger högt överhuvudtaget avseende parametrar som ekonomisk utveckling,tillväxt,inflyttning,arbetslöshet,ohälsotal, lönetillväxt,fastighetspriser som några exempel. Rapporten talar sitt tydliga språk över vårt gemensamma problem i Skaraborg. Landsbygdens avfolkning samt Skövdes problem att vara tillväxtmotor. Ironiskt nog konstaterar utredaren att det just är Skövdes ensidiga näringsstruktur med en motortillverkare som hindrar orten från att utvecklas. Man är en motorstad utan motor.!!! Här sen ni häst som inte är akterseglad. Jag var i Malmö i helgen och såg Commander Crowe vinna derbyt. För er som vill se snygga travbilder så rekommenderar jag www.axevalla.se under rubriken photoshots publicerar jag numera hästbilder.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

O vi är en sjöstad men som ej tillvaratar möjligheterna till o bygga härliga turiststråk längst vattnet o inte hajar vilken resurs vi besitter. istället planeras höga bostäder som skymmer den härliga utsikten istället för att ändra runt Motorgård framnäs som numer ser ut som en husvagnsförort så borde vi satsa på lummiga parker, bygga en vall för vattnet och ett härligt promenadstråk längst vattnet med möjlighet till avkoppling som fika o träna. Badhuset i stan är nästan skämmigt när man ser lilla Skaras oas de byggt, o ja undrar hur de i turistnäringen tänker, vi har ju allt. Knappt att det är skyltat till alla guldställe som Filsbäck Svalnäs mm. Drar inte turistnäringen in en massa pengar el är de ointressant för politiker, är de bara bygga som gäller?

anne - 05 september 2007 00:00