Bloggmeny

Air Skaraborg rullar på. Villa -Vetlanda

onsdag, 10 februari 2010 23:26, Politik

Arbetet med Air Skaraborg på Hovby rullar på bra. Ibland är det frågan om det är lönt att informera när människor inte varken kan läsa eller ta till sig och förstå.Det vi håller på med har aldrig hänt tidigare.En flyglinje till Stockholm stupade för 20 år sedan i den fastighetskris som var då.Detta är något helt annorlunda.Då fick man köpa en reguljärbiljett till Stockholm enkel för 2000 kr. Air Skaraborg innebär 2000 kr t.o.r till 40 destinationer.Helt annat upplägg.Tidsmässigt vinner man många timmar när man är klardeklarerad,säkerhetsklassad och bagaget klart för slutdestinationen oavsett vart i världen man skall åka vidare.Man är nämligen inte bunden till Air Skaraborg o City Airs utbud.Man slipper dyra P avgifter och bensinkostnader till Landvetter. Miljömässigt är det inga problem eftersom West Airs nedläggning innebär minskade utsläpp på 70 % i förhållande till miljötillståndet. Hade West Air vart kvar hade ingen sagt något. Nu har det lagts ner och när ersättare kommer som använder 20 % av det tillstånd West Air hade är det helt plötsligt miljövidrigt i debatten. Undrar just vad det var tidigare och varför man inte sagt ett ord om det.Dessutom sparar vi mängder av bil o buss resor med stora utsläppsmängder. Ekonomiskt arbetar vi nu för att det privata näringslivet skall gå in med 6 miljoner. Jag har förhoppningar att Kommunalförbundet Skaraborg går in vilket gör att det blir hanterbart för Lidköping som värdkommun. Nästa vår kan det bli Lidköping - Barcelona för att se Zlatan o Barca..till en kostnad av 2000 papp. Jag känner många som vill följa med... Ikväll hade kommunen bjudit in kommunalråd och kommundirektörer till Arenan och matchen Villa- Vetlanda.Micke Arvidsson berättade hur bandy spelas idag.Här med Tidaholms Curt B Gustavsson som han kände sen tidigare. Kommunalråden Jan-erik Wallin,Vara.Tord Gustavsson,Skövde. Charlotte Nordström, Skara och Kjell Sjölund,Karlsborg var några deltagare. Det spel som Villa visade upp var inte mycket och hurra för.Allt bra spel från i höstas är som bortblåst.Ett håglöst och segt Villa utan gemensamma kämpatag fick stryk av Vetlanda.Försvaret rasade totalt i andra halvlek.Får symboliseras av 19 lyckliga Vetlandasupporters, Spelet är för lättläst


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jaa,,Andreas du har fattat rätt..
Förutom att väskan kommer med till Lidköping även när du anländer hem.
Vi åker inom Schengen avtalet.
Som du kanske sett finns det ingen tull på Landvetter längre när du anländer från ett Shengen land.
Jaa,,Varför man protesterar undrar jag också.
Samhällsbygget är inte endimensionellt eller enfaldigt.Det är flera dimensioner och mångfald som gäller.

kjell hedvall - 16 februari 2010 00:00

Hej

Jag undrar om jag har fatta rätt med Air Skaraborg. Säg att jag blir sugen på att åka till tex Mallorca. Jag bokar en charterresa 1v till Mallorca på internet. I stället för att åka bil till Landvetter. Så kan man hoppa på ett flyg här i Lidköping som tar dig direkt till Landvetter. Där i från så hoppar man på ett annat flyg som tar dig till Mallorca. Sen antar jag med att man checkar in bagaget här i Lidköping. Sen så får man det när man landar i Mallorca tex. När man flyger hem så antar jag att man får bagaget på Landvetter. För det finns ingen tull i Lidköping. Om det är som jag skriver så är det ju redan drömmen ju. Fattar inte varför folk klagar.

Andreas - 15 februari 2010 00:00

Bra jobbat!!!
Lidköping kommer mha denna lösning bli än mer attraktivt att investera i nu. Fast det vill väl inte motståndarna, de vill satsa skattepengar på något utopiskt drömscenario istället.

Magne - 12 februari 2010 00:00

Om 10 år får Kommunalrådet skörda framgångarna tillsammans med Lidköpings nu tveksamma medborgare och Air Skaraborg. Men glöm inte flygfraktens betydelse för etableringens ekonomiska bärkraft. Påbörja också den tidigare vissionära etableringen av
ett Lidköpings airport (IT) industri med namnet Hovby Walley? Ett stort plus är kommunalrådets styrka och vilja samt flygplatsens klassifisering som nationell flygplats.
Lycka till.
Vänligen
l.a.

Paridon - 12 februari 2010 00:00