Bloggmeny

Skall du inte svara Bertil samt påhoppet från ägaren till Backgårdens Bygg

måndag, 31 december 2012 00:26, Politik

Jag får den frågeställningen just nu.....Svaret är att det kommer ett svar till Moderaterna som kom med ett fult angrepp självaste julafton i Lidköping.

Har ju alltid tyck att de är okunniga i Lidköping.Det har varit i många år.Skillnaden emot nu var att förre oppositionsledaren Carin Lexmon åtminstone hade ett hjärta.Dagens frustrerande moderater är hjärtlösa.Några rent hatiska.Sådan är trist. Det finns inte mycket kvar av dåtidens heder och moral.Det enda som finns kvar av någorlunda sammanhållande länk i Sverige är just julafton.Det är en tid för försoning,frid och kärlek enligt Kristi budskap.En tid att stanna upp några dagar och åtminstone försöka höja sig till högre värden.De flesta klarar det..Oppositionsledningen i Lidköping gör det inte. Man går till våldsam attack emot mej julafton och tror sig göra sig populär genom att gång gång upprepa att jag är en svag ledare.Den logiken har dock ett problem.Det ena problemet är att de har fel.Eftersom en betydande majoritet i Lidköping tycker annorlunda angriper de därmed de väljare som röstat mig. Resultatet blev att även de moderater som röstar mig har hört av sig.Jag har t.o.m fått nya sympatisörer och borde därmed vara glad.I sakfrågan om vissa problem med en enhet om fem personer Socialtjänsten är det kommundirektörern som är ansvarig. där skriver man (tydligen vet man inte om det i sin okunnighet) att det är Kenth som är en svag ledare. Vår kommundirektör som anses vara en av de bästa i Västra Götaland....Klart jag småler åt dumheterna från moderaterna.Jag småler också åt att Beril Jonsson är frimurare och svurit eden i Odd Fellow att kristen grund vara en god människa...Jag tvivlar och hade jag haft nåt att säga till om i denna orden hade vedebörande blivit utesluten.

Sedan vad jag tycker om Bo Johansson påhopp i media  om att det var jag som var orsaken till företagets konkurs...Skall bli kul och reda beloppet som Bosse Backgårn är skyldig....Jag tror det är något högre än de miljoner som man anser sig vilja ha med anledning av bygget Värmeverket. Nu skall Bosse starta om med ett nytt företag efter konkursen.Näringsförbud ligger väl närmare till hands när man inte har någon ordning alls.Att mig till fiende är inte smart däremot..ler.

 

Att göra barn glada julafton är inte lätt.Prylarna väller över många barn inkluderande mina barnbarn. Jag gjorde dock min guddotter Aleska mycket glad och stolt över sin cykel. Aleska finns i Lima,Peru och där är det en kamp för dräglig tillvaro för miljoner människor.Blogläsare med minne kanske kommer ihåg mina artiklar här från Peru.

 

 

 

Hur går det min din blog

fredag, 28 december 2012 22:38, Politik

Funderat en del var lusten att blogga tog vägen...Är väl som en musiker som inte kan prestera några hits längre eller författaren som tappat lusten.

Det är lika bra att du lägger ned blogen  var en kommentar...kanske det..Jag väntar  lusten...Frågan är hur länge man skall vänta--Det har inte kommit någon God Jul hälsning det får bli Gott Nytt År istället...Med den regering vi har finns det massor att kommentera...Centerpartiets utveckling följer jag som bekant i min blogg..Annie Lööf skulle bli den unga fyndet som skulle lyfta partier...Jag såg direkt att det skulle bli ett sänke...Sänket ligger nu nära att Centern får svårt att stanna kvar i riksdagen...En senstation om det skulle uppstå...Givetvis ser vi med alla stolleförslag som kommit från Centerpartiets idégrupp att det inte enbart kan vara partiledarens fel...Vad har man fått i för folk i partiet och varför har man accepterat att de nått höga positioner...kan detta ske inom Socialdemokratin ?

Inte ännu men visst kan det ske..Nedtoningen av idéologier är en bov i dramat...Om man inte utbildar eller håller idédebatten levande över tid  dör alla idépartier.

Vem ansvarar för idéologin inom S idag.??? När såg man ett rungande ideologiskt utspel från S? Kommunalpolitiskt har man gett upp idéologierna i många

stora kommuner,Man har kapitulerat för borgerlig idégods och kapitalismen.I Lidköping har vi hållt fast vid vår idéologi och rönt framgång med det.

Jag vet inte hur många gånger borgerliga representanter varit uppe i Kommunfullmäktige och frågat ? Varför kan ni inte pröva våra förslag.

Svaret har varit enkelt, vi har våra idéer och ni följer kapitalet...Vi fick majoritet i demokratiska val och följer det vi fått stöd för..

Bilden som är vacker får representera snöhelvetet i december 2012....

Säljer min Volvo....Bra bil billigt..16.000 kr..

tisdag, 04 december 2012 00:53, Politik

16.000 kr....Pris hos proffs ca 37.000 kr...Modell 2000---19,000 mil...En bensinare med gasmöjlighet..Gasen behöver dock renoveras,I övrigt lite skavanker i plåt...Bra bil..Lämplig för alla. 070 5210540

Kallt och jävligt...

tisdag, 04 december 2012 00:00, Politik

Vädret blir alltid som det blir och är väl egentligen inget att skriva om. Jag har dock med åldern kommit att ogilla den typ av väder vi har just nu,Det har också att göra med sjukdomar som förvärras vid kyla  en framtid i ett varmare land ser jag fram emot,,,Om det kommer att ske?...Det får framtiden utvisa

Föredrar detta,,,framför snöhelvetet...Med ett Vägverk om inte ens har varken kompetens eller pengar att  bort snön från vägarna  är det mer eller mindre livsfarligt att köra, Det är inte kommunen som ansvarar för ringleden som många tror,,,Där var det skandalösa förhållanden idag.Är det svårt att sköta en högtrafikerad gata  borde man sluta i protest,Men har vi en regering som skär ned allt blir resultat därefter.

Lidköping by SAS...Inte ofta jag flyger Stockholm-Göteborg men det hände en mycket regnig och mulen dag i höstas.På väg från Tallin där vädret förövrigt var ännu värre  satt man och såg molnmattan nedanför flygplanet..Jag tittade klockan och tänkte att nu borde man kunna se Vänern snart om det inte vore molnigt..Minuten efter sprack det upp....Inga moln,,,,och vad låg under mig...naturligtvis best place Lischöping..by Vanern...Fick snabbt fram kameran för att konstatera att planet gick in i moln igen några minuter efter vi passerat. Detta fenomen med att Vänern skingrar molnen borde vi börja marknadsföra...