Bloggmeny

Värmeverket

tisdag, 31 januari 2012 01:24, Politik

Även i denna infekterade fråga om att man startat byggandet av den nya pannan för 400 miljoner utan bygglov har jag avvaktat att kommentera. Det finns det  många andra som gjort.De flesta av de anonyma kommentarer som förekommer  Lidköpingsnytt är huvudlösa.De flesta seriösa tidningar i Sverige har tagit bort anonyma kommentarer.Det lockar fram det sämsta hos människan konstaterade Aftonbladet.I sakfrågan har jag kunnat konstatera att den är komplicerad.Man har haft inne konsulter och experter som rådgivit.Kontakt togs med myndigheter redan 2009.Ansökan var inne för ett år sedan.Man har att arbeta med Miljölagstiftningen,Aktiebolagslagen samt Plan och Bygglagen.Dessutom antogs det en ny bygglag veckan efter att man gav ett villkorat lov från byggnadsnämnden. Är det den nya eller gamla lagen som gäller.Den gamla har man gått i Lidköping.Den nya säger experterna nu eftersom inget lov har givits.Jag konstaterar att ingen har tagit ansvar för att någon skall kunna uppfylla samtliga lagar samtidigt.Hur man än gör bryter man emot en lag.Det är också huvudlöst.Nu verkar det som om man från bolagets sida går  ekonomiskt igenom detta ett bra sätt.Styrelsen byts ut temporärt.Riksåklagaren emot miljöbrott lär inte kunna ta upp frågan eftersom inget miljöbrott har skett.Böter för lagtrots kan det bli.I hanteringen har alliansen haft det svårt eftersom en ny styrelse skulle utses med repr från ägarna.Detta motsatte sig KD eftersom man har en uppgörelse om fördelning av poster.Bertil Jonsson som lovat att fixa frågan fick bita i det sura äppletIstället för att berätta sanningen krystade han till det att han inte ville ta uppdraget för kunde han inte granska verksamheten.Åsikten var pinsam dålig.Ännu pinsammare var nykomlingen Annika Håkanssons inlägg.(m).Man är uppenbarligen två partier inom Moderaterna i Lidköping..Håkansson tror att hon läser  och skall lära kommunfullmäktige hur det fungerar.Problemet för henne är att hon inte fattar hur det fungerar det som kommer ut ur munnen blir grodor.

Helens dansskola hade invigning av sin nya skola i Lidköping. Kommunen sålde Brandstationen till helene vilket innebär att vi både stöttar en bra verksamhet samtidigt som fastigheten fått en långsiktigt nytta. En nyhet som fått ett bra mottagande är den klassiska baletten. Kul för Lidköping och vackert att se .

Juholt

söndag, 29 januari 2012 00:25, Politik

Jag har inte skrivit nåt om Juholt eftersom medierna varit fullständigt hysteriska.Minsta lilla ord här med uns av kritik hade kunnat bli förstaside nyhet.Man letade hela tiden efter någon som ville "hänga" Juholt.Vi har fått en mediasituation där kapitalet och kapitalägarna helt styr media och påverkan  landets befolkning.Nu har Moderaterna den ekonomiska makten,man har den politiska makten och man har mediamakten.Lever vi i en demokrati i Sverige?Situtionen för Håkan Juholt blev till slut omöjlig.De som tog fram honom som ledare bär  ett stort ansvar.Han växte inte med uppgiften tyvärr.Tvärtom snarare.

Mona Sahlin och Håkan JuholtTvå politiker som haft det svårt med sitt privatliv.En moderat kan bete sig hur som helst men för en Socialdemokrat  krävs det extra förebild och helt fläckfritt förflutetJuholt var en ledare som kom fram för att alla andra tackade nej.Kan ett parti har det  det viset? Jag är lärd att när partiet kallar  ställer man upp.Det har tydligen försvunnit under 2010 talet.

kom man återigen till frågan vem som skall leda Sossarna.Hur skall partiet uppfattas.Vad står vi för och vad är en socialdemokratisk politik.Helt klart är att skall vi vinna val måste vi ha med oss storstadsväljarna.För min del är det självklart att i politiken skall ledas av två personer.En kvinna och en man.Så har vi gjort i Lidköping i 20 år snart.Jag och Marita har varit förgrundsgestaltarna med stor framgång..Inte riktigt jämförbart med rikspolitik men ändå. bilden ser ni Damberg och Palm,båda Stockholmspolitiker men skulle mycket väl utgöra en framgångsrik S duo.

Därför var det en skräll även för mej när helt plötsligt Stefan Löven blir partiledare för Sossarna.Stefan har vart i Lidköping många gånger.Jag träffade honom första gången för 30 år sedan.Jag är anställd IF Metall i Stockholm och Stefan har varit min chef.Vi har samma bakgrund.Ärligt talat har jag svårt att recensera honom.Kan bara åse hur medierna och omgivningen har tagit emot honom bra.Stefan är ingen som man sätter sig på.Som person är han raka motsatsen emot både Sahlin och Juholt.Nu arbetas det modernisering av partiets valprocess.Själv som sagt vill jag ha två ledare.En som sitter i riksdagen och en som sköter partiet.Nu har det blivit en man för partiet,helt logiskt skall det vara en kvinna som är talesperson för rikspolitiken med grund ur Sveriges Riksdag.

