Bloggmeny

Finns större problem i samhället än bandy

tisdag, 27 december 2011 23:27, Politik

Eftersom jag sysslar med problemlösning heltid  är det alltid trevligt att uttala sig i området som jag inte har fullt ansvar för. Det ger utlopp för mina känslor vilka kan vara svårare i mer seriösa problem. Ett sådant som jag dock knappast kan vara ansvarig för är det mördande som sker var och varannan dag..Var det sju personer som mördades under julhelgerna bara ? I Malmö är det interna uppgörelser ständigt mellan stridande. I Lidköping har bostadsinbrotten ökat stort.Vi läser om detta varje vecka.Internationella ligor och lokala narkotika behövande står för denna typ av brott. Är det ett sådant Sverige vi vill ha ?.Är det folkhemsdrömmen ?

Ända sedan jag blev SSU are  har jag haft åsikten att högerpolitik i större utsträckning leder fram till brottslighet. I idéologin sköt dej själv och skit i andra blir det  härDet kommer dessutom att bli ännu värre.Jag började åka utomlands när jag var sjutton år.Det var väldigt enkelt att se skillnaden mellan det Socialdemokratiska trygga Sverige och stora delar av världen. Vi går emot ett samhälle med höga murar/taggtråd och kamphundar som vaktar villaområdena.Vi är i ett samhälle där människor misshandlas.skadas och dräps/mördas mer än någonsin. Skall detta fortsättaVarför vill svenska folket ha det här eftersom de valt en regering som för en politik som leder till detta. Skrönor om hur illa det var i Sverige avseende förtidspensionering och sjuktal florerade i högerns propaganda.Tills inte för länge sedan skrev högerns mannar anonymt   Lidköpingsnytt vecka efter vecka att S döljde arbetslöshetstalen med sjukskrivning och pension. Nu skulle det bli ändring.Vi i det nya arbetarepartiet skall bekämpa utanförskapet. Folk har gått  dettaResultatet idag är att det är all time high avseende förtids och sjukpensionering.Utanförskapet och arbetslösheten är HÖG och kommer att bli ännu högre efter Saabs konkurs för ossvästsverige

Ovanstående verklighet renderar ingen ros..snarare ris...men jag väljer ändå att visa den bild jag tog  årets julafton 2011.Vädret skiftar verkligen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bandybloggarn Villa-Vänersborg.

måndag, 26 december 2011 20:05, Politik

Besvikelse kan komma ifrån sportpublik.Efter dagens Villamatch var de flesta förbannade. Årets största dag,största händelsen sedan hallen invigdes

gick det åt helvete.Mot Vänersborg!!.Var en sammanfattning av de åsikter jag hörde.Årets Villa duger inte tyvärr och det är min åsikt,

Sedan hjälper det inte att man hade 9 raka eftersom det skett emot sämre motstånd än de bästa lagen man fick stryk emot i inledningen.(Exkl Gais)

 

De ansvariga har inte lyckat att  ihop den förstärkning  försvarsidan som var målet inför årets säsong.Lidköping har Sveriges största bandyintresse.

Publiken och kommunen ställer upp för Villa med en satsning  220 miljoner inkl Sparbanken.. Publiken ger miljonintäkter till Villa.Symbolvärdet att förlora inför över 5100 personer är mycket stort.

Matchen i sig har ingen betydelse eftersom Villa kommer att  vidare.Men vissa matcher kan inte förloras.Detta var en sådan,

Hur Villa skall komma till SM final med detta laget är en gåta. För mej är det också en gåta hur man låta spelare spela vidare när de underpresterar redan från start. Vissa insatser var fullständigt bedrövliga. Bandy är en liten sport med rätt ihålig elitElitlagen kan indelas i tre grupper.Villa som jag anser tillhör topp fyra skall inte prestera  dåligt emot sämre lag vilka drar ner tempot och kontrar. Mitt resonemang i alla frågor är strategiska och långsiktiga.Så jobbar jag inom mina egna ansvarsområden och tillåta mej att ha åsikter i frågor där vi i högsta grad är inblandade. Några bilder kommer inte från matchen.Den var dålig att den inte fastnade bild. Ser att det nu spekuleras  nätet om det var en läggmatch för att rädda kvar Vänersborg.

