Bloggmeny

Solvalla och Frälsningsarmén bl.a

måndag, 30 maj 2011 22:44, Frågor

Jag var på Solvalla i helgen. Har fotograferat de senaste åren med gott resultat. Det är klasshästar från hela världen på besök i Stockholm under elitloppshelgen.

 Denne herre heter Arch Madness. Kommer från USA.

 Finalen vanns av utvändige hästen Brioni. En tysk häst som tränas i Malmö på Jägersro av Joakim Lövgren.

Tysk travport har varit i kris under många år tack vare statlig spelpolitik.Man får in hästar i södra sverige för träning.

Nu är vi rädda att alliansen skall ändra den svenska politiken emot mer marknadsinriktat= Privata ägare tar vinsterna istället för staten,vilket gör att det inte blir några prispengar att tala om.Sporten dör.

Lidköping gästades idag av 47 personer,mest ungdomar från Cantebury. Y.P står för young people band.Tillhör Salvation Army.

Alltid trevligt med engelsmän,korrekta och trevliga.Frälsningsarmén gör ett bra jobb i Lidköping.Dock ingen rusning till kåren.

 

 Det blir snyggt-Huset i hörnan på Norra Torngatan/Esplanaden.

 

 

Brodiskussion och biblan..

onsdag, 25 maj 2011 23:27, Politik

ebatten kring broarna i Lidköping tog ny fart sedan Trafikverket meddelat att de inte tänker öppna järnvägsbron mer.

Måste säga att argumenten för öppningsbara broar är de sämsta jag hört under hela mitt liv.

Visst vore det trevligt i de bästa av världar men nu kan vi inte lägga 100 miljoner på att öppna två broar för tre sommarmånader för några få båtar.

De som pratar om tunnel vet inte vad de pratar om överhuvudtaget.En tunnel som säkerställer att man kan åka båt ovanför även vid lågt vatten fodrar sådant djup att man måste börja långt ifrån Lidan. Både Gamle stan o nye stan skulle bli förstörd med en trafikled.Kostnaden är gigantisk och är ej genomförbar.

Kinneviken har alltid varit en barriär  och med framtidens energipris avstår man en timmas färd till Lidköping i än större utsträckning.

Gamla nostagidrömmar lever. Vi har stora investeringar ändå att skapa en fantastiskt playa och rekreationsområde vid Framnäs-Senaste priset var 300 miljoner,så där får vi pruta ned omfattningen.

Sture Eliasson för Moderaterna är sig lik.Pratar först och tänker sedan. Hade insändare om att Kultur o Fritid fick ta om beslutet för att man gjort fel.

Tydligen pratar man inte med varandra inom alliansen.Hade de gjort det hade Sture fått reda på att KD hotade med att öveklaga trots att alliansen justerat och därmed godkänt protokollet. En överklagan hade tagit kanske ett år och försenat bygget med minst 1 miljon kronor i kostnad.Givetvis har vi rätt att ingen fel begåtts.

Jag sa direkt att kalla till nytt möte så kan inte bråkmakarna inom KD i Lidköping får luft. De minskade med två mandat i valet. De fortsätter värre än tidigare och tror att det är framgångsvägen.Nu ger sig alliansen dessutom sig på kommunens tjänstemän och påstår lögnaktigt att det inte är någon ordning i kommunen.

Lidköping är känt för att ha duktiga och kompetenta tjänstemän och att påstå något sådan ger ingen goodwill precis.b,vård

Sedan läser jag i NLT (tänker inte svara för det var under vattnet i argument) att jag inte sett till att öppna broarna för att jag har ett hästintresse.

Det var lågt....Vad har mitt hästintresse med att göra att det kostarr 100 miljoner.Man måste ha omdöme när man hanterar lidköpingsbornas pengar.

Att skapa jobb.vård,omsorg och skola går före -Detta gäller även långsiktigt. Vi kommer att skapa en attraktiv stad i hamnstaden där utlopp ges för det man drömmer om i Lidan.Vi skall leva i framtiden - Inte i dåtiden.

Det finns en Villa restaurang till. Denna finns utanför Chicago i ett shoppingscenter.

Vi hade blåsmusikens dag i lördags - Trevligt inslag. 

 

Den här rätt sällsynta hundrasen i Sverige fann jag i stadsträdgården.En welsh corgy. Trevlig och pigg hund. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Göran Berglund - Devil in Disguise

måndag, 23 maj 2011 00:05, Mina intressen

 

Oppositionen fortsätter på den omöjliga vägen.

söndag, 22 maj 2011 10:47, Politik

Det verkar som det gått troll i Orionhuset och i detta fallet biblioteksfrågan. Den som var med kommer ihåg flygstriden för snart 25 år sedan då Källson och Thunbolaget "fick" huset efter det att kommunens satsning på reguljärflyg till Stockholm kraschat. I de politiska efterverkningarna avgick dåvarande kommunalrådet.