Chosica-Lima-Peru.

tisdag, 17 januari 2012 15:29, Politik

Chosica är huvudstad i en region med 126.000 invånare.jag vet inte om det är Jesus som gör att jag aldrig besökt en stad där man pussas så mycket i offentlig miljö.I stort sett varje hörne eller park ägnade sig ungdomar åt att kyssas.i centrala Chosica har man satsat på en fin miljö i centrum där förutom en vacker gata som leder fram till Jesus så hade man en stor park med grönytor,skulpturer och lekpark för barnen.

Chosica är belägen i en dalgång 40 km nordväst Lima i Anderna.I princip finns det ingen naturlig växtlighet utan det är sten och väldigt dammigt.Däremot går det en flod med forsande vatten från bergen runtomkring genom staden.

En del av strukturen i Peru är att man bygger småhus efter vad man har råd med.Man börjar med första våningen och sen bygger man på efter ekonomi och behov.Ofta stannar man vid tre våningar och med platt tak.Får man ytterligare behov så bygger man ett litet hus på taket..I ett sådant bodde jag i 3 dagar.Eftersom det är varmt o aldrig regnar så används taket till samlingsställe för middagar och samvaro.

Chosica-Peru-Dopet.

måndag, 16 januari 2012 01:21, Politik

De tre senaste dagarna har jag bott i Chosica.En stad 4 mil väster om Lima 2300 meters höjd i Anderna.Det är närmast öken här.Mycket sand och berg och varmt.Härligt varmt. Här har vi döpt min guddotter Aleska. jag är numera Padrino. Livet ger mej mycket och det är jag evigt tacksam för.

Padrinon har ett ansvar större än i Sverige vid dopet.

Nu har jag helt plötsligt fått en familj i Lima och Chosica.Regina är padrina och vi delar ansvaret. I nästa blog skall jag skriva om staden Chosica  2300 meters höjd 5 mil nordväst Lima i Peru.

Lima -Peru.

onsdag, 11 januari 2012 15:59, Politik

Mitt stora intresse är fotografering.Det har man tid med nu.Lima har 8.6 miljoner invånare.Växer det knakar och är ett exempel  hur de stora städerna växer runtomkring i världen.Samtidigt avfolkas landsbygden-den landsbygd som måste förse stadens befolkning med mat.Allt måste transporteras med stora utsläpp av giftiga gaser.Skall återkomma till detta efersom jag just nu åker runt och kollar i hela Lima.Men världen är galen helt klart.

 

Detta är Aleska - Som jag är gudfader till.Att vara Padrino är inte enbart att sända pengar via nån organisation till ett speciellt barn utan jag är här för att bli godkänd av katolska kyrkan och att delta i en ceremoni.Aleska har ingen far utan den katolska kyrkan utser mej till ställföreträdande pappa.Aleska är en underbar liten tvååring.

Igår genomgick jag fyra timmars genomgång av vad det innebär att vara Padrino-Gudfader.Det var mycket bibelläsning.Sedan var det något liknande 1800 talets husförhör i Sverige följt av en timmas mässa i kyrkan.Som ni ser ser jag tagen ut..ler..

Givetvis finns det tid för beachlife.Just nedanför där jag bor är det inte de bästa stränderna även om det är massor med folk som badar och solar.Med + 28 och solsken får man ta det väldigt lugnt som vit viking utan pigment.Mer än någon  timma per dag går ej.Sedan kan man ha det skönt vid beachen med skyddande plagg ändå.

Lima - Miraflores-Peru.

måndag, 09 januari 2012 02:08, Politik

Jag är åter i Lima-Peru och SydAmerikas västkust.Den som följt min blog genom åren vet att jag varit här tidigare.Man får sina favortiställen.Klimatet är helt fantastiskt för en svensk.Fin svensk sommarvärme när den är som bäst.Aldrig för varmt och Stilla Oceanens havsbris är super. Sedan har jag fått flera vänner här och huvudsyftet är faktiskt att jag skall vara med ett dop-Bautizo..Jag är Padrino-Gudfader eller fadder som vi säger i Sverige.Peruanerna är mycket trevliga och gästvänliga,särskilt högt i kurs står Skandinaver som är långa och ljusa   kan säkert förstå att jag är populär,hahaha.Även denna gång bor jag i stadsdelen Miraflores.fast nu väldigt nära stadsdelen Barranco.Jag har bara några minuters gångväg till den syn ni ser här.Anderna sluttar ner i havet och särskilt brant blir det här.Lima har 8.5 miljoner invänare och Mira är den del som är säkrast.