Några som alltid levererar Villas devis. Glädje- Engagemang - Framåtanda är gruppen Eileen. De var de enda som spred glädje denna dag.

 

 

 

God Jul.

lördag, 24 december 2011 02:16, Politik

Önskar alla mina läsare en God Jul.

Nu är det jul igen..

måndag, 19 december 2011 02:05, Politik

Sista julveckan är hektisk som vanligt .Även om jag själv tar det lugnt ensam som jag är. Behöver inte ens kompromissa.

Firar jul  juldagen som vart brukligt de senaste åren eftersom mina barn har fullt upp med de sina. Det är väl snart tid och plocka fram de julsaker jag har.

Hade besök för någon månad sedan..jaså du har redan satt upp julgardinerna i köket var kommentaren. Jag svarade inte att jag aldrig tagit ner dem,,,hahahaahh..

Igår besökte jag Sockerbruket och den temadag kring film som arrangerades av Filmverket Skaraborg. Något jag stött via beslut i Kommunal förbundet.Även Lidköping har finansierat. Ett femtiotal ungdomar arbetade med filmen som tema. Som ni ser var Petra Revenue där och pratade manus.Petra är uppväxt i Lidköping och är riktigt etablerad och framgångsrik nu i Göteborg. Visade sin film Den bästa utsikten som gått i TV två gånger men som jag missat eftersom jag sällan ser TV. Förutom själva storyn  var en sekvens i filmen minnesvärdHuvudskådespelaren hade bestämt att ta livet av sig genom gasning.Han backade ut sin röda Volvo från sjuttiotalet som hade den röda sosserosen av gamla slaget påsatt  bakrutan. Sådant ser man inte idagSjälva gasningen struntade han sedemera i. Jag kom att tänka  hur allt har förändrat sig 40 år och Sossarna är i krisAllt skapat av en partiledare.Eller ?? Jag får ständiga telefonsamtal från media bara för att jag var först med att kräva Sahlins avgång. Vore oklokt att uttala sig igen Samtidigt är det något mycket märkligt som sker eftersom människorna i  Sverige vid djupintervjuer står närmare en Socialdemokratisk idéologi än de borgerligas.

.

 Tror snarare att denna bilden symboliserar ett av Socialdemokraternas problem.Den är tagen vid invigningen av den nya privatägda vårdcentralen i Lidköping.

Eftersom det är  viktigt för ägarna att alla skall känna sig välkomna oavsett man är blå eller röd fick jag en blå tavla och Bertil en röd.

Jag sa att det enbart det bästa är gott nog och har fått kritik för detta. Jag avsåg inte att bara för det var privat  är det en bra vårdcentral  utan för att personalen är bra.Jag har egen erfarenhet av läkarna och de är bra,Hade sagt samma om landstinget hade öppnat en ny vårdcentral med dessa läkare och personal. Nu blev det politik av det hela.Alltså om Socialdemokraterna i regionen beslutar att vi skall ha privata vårdcentraler måste det väl vara S politik.Jag möts av kommentarer som om det vore fel. Här har sossarna ett stort problem vill jag sägaFlera Väljare identifierar sig inte längre med S och den politik som framförs. Å andra sidan växer högern  det hela är komplext.Kan också vara att den moderna tidens människa inte förstår sig politik samma sätt som tidigare generationer.

 

Den nya Stenportsplatsen blev bra.Just att det är en stor och ren yta gör platsen unik för Lidköping. Den känns modern. 

 

 

 

 

 

 

 

Bandybloggarn..Villa-Kungälv.

måndag, 12 december 2011 23:12, Politik

Kungälv ledde med 0-3 och förlorade med 5-4.Måste vara bittert att åka hem med det. De var inte sämre än Villa.Möjligtvis att Villas högre tempo gav utslag sista kvarten. Men Villas försvar är ihåligt även om man påstår nåt annat. Det duger inte med de mål jag harDet är bara SM final som gäller med den satsningen kommunen gjort  Villa. Den pressen måste alla känna och dessutom kunna bära och hantera. Det är inget märkvärdigt, Villa är väl den starkaste föreningen i bandy Sverige idag.Nu gäller det att leverera. Villa,s lag består av småväxta killar.Man måste hitta en strategi för att minska svagheterna med detta.