Nu bråkar alliansen igen på ett närmast barnsligt sätt. De lär sig aldrig. Efter en lång process med folkomröstning  är vi framme vid platsen för det nya biblioteket.

Efter utvärdering  har majoriteten kommit fram till att Försäkringskassans,eller för den delen det gamla Epa/Åhlens varuhuset är bäst.

Alliansen har backat från detta hus efter att tidigare kämpat för denna placering vilket är märkligt i sig.

Ännu märkligare är turerna i ansvarig nämnd där mötena mest liknat circus.Ledamöter från olika håll har inte visat på att man är mogen för att ha förtroendeuppdrag. Det visade dessutom även Bertil Jonsson (m) då han antingen i ren okunskap eller följer de nya moderaternas grundkurs att ljug,eller säg en sak och gör något annat som sker på riksplanet. Bertil Jonsson ljög ordentligt i en s,k presskommuniké ang hanteringen i Kultur o Fritid.

Påstående om att man inte följt regler eller lagar var helt grundlöst. Agerandet har bara ett ord som kommentar:Dumheter.

Annars har veckan varit mycket hektisk som vanligt

 

Efter flera års funderande och tittande på gamla foton över Nya Stadens Torg har jag ändrat uppfattning ang träden.

En stadsarkitekt vid namn Kocken ansåg på sextiotalet att torget var för stort och denna trädskapelse tillkom för att skapa ett rum.

Min åsikt är att vi kan öppna upp och ta bort varannan träd som första steg. Bilden säger väl allt om varför jag ändrat åsikt.

 

Rådhuset lever med omgivande årstid och står alltid där i sin prakt.Nu med nytjärat tak. 

 

Nu börjar vi se hur den nya Stenportsgatan kommer att se ut. Stilrent och snyggt. 

Göran Berglund

måndag, 16 maj 2011 08:37, Politik

 

Omvalet klart

måndag, 16 maj 2011 00:54, Politik

Resultatet blev det för mig väntade i omvalet till regionen. S klarade sig hyggligt och man får se det som ett trendbrott efter de  tidigare valen då vi nu gick fram med fem mandat.

Sverigedemokraterna gick framåt vilket innebär att det inte finns nån majoritet bland de  två blocken.

Att S som största parti skulle avsäga sig ledarskapet kan bara ske om alliansen går ihop med SD. Centern-Kristdemokraterna och Folkpartiet tappar i f örhållande till 2006 års val men C vinner ändå ett mandat extra..Moderaterna gick fram i jämförelse med 2006 men tappar ändå ett mandat.

Här i Lidköping gick det bra, Jag kände det direkt förra lördagen när vi var på torget. Stödet är mycket starkt här i Lidköping.

 

Gert Inge och Alex kan känna sig nöjda..I nästa val borde vi ha egen majoritet med mp o v

 

Jag bor ett kvarter från Rhodos där MP hade sin valvaka. Glada miner..Miljöpartiet är nu tredje största partiet i Västra Götaland.Starkt jobbat..

Nu börjar det komma bilder skickade från Kina..Vi jobbar på att åka dit och spela nästa år.

Jag fick en inbjudan i det TV program jag var med i som sändes i fyra kanaler för 12 miljoner invånare.

Vi kommer sa jag...

 

Tog 3000 bilder i Kina så det kommer med jämna mellanrum.Barnvagnen är inte nån lyxmodell för 10.000 kr.

Funkar dock bra...

Nu startar vi upp Hamnstaden..

torsdag, 12 maj 2011 00:30, Politik

Vi startar upp omvandlingen av hamnstaden med att ta bort de tre oljerören som legat utefter Jungmansgatan.

Nu kommer man att se Vänern från bilen. Vilket är viktigt för många.Själv cyklar jag...Vi har rensat sly och småträd och den stora ytan kommer att betas av får under sommaren.

Ekologiskt och bra.

Får med Kinnekulle i bakgrunden- Det är tider det...Kommer säkert att bli en utflyktsmål för alla barn.

Någon ifrågasatte hur vi kunde låta får beta på förorenad mark. Fantasier är lätt att åstadkomma.Det finns inga föroreningar i denna mark.

Man tror tydligen att vi inte haft några regler i Sverige tidigare.Utfyllnadsområdet består av jord och sten blandat med porslin från Rörstrand.

Vindrikting kan man lätt se genom de vindstrutar som Formakademin satt upp.

Nästa steg blir att ta bort alla cisterner. Totalt skall det uppföras 1200 lägenheter.

Jättespännande omvandling.

