Bloggmeny

Arena invigning - första bandymatchen.

lördag, 26 december 2009 23:55, Politik

Då var även Arenan invigd för bandy.Trevligt och vad man ser bra nu.Det finns en del småsaker att rätta till som det alltid blir.Nu har vi kört med 4500 personer och det har funkat bra..Rökarna ville gå ut och röka men fick inte det och blev sura.Ljudet klagades det på.Det hördes bra på tredje våning så man får väl rikta högtalarna nedåt.Detta var första gången med full publik,Ljud är en sak i tom hall och en annan med vrålande klack.Men det har sparats på ljudet. Även informatonsteknik som stor bildskärm.Kamerateam.Det går säkert bra att placera ut 50 Tv screens i denna jätteanläggning.Bygga ut fler restauranger.Det får komma senare.Vi sa att det får kosta max 200 miljoner och så får det bli denna säsong.Man vill ha en halvmiljon per år för att fortsätta investera i arenan. Vi får se hur det funkar med allt och sen prioritera. En lycklig man...Belle Arvidsson. Villa spelade i en historisk dress från klubbens start för 75 år sedan.Ja,,ny tillverkad... Mattias Nilsson får här visa upp dressen. I dagens A lag finns det inte många från Villas ungdomsverksamhet. Mattias kommer från LAIK. Johan Andersson blir historisk målskytt genom att göra första målet för Villa inomhus i Lidköping.På straff. Här sätter Jesper Bryngelsson Villas sjätte mål.Bollen slinker in mellan benen på målvakten som ni ser.

Arenan är invigd

lördag, 26 december 2009 21:19, Politik

Julhelgen har varit hektisk - Ingen julefrid detta år men nu är arenan invigd Lidköpingsborna har fått en mycket bra hall med kvalité.Den kommer att vara till glädje i många hundra år.Det är en rejäl satsning på barn och ungdomar och det kan inte vara fel. Med tanke på klimatförändringarna hade vi säkert byggt en hall i Lidköping.Med Sparbanken Lidköping som sponsor har vi dock fått en gedigen byggnad. Det är inte mycket som skiljer succé från fiasko eller åtminstone stora konsekvenser för de inblandade som i Vänersborg.Det gäller att skaffa sig bra medarbetare från början.Vi anlitade Curt Bergfjord från Karlstad som arkitekt. Han är bäst,så är det bara. Bosse i Backgårn-Johansson byggde och jag hade största förtroende efter att vi genomfört De la Gardieskolans bygge.också i tvåhundramiljoners klassen. Här är alla som arbetat för arenan fångade på samma bild.

God JUL-Happy Holydays,

onsdag, 23 december 2009 17:04, Politik

God Jul till alla mina läsare av dessa sidor. Den 25 och den 26 inviger vi Arenan.

Spektaklet fortsätter

måndag, 21 december 2009 22:39, Politik

Sverige är det enda landet i världen som inte värnar om sin fordonsindustri.Oavsett regeringsfärg så inser man vidden av nedläggningar. Den enda som var lika kallsinnig och ointresserad var Englands Margret Thatcher på sin tid då hon lät landets bilindustri slås ut.Idag anslår man 564 miljoner till Trollhättan för arbetsmarknadsåtgärder...Jomenvisst..grattis...Det kostar att hålla alla dessa tiotusentals arbetslösa vid liv.Jag citerar igen....Svenåke Berglie, vd i FKG, branschorganisation för underleverantörer till bilindustrin, bedömer att mellan 2 000 och 3 000 personer inom fordonskomponentindustrin kommer att förlora sina jobb när Saab avvecklas och produktionen där faller ifrån. FKG har gjort en sammanställning av alla de varsel som lagts sedan oktober förra året och kommit fram till att mellan 15.000 och 16.000 anställda har varslats inom fordonsindustrin och så många som 22.300 bland fordonskomponenttillverkarna. – Så vi har fog för att säga att ett förlorat jobb inom tillverkningsindustrin motsvarar mellan ett och två förlorade jobb bland leverantörerna. Det är också ganska logiskt eftersom leverantörerna står för mellan 70 och 75 procent av förädlingsvärdet i ett fordon, säger Berglie.Slut på citatet,... Det innebär att vi kommer att hamna på över 40.000 arbetslösa....Regeringschefen Reinfeldt kom tillbaka från Köpenhamn och hans kommentar var att det är ingen större panik,,Vi står inte och faller med Saab..... Teoretiker,,,,Människor som inte gjort ett hederligt handtag i hela deras liv styr detta land.. Stora inflytanderika industrialister är förtvivlade just nu.De personer som byggt Sveriges välfärdsstat åser detta spektakel. Jag säger inte att staten skulle gått in och ägt SAAB.Men med ett helt annat intresse och kunskap från början hade man inte talar ner Saab för omvärlden.Istället hade man satsat gemensamt i likhet med vad alla europeisa länder gör.Tyskarna backar upp sin fordonsindustri stenhårt...i likhet med Italienarna och Spanjorerna..För att inte tala om fransmännen som utan tvekan betalar för att hålla uppe nationens stolthet.Notan för alla dessa arbetslösa är ju långt över 10 miljarder per år, dessutom personligt lidande. En statlig insats på ca 4-5 miljarder tillsamman med en seriös ägare hade skapat en framtid och tillväxt när allt vänder...Skamligt är det... Decemberkväll vid körbrona....

