Bloggmeny

Så jädra förbannad

onsdag, 30 maj 2012 23:38, Politik

Commander Crowe - Vinnare av årets elitlopp.

  Var i Stockholm i helgen  elitloppet samt såg Ozzy Osborne Stadion.På kvällen var jag  Wallmans. Efteråt  tog vi en tur  stan för att kolla lite.Måste säga att jag blev totalchockad. Hela Kungsgatan var full av tiggare.På var femte meter stod det en tiggare.Inte nog med det, gatorna låg det folk och sov i trasor och lump.Kunde jag tagit kort allt hade jag gjort det.Jag sa till min kompis att vi samlar ihop de åtta tiggarna vi ser framför oss  just nu och går bort till de två som ligger där (just intill Stureplan) och tar ett kort.(Vilket jag inte gjorde men sa).....Min fråga är hur kan det bli  här och varför reagerar ingen.Jag blir urförbannad. Vi som är Olof Palmes lärjungar eller Palmes pojke som min engelsklärare mobbade mej med De La Gardiehade alltid de fattiga gatuliggarna o tiggarna som varnande exempel för högerns samhälle.

Vi bor i ett land utan tiggare sa Palme, vi är stolta över det välfärdssamhälle vi byggt.Vem är stolt över detta landet idag.Så här kan vi inte ha det.Lika förbannad jag är  de borgare som skapat detta,lika arg är jag Sossarna i Stockholm och riksdagsledamöter som rimligtvis måste se detta.Varför gör ingen någonting.Jag har rest över hela världen i 40 år..jag har aldrig sett något liknande jag såg i lördags natt i Stockholm.Inte ensAfrika. Dessutom har invandringspolitiken och integrationen också kollapsat.Måste vara mumma för en Sverigdemokrat.Det är de etablerade partierna som skapat detta.VARFÖR är frågan.

 

 

Black Magic Woman.

lördag, 12 maj 2012 18:04, Politik

 

 Spelades i trettio graders värme ..med kinesiska musiker. 5000 i publiken...När vi repade hade vi 400 som lyssnade andäktigtDet är mer än Villa har när de tränar sa jag till Kenneth..ler...

Ghostrider

lördag, 12 maj 2012 17:57, Politik

 

Apache

lördag, 12 maj 2012 17:46, Politik

Efter att ha varit i Sichuanprovinsen i Kina som har ca 90 miljoner invånare konstaterade jag att de ligger  ca 50 år efter Sverige värderingsmässigt.Kunde ju vara bra och testa femtio år gammal musik.Så vi körde Apache.

Shindig

tisdag, 08 maj 2012 00:29, Politik

 

 För att göra det möjligt att spela i Kina anlitade vi två kinesiska ungdomar som studerar musikuniversitetet i Chengdu. Vi hann inte repa  mycket utan hade sänt över materialet innan.Mitt under konserten  säger gitarristen Yang att jag kan ta låten Shindig.Det var bara att hänga  och Yang överaskade oss genom att spela helt fantastiskt bra..Lyssna själva.Yang övertrumfade Shadows gitarrísten Hank B Marwin med råge i sitt sätt att sola..

Gigs in Xindu - Chengdu...

måndag, 07 maj 2012 15:06, Politik

Jag betalade halva resan själv för att inte hamna i konstiga debatter..för ett av flera syften med att åka till Kina var att vi blivit lovade att spela där.Nu löste vi det genom att använda lokala musiker.Vilket var ett mycket bra drag eftersom de var mycket duktiga.Vi kunde knappt prata med varann men musik är global.

Visar här när vi spelade  De La Gardieskolans vänskola Xiangcheng Highschool.Vi hade kommit överens om att Utbildningsförvaltningens chef Jan Fransson skulle överraska den kvinnliga rektorn genom att bjuda upp till dans  svenskt manér.Tyvärr kan ni inte se dansen men ni hör ovationerna från ca 800 ungdomar och lärare som var med.Ett synnerligen annorlunda sätt att representera men mycket lyckat.

 

Första Maj. Xindu -Chengdu-Kina.

onsdag, 02 maj 2012 04:00, Politik

 Första Maj firande enligt tradionell still med massmöten  torgen är avskaffat för längesedan i KIna.Människor får fira labour day hur de vill i Kina sa partisekr Yang.En del är lediga andra jobbar som vanligt. Det tar tid att förflytta sig i Kina med alla människor ett par tre timmar per dag får man räkna med i restid även om man bara skall röra sig några mil.I vart fall med bil.

Människor i tåg första maj i Xindu med plakat och trumpeter..Vad var budskapet...Jo reklamtåg för ett mobiltelefon företag...Kina anno 2012...

Partisekreterare Yang bjöd  lunch istället  första maj och vi samtalade om samarbetet mellan Xindu och Lidköping. Utvecklingen i Kina och Chengdu.

 

I det stora utbudet av butiker  gäller det att synas,,Man är bra att sticka ut...