Villas hörnskytte funkar ej. 12 hörnor inget mål. Däremot är Villas mycket sårbara  hörnorDet är öppet och 2-3 dm till ribbanNär man möter storvuxna motståndare  kan man inte bara skjuta in i en mur där hjälmarna når upp till ribban.. Strategin måste vara att lura ut motståndarna  att luckor uppstår för en prickskyttNågot annat jag inte förstår är rädslan för straffområdet som finns i Villa.

Eftersom bandy är en  snabb sport  finns det sporter som man är mer kung med bollenstraffområdet än i bandy.Tendensen idag är det skall skjutas i tid och otid.Ta det lugnt .Vad skall motståndaren göra i ett straffområde ? Man har verkligen alla möjligheter att  in bollen utan att behöva stressa.Man längtar efter"Arvid" som var iskall i straffområdet. Mikael Arvidsson hade inte vart fixstjärna i dagens mycket snabbare bandy men kung nära mål....alltid.

Villa entré är förfinad ytterligare vilket är trevligt. Bortalaget får dock åka ut innan ljuset släcks.Visst är det ett bra förslag att även de får åka ut och runda Villas flagga....ler.

 

 Efter 3 mål av Kungälv kommer äntligen Villas första straff.En riktigt rekyl av David Karlsson.Målvakten tittar upp för att fånga bollen.Har ni bra syn ser ni att den redan sitter i målet under ribban.

 

Villas Tim Persson utnyttjar ett misstag av Kungälvs nr två som inte får fatt bollen. 2-3 

Villas tredje mål.Daniel Andersson utanför bild skjuter in bollen.

 

Mål fyra.David Karlsson.

 

David Karlsson sätter 5-4. Arenan i upplösning.. Härligt att vara med. 

Kungälv har varit motståndare i många många år. Villa har dock gått ifrån och är ett bättre lag.För över tjugo år sedan sände närradion alltid bortamatcherna.

Vi hade sänt "Loa" Lars-Olof Andersson till Skarpe Nord för att referera. Banan i Kungälv heter så.Loa refererade inte hela tiden utan det spelades musik emellan när det var dödläge. Varje gång Loa kom in i sändningen sa han : De var Skarpe Nord här igen,,,han kanske sa det 10 ggrNär matchen var slut frågade min tioåriga dotter.Vem är egentligen den där Skarpe Nord som pratat i radion.Man kunde lätt tro att det var Skarpe som kom in..ler...

 

 

 

 

Mycket rikt och givande liv,,men

söndag, 04 december 2011 15:54, Politik

Jag lever ett mycket rikt och givande liv. Får vara delaktig i fantastiska händelser.Goa människor och   får jag  vara med och utveckla Lidköping.

Fotograferandet och musiken berikar ytterligare. Förra lördagen hade vi jamsession i bluesklubben.Det var mycket givande att spela med andra musiker.

Från Kina får jag mail att jag måste komma tillbaka och spela och prata om framtidens gröna samhälle.Ja inte bara mail.De har egna sajter nätet som är kinesiska men funkar samma sätt som Skype,delvis Facebook och Youtube.När jag lämnade Chengdu  fick jag information att jag blivit superstar.

Har svårt att förhålla mej till detta men man har hjälpt mej att starta en sida Q zone.Jag har snabbt fått 150 vänner i fancluben och det strömmar in folk varje dag. varav jag pratar med flera också varje dag..Att detta naturliga sätt inblick i Kinesiskt leverne,tänkande,kultur och politik trodde jag aldrig skulle vara möjligt.Det mesta som jag fått i mej i Sverige om Kina är fel.Öppenheten är betydligt större.Folk skriver om allt Q zone.Nu senast var jag inne i ett samtal om dödstraffets avskaffande.Just nu är det bara 147 miljoner inkopplade...hahah,

Jag kommer att åka till Xindu igen i April oavsett vilka som åker med .Jag räknar med att betala själv slipper det bli tjat om det. Målet är dock att The Politicians skall spela in Xindu bl.a.

