Bloggmeny

Aga..

måndag, 28 juli 2008 18:29, Politik

Gick förbi NLT häromdagen.De visar alltid NLT för 50 år sedan i skylten.En av nyheterna var att justitieminister Edenman(S) lagt förslag till riksdagen om skolagans avskaffande.1958 således.Detta var under Tages tid.Tage Erlander.Folkpartiet tyckte att det var att gå för snabbt fram.Man ville ha en försöksverksamhet. Det blir inget försök sa Edenman.Lärarna skall inte slå sina elever punkt slut. En elev K Nordberg lät sig intervjuas med bild. Det är bättre med en örfil än en anmärkning tyckte han. I den andan är jag uppfostrad. Jag började första klass året efter 1959. Det var många lärare av den gamla stammen som inte brydde sig om lagen.Ännu längre fram i sjuttiotalets början slog vissa lärare fortfarande sina elever. Någon anmälan kom aldrig.Föräldrargenerationen tyckte inte det gjorde så mycket om "pöjken fick sig en dagsedel" - "Det hade han nog gjort sig förtjänt utav" När jag började på De la Gardie övergick det till psykisk mobbning. Jag själv har aldrig blivit slagen, däremot blev jag hårt psykiskt mobbad av lärare både på Ruden och De la Gardie. En mobbning som satte sina spår i studieresultatet. Ibland var jag livrädd för att gå till skolan. Nu femtio år senare har vi en annan skola. Ute är det + 30 i skuggan. Det känns som man skall slänga sig i: Andra svala platser sommartid är våra kyrkorum. Jag var och besökte Marie Kapell eftersom de haft öppet.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Ja du, Johnny, för de flesta räcker det att gå i skolan ca 15 år.

Att du aldrig lär dig!?

;)

Jörgen Larsson - 29 juli 2008 00:00

24 grader i vattnet i Källby..Badar trots att det inte går . Men ingen skylt finns som säger att det är förbjudet.
Och visst har vi en helt annan skola nu än på 60 talet som tur är. Jag vet för jag har ju haft kontakt med den sen 84 och det har hela tiden blivit bättre vad än borgarna säger. Dom vill ju tillbaka till 50 ,60 taletsskola. Fy för det säger jag. Björklund suger fett. Som dom säger nu förtiden.:(

Johnny - 28 juli 2008 00:00