Bloggmeny

Villa har öppnat säsongen helt annorlunda

måndag, 29 oktober 2012 00:24, Politik

Bandysäsongen är igång och vårt kära Villa BK har öppnat säsongen med tre raka segrar,Helt motsatt förra säsongens öppning vilket jag kritiserade och fick kritik tillbaka..ler...Villa av idag har en helt annat stadga i sej och det skall bli intressant att följa.

 

David Karlsson är målgörare som är i form från första stund,.Här i matchen mot Broberg,

Här är min egen hjälte.Liam mitt barnbarn som nu gör andra säsongen i Villa.Det var Villacup i helgen och han fick göra mål..kul.

USA- Minnesota

tisdag, 09 oktober 2012 20:40, Politik

Solen skiner från Wisconsin. Har åkt bil mellan Rockford i Illinios och Mankato i Minnesota där jag är nu.

Här är det Bioenergy days..Förra året var det i Lidköping.Alternerat mellan Lidköping och USA sedan 2006.

Här finns det anledning att vara pessimistisk över framtiden.USA är delat i många politiska frågor.I detta fallet kör Republikanerna/Konservativa

en kampanj Vote for energy.Vilket menas att man skall rösta olja/gas.Oljeindustrin har pumpat in otroliga 4200 miljoner att påverka amerikanska politiker.

Det är 50 miljoner per kongressledamot.Inte undra att man kan bli köpt.

 

Jag är i Mankato Bio Energy days.Konferensen har alternerat mellan Lidköping och USA sedan 2006.Jag inledningspratade och igår pratade även Linnea Bengtsson som är stationerad i Rockford.Yvonne Träff skall upp scenen idag.

 

Linnea Bengtson har jobbat för Lidköping i Rockford i 18 månader.Vi har ett samarbetsavtal med staden och de har ställt ett fungerande kontor till Linneas förfogande.Vi samarbetar med Swedish-American Foundation ett utmärkt sätt.De har större möjlighet att finansiera än den fattiga staden.Amerika har verkligen dåliga tider efter fastighetskraschen och man ser det överallt.Samarbetet med stiftelsen har fört 38 elever från De La Gardie till Rockford vilket är unikt.Att Linnea finns i USA jobbar för en stad som Lidköping är också unikt.