Jag kom hit före trettondagen därför hamnade jag i denna ceremoni med de tre vise männen.Katolska kyrkan är stark i Peru.Överhuvudtaget blir denna resa en väldigt religiös resa som kommer att ge mej god inblick i den katolska världen.Skall bli mycket intressant samt även familjetraditioner och kulturer.Att bli godkänd som padrino innebär hög status i familjen och krav från kyrkan.

Går man tillbaka här min blog har jag skrivit om John F Kennedy park i Miraflores tidigare. Finns även bild Kennedys herm.Orsaken till att John Kennedy var populär i Peru var ett omfattande hjälp och uppbyggnads program som Kennedy hade gentemot många länder i Sydamerika i början av sextiotalet.Hela parken som är till storlek två stadsträdgårdar i Lischöping kryllar av aktiviteter varav jag tog med mej en hem nämligen lekplatsen som Sparbanken förnämligt byggde upp i Stadsträdgården.Den finns i Kennedy också- De har plastgräs som underlag,mjukt för barnen om man faller.Som ni ser finns det även katter.Säkert ett femtiotal som lever och bor i parken.Utfordras av allmänheten.De är väldigt tama och trygga.

 

La Bohemia

fredag, 06 januari 2012 16:48, Politik

Två av mina gamla vänner Ingrid ( bild här) och Fraya har startat Café La Bohemia vid Gamla Stadens Torg.Läget är inte till för spontanbesökare det vill till hårt jobb och bra produkter för att överleva.En marknad  som går att utvecklas är tårtor och smörgås tårtor för hämtning samt diverse catering.Tjejerna är duktiga och Fraya gör mycket goda tårtor.

God Smörgåstårta-

Empanadas från Sydamerika..Mycket goda.

Fraya och Ingrid hälsar välkomna.

West Sweden och dålig journalistik,

torsdag, 05 januari 2012 17:24, Politik

Sveriges Radio P4 Göteborg har under många år granskat makthavare.Nu har fenomenet nått Radio Skaraborg. Problemet är att de har som utgångspunkt att sätta dit personer,man vinklar starkt och håller sig ej till sanningen.Syftet att sätta dit måste uppnås.Man gräver i papper och hittar naturligtvis alltid nåt som skall skandaliseras.När man hittar nåt vore det önskvärt att man kollar med inblandade för att en allsidig bild vad som hänt för att sedan när sanningen föreligger presentera det hela för allmänheten.Det görs inte.Istället skapar man en nyhet byggd halvsanningar som någon . I detta fallat bl.a jag skall svara i direktsändning.När man behöver ha tid för att förklara det som de har jobbat med i veckor snoppas man av efter några minuter med att där är tiden ute,tack o hej.I detta fallet hade man granskat kommunernas EU organisation West Sweden. Det presenterades en rad omständigheter som hade räckt för ett bra program utan osanningar.Det påstods att det dracks sprit styrelsemötena.detta har aldrig hänt.Det påstods att chefen i Bryssel hade en jättelön för att vara kommundirektör. Lönen är satt enligt Utrikesdepartementets löner. Chefen Kjell Pettersson har representerat närmare 5 miljoner människor och kan väl närmast liknats vid en ambassadör.Lönen är hög ja,men det är lönerna i Europa och Bryssel.Den största nyheten och skandalen var att Pettersson tillskansat sej en trettonde månadslön.Jag visste inget om detta,nu när jag Googlar kan man läsa att detta är mycket vanligt i Europa eftersom de inte har semesterlön som vi har i Sverige.Så var ligger skandalen ?? . Var som gör mej konfunderad är hur aningslösa journalister är och att det hela verkar planterat,Det pågår nämligen en maktstrid inom organisationen där Göteborg har öppnat eget i Bryssel.Man är sig själva nog sitt Brysselkontor och vill inte att West Sweden skall representera dem.Av den anledningen vill man avlöva kontoret i Bryssel. I detta läget kommer det väldigt lägligt att plantera en skandal men okunniga journalister som  redskap.Med svensk dubbelmoral och avundsjuka som grund kan man lätt fram en story. Vad vi inte vill acceptera i Sverige är att Europa har gått förbi oss i löneläge och förmåner sedan länge..För att inte prata om förhållandet till alkohol.Jag skall ta ett exempel med total motsatt syn
 Jag var i Ungern i Oktober och besökte vår vänort Kescemeth.Med detta möte var samtliga Kescemeths vänorter inbjudna.Jag fick träffa politiker från andra kommuner jag inte träffat tidigare.Efter att programmet var slut vid 23.00 gick alla till det hotell vi bodde för att sätta oss uteserveringen..Då säger borgmästaren från en stad i Österrike att jag har tyvärr huvudvärk och vill och vila men jag ger stadens kontokort till min kollega här bjuder vi våra kära vänner ikväll.Jag tog in en öl,några tog ett glas vin.det handlade inte om nåt råsupande. Hade jag överlämnat Lidköpings kontokort (som för övrigt inte finns) i en bar i utlandet för att bjuda  hade jag fått avgå.Den Österikiske borgmästaren var stolt att hans  invånare kunde bjuda.Så ser det Europa ut som vi är medlemmar i.