Bloggmeny

Hedersmedlem..nu är det slut snart....ler

onsdag, 21 november 2012 00:37, Politik

Idag har jag blivit hedrad med nål och blommor samt 5 ljusbägare av IF Metall..Jag har med råge varit förtroendevald och aktiv i 25 år.När jag gick med i dåvarande Metalls avd 133 året 1974 träffade jag män som var födda  1910 talet...en och annan pensionär var född  1800 talet...Hisnande men  fungerar livet.Många av de som fick hedersnål levde inte länge efter att de blivit avtackade...Så nu är det snart min tur..Å andra sidan säger vår vård och omsorgschef att efter 65 år kan ni räkna med att lägga 20 friska år till livet....Det låter hoppfullt jag kör det...

här ser en hedersmedlem ut..Fotot blev för ljust men ok,,Som ni ser har jag blivit fet...Gick upp 6 kg i USA...Maten är en blandning av socker och fett där.

Nu måste jag ner och det rejält,satsar  10 kg i första vändan...Kvinnan är Camilla Johansson - ordförande IF Metall avd 28 som det blev efter sammanslagningar.Med ålderns rätt kan man tycka....jag gillar inte sammanslagningar av fackliga avdelningar..Identiteten och vi andan försvinner,Aktiva försvinner och organisationen blir svagare,Pengarna blir fler och man har råd att anställa men långsiktigt finns det ingen överlevnad i organisationer som består av anställda utan aktiva golvet....

USA och Villa

onsdag, 07 november 2012 01:33, Politik

Jag skriver detta innan vi vet valresultatet i USA. Utifrån ett svenskt perspektiv kan man undra om det blir någon skillnad oavsettt vem som vinner.

Höger som höger....Det finns dock ett progressivt och radikalare ådra i Demokraterna jag håller Obama även om jag mött Rebublikaner lokal nivå eller delstatlig nivå som jag tyckt vart helt ok.Det amerikanska valsystemet kan man inte kalla demokratiskt.Valdeltagandet är lågt att den valde inte har folkets stöd.

Villas matcher är trevliga tillställningar.I restaurangen intervjuar man gästande publik av olika slag.Här står Bengt"Pinnen" Ramström..Micke Arvidsson och "Feskarn" Johansson.

 

Villa vände och vann emot Hammarby ikväll..Här ser ni hörna 3-1.Martin Johansson har skjutit utanför bild.Bollen hänger i maskorna.