Det behövs ingen opposition-Man är sin egen...

söndag, 20 december 2009 17:50, Politik

Rubriken ovan var en bra kommentar från en statsvetare. Alliansens oförmåga passerade pinsamheterna för länge sedan.Vattenfall...De sjuka...Saab och nu ansvaret som ordförande i EU o de brustna klimatförhandlingarna. För att inte tala om budskapet från Maud Olofsson till de 1000 uppsagda på Ericsson i Gävle.Samma inkompetens och total oförmåga gällande Saab.Hanteringen är så pinsam dålig från början att man lika gärna kunde gått ut på stan och tagit första man träffade på som näringsminister.Frågan är om detta gäng inte slår de flesta av rekord avseende dåliga regeringar. En borgare som inte håller med mej skriver som kolumnist på DN.Han heter Peter Wolodarski.Han tycker Maud Olofsson är bra,,,,hahahahah...Undrar vad han vet om näringspolitik.Men han är kritisk också,,,jag citerar ""Där finns sjabblet kring sjukförsäkringen som symboliserar hur regeringen hanterat de allmänna trygghetssystemen. Tanken med arbetslinjen var riktig men djävulen sitter i detaljerna. Än en gång har begränsningarna i finansminister Anders Borgs endimensionella maktutövning blivit tydliga. Det går inte att förändra system som berör hundratusentals människor utan att lyssna på remissinstanserna. Man måste vara beredd att ompröva sin politik när kritiker påtalar brister. Det var inte bara fackförbunden som ifrågasatte reformen av sjukförsäkringen. Även Svenskt Näringsliv pekade på flera av de problem som regeringen nu försöker åtgärda. I sitt remissyttrande i februari 2008 varnade man för begreppsförvirring, bristande förutsägbarhet och rättsosäkerhet. Men regeringen, med finansministern som ivrig pådrivare, valde att köra sitt eget race"" slut på citatet...Nu är det bara 9 månader kvar bara ....Man får hålla ut. Årets resultat för Lidköping ser betydligt bättre ut. Ekonomiskt har vi både sparat i verksamheteten för att möta de minskade skatteintäkterna som att kapitalintäkterna blivit hyggliga.Vi kan räkna med ett bra resultat.Nu står invigningen av Arenan på tur och det skall bli intressant och följa. Förra helgen visade Petra Revenues film Karaokekungen på Folkan.Petra fick möjligheten som debutant att göra en s,k Rookiefilm.Resultatet blev ett försök att få ihop teatern med filmen.Resultatet blev teater på film. Eller som min tanke var TV teatern ger...och det behöver inte vara fel.Någon biljettluckevältare är inte filmen men sevärd tycker jag.Blev mer besviken på Helena Bergströms regidebut i filmen Vi är olika. Vart väl närmast kalkon sekvenser ett flertal gånger i filmen.Så detta behöver Petra inte skämmas för.Vi var några som gick ut och åt efter premiären.

Laiks 16 års killar först ut i Arenan...

fredag, 18 december 2009 02:14, Politik

Idag hade vi presskonferens inför premiären av Sparbanken Lidköpings Arena.För mig som varit med i hela processen känns det naturligtvis jätteskönt. En fantastisk känsla. Från idé till premiär för detta 200 miljoners bygge.Jag kan konstatera att vi gjort rätt från början och detta kommer att bli en stor tillgång i många hundra år.Idag var det premiär för ordinarie arena verksamhet och först ut och historiska blev Lidköping AIK.s 16 års lag. Tränare är Mattias Synnergren.Anders Gilbertsson är ordförande i LAIKS ungdomssektion. Båda tycker givetvis att hallen är kanon.. Filip Gilbertsson...Lite kul för min del..Filip är sondotterson till min farbror Rune Hedvall. Det innebär att min farfar och Filips morfarfarfar är samme person,,,,hänger ni med..ler...Jaa..vi är släkt..