Jag skrev men,,,,för det finns hela tiden en baksida.Jag har folk som inte orkar med att det går bra eller är positivt. Avundsjuka,försök att ständigt svärta ner mitt namn,baktaleri,skitsnack,fantasier och lögner kommer till mej ständigt.Jag skall ta ett exempel från igår.

Eftersom jag känner många musiker var jag gruppen Red Tails releaseparty  Italia.Ta med dej kameran sa trummisen till mej.

Jag fotade och filmade.Senare kvällen dök en grupp goda vänner in.Vänner som jag bl.a är mentor till i nyföretagaregruppen.

Goa och glada ville de att jag skulle ta kort dem.Efter detta kom det fram en kvinna i 37 årsåldern som var både nedsättande och kränkande emot mej.

Det är ingen idé och säga något i sådana lägen.Dumhuvuden finns....Men det är trist. En annan kategori är män som vill slåss. De finns alltid och man får hantera det genom att prata. Jag har några händelser som jag skall skriva om i mina memoarer.

Detta var mina kompisar som jag tog kort ..

Abropå att bli hatad eller älskad...så är jag som Olof Palme..Antingen eller....Jag förstår inte varför vissa älskar mej samma sätt som andra hatar.

Jag fick min första kamera i julklapp 1962. En Kodak.Jag var elva år och det var den bästa julklapp jag någonsin fått.

Jag började att fotografera och idag kallas jag för proffsfotograf. Givetvis har jag många intressanta bilder i arkivet. Jag har börjat föra över dem digitalt.

Denna tog jag 1979 när Olof Palme gästade Lidköping. Några månader tidigare hade kärnkraftverket Three Mile Island smällt i USA.

Kärnkraftsdebatten var som högst och Olof Palme deklarade från denna talatstol att Sverige skulle till folkomröstning i kärnkraftsfrågan.

Det är 32 år sedan och frågan om energi som inte skadar natur och människan är inte löst.

Axplock från senaste tidens händelser

söndag, 04 december 2011 14:54, Politik

Det händer mycket varje dag att jag inte har tid att uppdatera. De senste veckorna har varit stenhårda med 16 timmars arbetsdag.

Anna Bolander arbetar Campus Lidköping och blev utsedd till årets skolprofil.Anna är dessutom ordförande i Lidköpings Ridklubb.

Fick äran att inviga vårt nya ridhus i Lidköping.Kommunen tar huvudansvaret och betalar kalaset.Sparbanken har sponsrat.

Ett ridhus i tiden med modernt stall.Ridklubben bedriver en fin barn och ungdomsverksamhet.Utmärkt verksamhet för funktionsnedsatta samt goda ryttare.

Här klubbens finaste ekipage någonsin.Anette Christensson med Normandie.

Det här får symbolisera invigningen av Stenportsplatsen.Stenportsgatan har byggts om för många miljoner.Jag har visat bilder här tidigare och mer kommer.

Detta är keramisk konst tillverkad av Porslinsfabriken i Lidköping.

Jag ställde upp i en liten tävling kallad klimatbantare. Eftersom jag lever ett liv som är tämligen bra för miljön vann jag inte.

Skövdes kommunalråd Katarina Jonsson vann vilket inte var konstigt eftersom hon delvis ändrade sitt liv undet den vecka som tävlingen gällde.

Kör man biogasbil som jag gör släpper man inte ut några växthusgaser.Köper man sedan s,k grön el är det ännu bättre.

Jag fick en chokladkaka som tröstpris i likhet med Katrin Hulmarker från Hjo och Ulf Eriksson från Falköping.

Chokladkaka är inte bra för en som försöker banta...ler..

Sedan var Juholt i Skövde. Han är en god talare och retoriker. Skall bli intressant att följa vad som händer.Problemet är att riksmedia inte släpper denne man.

Fokuset tappas fullständigt i sakfrågan svensk politik och landets framtid. Socialdemokraterna undergrävs av media och vad vi ser är dessutom ett antal

personer inkl Juholt  som inte kan hantera detta utan medverkar i grävandet.