Bloggmeny

2 gigs och Arn (Årn) i min gård.

torsdag, 02 augusti 2007 18:11, Politik

Vi i Politicians har nu spelat 2 kvällar i rad. Igår på Närebo,som serverade helgrillat lamm. Smakade jätteläckert ihop med övriga närproducerade produkter. Ni kan läsa mer under The Politicians här. Min semester fortsätter en vecka till. Har arbetat en del praktiskt som sagt. Min innergård är naturligtvis lika gammal som husen. Gården är klädd med kalk o granitsten. Jag har flera partier som behöver restaueras och det har jag gjort nu. Intressant var att när jag låg där och skulle lägga sten fick jag se en botten på en butelj. Jag skrapade fram och kunde se tre bokstäver i glaset.ARN. Ligger ARN här tänkte jag..ler.. Efter att jag tvättat glaset fick jag se ÅRN. Årnäs glasbruk. Öppnades 1802 stängdes 1818.Öppnades igen 1837 till 1876.Övertogs av Carnegie och tillverkade ölfaskor till bryggeriet i Göteborg fram till 1960. Första delen av mitt hus byggdes 1709-Huset är ombyggt och tillbyggt i omgångar men stommen är återanvänd. Gården är en av Lidköpings finaste vilket är trevligt. När man går ut på morronen och samtidigt känner lukten från Henrys bageri.. då är man lycklig..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*