Härliga opinionssiffror

måndag, 14 december 2009 09:39, Politik

SCB,s stora och tillförlitliga opinionsundersökning kom med bra siffror för de rödgröna under förra veckan. Igår basunerade GP ut att väljarna flyr alliansen. Den senaste tidens debatt om att regeringen tvingar cancersjuka att söka jobb har fått 350.000 personer att fly borgerlig politik.De rödgröna har nu 53,5 och storstäderna är återtagna.Låter helt fantastiskt bra och jag vill se det i valet i September. Det blir ett upprensningsarbete efter allianspolitiken som återigen försämrat landets ekonomi men det måste göras.Det som är trist är Sverigedemokraternas stöd. Jag vet ju att ca 10 % av befolkningen inte gillar invandring och utlänningar men att helt bortse från allt annat i samhället och rösta på ett parti med naziförflutet är hemskt.Kunskapen om hur man leder ett samhälle är väl närmast obefintligt hos SD. I Falköping har båda SD ledamöterna hoppat av och stolarna står tomma.Däremot går det bra för Miljöpartiet. Ligger på 10 % nu med duktiga partiledare. Jag var på Göran Larssons födelsedagskalas i helgen. Trevligt.. Glada festdeltagare: Här har vi födelsedagsbarnet......MP.s ledare i Lidköping.

Vägar vägar o åter vägar..

fredag, 11 december 2009 14:53, Politik

Vägfrågor är verkligen långbänk eller till och med ett långt liv utan resultat...Jag blev förtroendevald 1974.Vid detta tillfälle hade man en tioårsblick bakåt i tiden.Skaravägen invigdes 1962 om jag minns rätt men efter det har det inte hänt något på vägfronten i och kring Lidköping.Nu sitter jag och tittat på vägplaner som slutat år 2021.Sextio år (60)!!!! Den enda nyheten är att Vägverket nu skrivit in som fastslaget att förbifart Filsbäck skall påbörjas 2013. Detta efter att kommunen går in och delbetalar. I övrigt finns det 40 miljoner för väg 44 år 2013-15.Men det är en lång sträcka från Götene till Uddevalla så det är inte många meter man kan göra något för denna summa. Annars ringer framförallt män till mig och är arga över fartsänkningarna.Yes,,jag kan bara hålla med. Det är mest borgerliga som ringer och de mottar inte beskedet med glädje att det är alliansen som beslutat om detta i Riksdagen. Iövrigt kommer det inte att bli fler fartkameror under 2010.Tack för det.Jag gillar inte kameror..Inte för att jag kör för fort utan mer för att det påverkar trafiken i negativ riktning.Med de nya hastighetsgränserna på E 20 ihop med kamerorna går det långsamt i köerna.Bygg nya säkra vägar istället.Det finns pengar i Sverige,bara att prioritera. Här är jag med Sofia Hellberg - vice ordförande i Utbildningsnämnden. Nyinvigningen av Campus Lidköping. Här i Lidköping gör vi tvärtemot allianspolitiken som skär ned på vuxenutbildningen.Vi satsar och Campus Lidköping som består av högskolestudier o Komvux växer. De borgerliga ministrarna gör självmål efter självmål .Centerledaren Maud Olofssons kommentar till de över 1000 uppsagda på Ericsson i Gävle var att vi måste inse verkligheten.Grattis till denna insikt..men vad gör Maud Olofsson i denna verklighet...Pladdrar på med floskler....

Lucia,,Jag är köpt...

måndag, 07 december 2009 01:16, Politik

Julen närmar sig och allt är i full gång. Själv har jag varit i julkarantän de senaste 8 åren. Som single behöver man inte kompromissa och jag har avstått allt julande även om jag naturligtvis firat jul med min familj.Men allt runtomkring ha jag avstått.Nu börjar barnbarnen bli stora så i år tänkte jag ha julgran igen.Lucia kröningen besökte jag idag. Ca 0.6 % av Lidköpingsborna var på torget.Intresset för sådana här arrangemang är närmast obefintlig när 99.4 % väljer att göra något annat.Vad gör man då i dessa tider.Elektroniken har tagit över människan och allt som är live och reelt tappar deltagare. Själv fick jag ett mail idag att en kvinna köpt mig för 22.000 kr.Jaa,,jag är inte mycket värd i Playing Pets..ler.Kvinnan som dock tydligen fann mig värd att investera i var själv god för 300 miljoner och var en snygging från London.Alltnog tyckte en kvinna i Malmö att jag var bargain så hon bjöd över och köpte mej i nästa auktion.Nu är jag ägd av en 30 årig kvinna i Prag.Kostnaden att köpa mej är nu 26.000 kr..Men då får man köpa mig av Pragkvinnan.Jaa,,sådana väsentligheter sysslar mänskligheten sig med denna dag Lucia 2009. ade jag kunnat visa fotona på mina ägare såå....ler.Får bli en bild från Luciakröningen där en tjej sjöng Halleluja så att man rös. Hon drog iväg så jag vet inte namnet.