Layla Hall

måndag, 09 maj 2011 22:22, Politik

 

Det vill till mycket för att jag skall bli imponerad. Nedan kommer en video jag tog i arenan i fredags när Joanne Shaw Taylor spelade.

Layla Hall - trummis från Detroit Michigan. Numera min vän och kompis....ler...

Har spelat med musiker från Frank Zappas gamla band :Don Preston orig från Mothers ..Ike Willis och Ed Mann.

 

 
Kom gärna med en kommentar. 

Joanne Taylor

söndag, 08 maj 2011 12:16, Politik

Joanne Shaw Taylor spelade i Arenans restaurang i fredags. Knappt 200 besökare borde varit 5000.

Världsklass på denna engelska tjej som slagit igenom med gitarrspels teknik jag inte sett tidigare.Bra sångerska dessutom.

Tillhör den yngre rock och blues generationen.

Basist är Paul Lamb och på trummor den explosiva Layla Hall.vars trumteknik hon utvecklat med en s,k slapstick. Helt klart den bästa kvinnliga trummis som någonsin varit i Sverige. Båda är från Detroit,Michigan USA.

Industrins och kommunens framtid

söndag, 08 maj 2011 11:37, Politik

I måndags var jag inbjuden att prata om industrins framtid i Lidköping. Övriga var IF Metalls förbundsordförande Stefan Lövén

samt Kenneth Krantz från Svenskt Näringsliv. Jag skrev förra året att industrin har sin framtid bakom sig och fått kritik för det.

Givetvis  menade jag ur sysselsättningssynpunkt - den som inte förstår det står med huvudet i sanden.

Stefan informerade att svensk exportindustri går bättre än någonsin och att andelen exporterade varor ökat kraftigt.

Tyvärr  ser vi inte detta i utbudet av arbeten, Jag hade med mig färsk statistik som kommunen tagit fram.

Siffrorna var värre än vad jag trodde. Finanskrisen med utslagningen av industrier har gått hårt åt Lidköping.

Andelen  sysselsatta inom gruppen produktion av industrivaror är nere på 11 % av de knappt 16.000 jobben  i Lidköping

Vi är ingen industrikommun längre. Vård och utbildning är störst. Följt av handel och tjänster. Även byggbranchen är stor.

Livsmedels produktion finns och borde kunna utvecklas. 

Stefan Lövén - IF Metalls förbundsordförande .Såg positivt på industrins framtid.

I veckan hade vi budgetgenomgång i två dagar. Mastiga tillställningar som också borde kunna utvecklas.

För min egen del skulle jag vilja ha ytterligare en dag så att vi kan besöka den verksamhet  vi skall besluta om.

Intressant var det dock att ekonomin är god och att vi har pengar till vår verksamhet.

Motståndarna vill sänka skatten och göra de anställda arbetslösa genom att de blir privatiserade.

Givetvis tycker jag att vår egen personal duger gott.

Får se vad den borgerliga regeringen hittar på,det kommer hela tiden lagar som tvingar oss att sälja ut vårt gemensamma till en privat ägare.

Nu skall fjärrvärmen konkurrensutsättas  - Man tycker tydligen bland de borgerliga att elmarknaden var ett lyckat exempel .

Alltid kul med nya initiativ - Det lokala vinföretaget Triplus tänker sälja detta vin.Tipsade dem att de kan bygga volymer genom att jobba loka

Samma vin kan heta Linköping för att säljas där. Göteborg kan få ett rött .Det finns många svenska städer med bokstaven i eller ö.

Fast Stockholmarna ligger risigt till.....hahaha..

 

 

 

I Maj.

tisdag, 03 maj 2011 01:15, Politik

 

Som ni ser fyller SSU Lidköping 90 år i år. Den 14 Oktober 1921 bildades denna förening efter partisprängningen 1917.

Just 1921 hände mycket i Lidköping. Det lokala partiet  som bildats 1917 ,Lidköpings Arbetarekommun av Socialdemokratiska Vänsterpartiet splittrades

genom att några gick tillbaka till Lidköpings Socialdemokratiska Arbetarekommun.Istället bildade man Lidköpings Kommunistiska Arbetarekommun som 1967 blev VPK.

Jag har inte kollat SSU,s förhistoria i Lidköping men kan tänka mej att alla dessa händelser är orsaken till bildandet av SSU Lidköping 1921.

Årets 1 Maj i Lidköping samlade nästan 200 personer i tåget och ett hundratal till i Folkets Park.

Nu är även Vänsterpartiet med samt Miljöpartiet.Jag tycket det funkar mycket bra. Arangemanget går att utveckla.

Läste i NLT.s fönster om 1 Maj demonstrationen 1961 för femtio år sedan. Vädret var vackert. Varm sommar.

300 personer gick till Folkets Park under parollerna Mot massfattigdom och rasförtryck.

Inte var det bättre förr.