Bloggmeny

Tid för vår och värme nu

söndag, 28 april 2013 19:25, Politik

Det är fortfarande svinkallt och man kan börja undra hur framtiden skall bli väderleksmässigt. Vi har gått igenom sex mycket kalla månader och jag har verkligen inte mått bra.Snart ser det ut här Läckö förhoppningvis och torsdag invigs Victoriahuset. Innehåller också ett tjugotal rum ovanpå restaurangen. Intresset har vart stort redan innan invigningen man har fått smygöppna...Lovar gott.

Har haft besök för några veckor sedan av Borgmästaren i Zambias huvudstad Lusaka.Daniel Chisenga .Efter det  åkte ca 30 elever och ledare från De La Gardie till Lusaka och Livingstone.Vi har haft ett utbyte denna nivå i fyra år.I November kommer eleverna från Zambia till Lidköping. Daniel blev mäkta imponerad och bjöd ner mig till Lusaka.Samtidigt pågår det samtal hur vi kan hjälpa till med att utveckla vuxenutbildningen i landet.Behoven är enorma. Men det är bara utbildning som kan lyfta många länder i Afrika..

Lena Philipsson och kommunens personalfest.

söndag, 21 april 2013 15:41, Politik

Under två kvällar i veckan höll kommunen sin personalfest.Två kvällar för att alla som ville skulle kunna vara med. Ca 3200 personer kom till Arenan och det var mäktigt. En stor krogshow kan man säga eftersom alla 1600 gästerna hade bordssittning. Det var första gången vi gjorde nåt liknande och det hela blev en succé. Detta skall vi göra om och det går att utveckla. Publiken och den mysiga inramningen lyfte även Lena till att göra en mycket bra show.

Kommundirektören Kenth Lindström intervjuades av Torbjörn Borg. Kenth har nyss gått i pension efter 26 års tjänst.

Under hårdrocksmusik och MC vrål gjorde vår nye kommundirektör Jan Fransson entré.

Sammanfattning Kongress

tisdag, 09 april 2013 22:53, Politik

Några dagar efter kongressens slut kan jag säga att vi har fått en ordförande som partiet behöver i denna tid ungefär som Göran Persson behövdes i sin tid.Stefan Löfven får väl kallas för en dark horse när han dök upp men som fackföreningsman med stort förtroende i Svensk Näringsliv  finns det ingen som ger sig honom.Socialdemokratin har alltid varit ett parti med många åsikter från höger till vänster ( denna frihet att tycka gjorde att jag valde detta parti) .Att leda ett sådant parti kräver en ledare och nu har vi fått det. Stefan växer i sin roll som politiker.

Politiken då...Som helhet fräscht och bra ,några kompromisser men det gör inte mycket eftersom partiet inte längre är något femtio procents parti..inte ens fyrtio.Därför blir ett ev segerval nästa år en förhandlingarnas val. Oavsett vem som vinner  blir det flera partier som skall komma överens i likhet med tidigare.Det har blåst starka högervindar länge nu.I takt med invandringen  tar de främlingsfientliga nya väljargrupper som enbart protesterar emot invandringen och har inte politisk kunskap att bedöma vad som är vänster eller höger i övrig politik. Det finns ingen som slår Stefan i jobbfrågor eller om näringslivet. När han öppnar munnen  framstår Reinfeldt som en skolelev.

Carina Ohlsson från Lidköping var en av som fick nytt förtroende i valberedningen.Urban Ahlin från Mariestad blev den förste skaraborgaren någonsin att ta plats i partiets verkställande utskott....Det mäktiga som media skriver.....ler.. han i mitten var glad och vara med bild.

 

 

Jens Stoltenberg

tisdag, 09 april 2013 16:33, Politik

En av kongressens höjdpunkter var besöket av Norges Statsminister Jens Stoltenberg, En statsman och bärare av samma idéologi som jag. Höll ett mycket inspirerat tal och man kan inte säga annat att man blir lite avundsjuk Norge som med en S regering verkligen fått fart landet. Med stor arbetskraftsbrist flyttar nu svenska ungdomar bl.a från Lidköping till Norge.Det är egentligen stor skam att två länder med identiska förutsättningar kan olika beroende borgelig eller S regering. Norge har oljan säger någon.Ja men de pengarna läggs i en oljefond och används inte till konsumtion. Jag var i Trondheim i Januari och skall skriva om detta snart.

Hej Igen..

fredag, 05 april 2013 17:31, Politik

Om man skall starta om sin blog  är en partikongress ett bra skäl.Jag befinner mig i Göteborg som ombud  socialdemokraternas 37,e kongress. Det har gått tre månader och jag skriver en snutt senare varför jag tappade lusten att blogga men nu är det kongress och vi ombud sitter alla i en liten "ostkupa" och tycker att sossarna är bäst.Vilket jag tycker vi är men för det mesta blir kongresser lite för mycket inåtvända.

Partiet har fått en kongressvald ordförande. Stefan Löfven. En man som varit i Lidköping många gånger.Facklig ordförande Hägglunds i Örnsköldsvik en gång i tiden.Hägglunds har verksamhet i Lidköping genom  Lidan Marine och Hägglunds Drive. Jag träffade Stefan i början av åttiotalet första gången.

Bytena av partiledare har gjort att det kommit in nya personer ledande befattningar inom Socialdemokraterna.På väg uppåt är Veronica Palm ordförande i Riksdagens civilutskott.