Bloggmeny

1 MAJ

söndag, 03 maj 2009 20:08, Politik

Årets första Maj var ett genombrott för något nytt. Vi har pratat de senaste åren att fira 1 maj gemensamt med Vänsterpartiet.Nu satt jag och någon mer och pratade på vårt gruppmöte att det är lika bra att ni i Miljöpartiet också är med och se...Miljöpartiet lokalt beslöt att vara med och arrangera.Det blev ett unikt beslut och ett unikt 1 Maj som blev bra. För första gången gick tre partier under gemensam banderoll - Byt Regering. Det blev en bra manifestation. Kändes vitalt med många ungdomar från SSU -Miljöpartiet o Vänstern.Arrangemanget kan säkert förbättras ytterligare så att vi kommer tillbaka till 500 deltagare.Det gäller att få en bra mix på tal och underhållning.Med fart o fläkt på tal och underhållning var detta början på något nytt.Tiderna förändras och vi med den Unik bild - Fanor från MP-S-V och Svenska fanan. Första Ma proklamerades som arbetarnas dag och firas över hela världen som Labour day. Historiskt var det arbetarepartiet och LO som arrangerade första maj,efter partisplittringen arrangerade även Vänstern sitt första Maj. Ser man på det som ett arrangemang för alla löntagare blir det hela lättare. Peo Fredriksson bar IF Metalls fana. Omringad av Miljöpartiets fanor kan det slå över i någon gammal tänkare..Men se det som en utveckling emot ett rödgrönt samhälle.Miljöpartiet har några frågor som man tänker borgerligt på men ibland får man se över och se utvecklingen i stort. Linda och Veronica i Miljöpartiet såg riktigt lyckliga ut att få gå i ett demonstrationståg för Gröna Värderingar.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*