Bloggmeny

Livet går vidare

onsdag, 27 maj 2009 11:40, Politik

Jag har fått medicin nu som jag äter regelbundet vilket minskar symptomen men inte tar bort orsaken. Det håller mig dock uppe och igång även om jag känner att kroppen inte är bra. Bloggandet har fått ligga nere lite och jag har säker tappat tusentals läsare men hälsan har fått gå före. Under tiden har det hänt massor naturligtvis. I veckan skall det komma besked om vilka som skall köpa Saab..Ni behöver inte gå så långt tillbaka innan det var en debatt här på min sida. Statsminister Reinfeldt gick kategoriskt ut och sa att det finns ingen köpare till Saab,därför ställer staten inte upp.Låt det gå i konkurs - Maud Olofsson tyckte att man kunde tillverka vindkrafts vingar istället ???..Tala om att vara dåligt insatta och med det en dålig politik. Nu läser jag att det finns 29 intresserade köpare och att 10 stycken bjudits in.Snart får vi reda på vem som är köpare...Jag berättade att jag hade vänner i USA som varit spekulanter på Saab och blev hånad för detta. Som sagt,, tala om att inte kunna eller veta.Alltifrån Reinfeldt till hans hejdukar som jag arbetar för skall duka under i nästa val. Eu valet pågår för fullt och man är ute och presenterar kandidater.Även om valdeltagandet är lågt så träffar man Lidköpingsborna.Jag har varit med nu två gånger och det stora intresset och goda stämningen för Socialdemokraterna kvarstår.

Törebodafestivalen

onsdag, 27 maj 2009 09:24, The Politicans

Vi har blivit bokade på Törebodafestivalen den 4 Juli. En riktig prestigespelning där vi avslutar festivalen efter The Beach Boys kl 0.30. Innan oss är det Sahara Hotnights och Ove Thörnkvist bl.a På torsdagen är det Ulf Lundell. Fredagen bl.a Scotts - Backyard Babies - Melodie Club och Ace of Base. Meningen från början var att vi skulle vara förband till Scotts men då de blev placerade att spela kl 17.00 i barn/ungdomspasset tyckte vi att det var bättre att bli placerad i en något äldre grupp. Det fick då bli efter Beach Boys. De ligger visserligen i en något högre klass efter att ha sålt en sisådär 300 miljoner skivor men vi skall spela vi med utan att ha sålt några skivor..... Lördag 4/7 12.00 Musikskolans ensembler, sångelever och musikkåren 14.30 Elisa, Alma och Olga 15.00 Bröderna Trück 16.00 UKM Sorry for last night 16.30 Winter Dawn 17.00 Owe Thörnqvist 18.00 Zillah och Totte 19.00 EMD 20.00 Allsång med Festivalbandet 21.00 Sahara Hotnights 22.00 Johnny Kask 23.00 Beach Boys 00.30 The Politicians Hela festivalprogrammet finns att läsa:http://www.toreboda.com/f2009/ Men innan det hoppas jag vi får nån spelning..Vi skall iallafall spela i Örthagsparken på Midsommaraftonens firande vid 14.00 tiden..

Woodstock 40 år.

onsdag, 20 maj 2009 16:27, Politik

Woodstockfestivalen fyller i år 40 år. Jag passar därför på när tillfälle gavs att önska mig denna film som filmsättare på Folkets Hus. Regionen och kommunen inbjuder därför till gratis entré för att se filmen Woodstock. Den är på 3 timmar och 39 minuter och börjar kl sex torsdagen den 28 Maj. En fantastisk musikfilm med sorroundljud på Folkan. Välkommen att se och lyssna till legendariska artister och musiker..Ny levande som bortgångna.

Oooojj,,,vad jag ligger efter och kanske förstör min blog..

onsdag, 20 maj 2009 16:14, Politik

Men jag har inte orkat...Nu hoppas jag dock att få tillbaka min energi så att jag kommer igång igen. Jag har arbetat hela tiden under mina 7 veckor sjukdom och bitvis har det varit riktigt tufft. Idag har jag varit på mitt fjärde läkarbesök och äntligen fått en läkare som tog emot mig professionelt. Detta kommer att ta tid Kjell var budskapet - ända upp till sex månader...Nu skall jag röntgas och sedan en bättre behandling eftersom Shigella bakterien sätter sig i musklerna och lederna. Idag har det varit budget beredning och vi är klara med den kommande politiken. Något mer allmänt sparbeting blir det inte utan vi tillsätter en ekonomiskt styrgrupp som får hantera ekonomin och en budget i balans. Skatten höjs med 60 öre tillfälligtvis. Erfarenheten efter 10 år av kapitalförvaltning är att det ger ca 5 % i avkastning. Vi föreslår därför 61 miljoner i intäkt. Alliansen hade säkert hoppats på ett lägre belopp så att vi tvingats spara mer.

Jag är tyvärr sjuk...

söndag, 10 maj 2009 22:56, Politik

Anledningen till att jag inte uppdaterat min blog som jag skall göra är att jag är sjuk. Blev smittad av en bakterie Shigella när jag var i Peru. Jag är nu inne på min femte vecka med antibiotika vilket gör att jag är tröttare än vanligt.Jag har tappat 7 kg vilket är bra men kanske på fel sätt. Dessutom har bakterien i sin fas två satt sig i mina muskler och leder vilket gör att jag har stora svårigheter att gå..Trots detta försöker jag upprättahålla mitt jobb.Men sent kvällstid när jag jobbat med bloggen har jag inte orkat,,,ursäkta för det -jag hoppas jag kommer igen. En fråga som debatterats är den nya lekplatsen i Stadsträdgården.Så här blir det.

1 MAJ

söndag, 03 maj 2009 20:08, Politik

Årets första Maj var ett genombrott för något nytt. Vi har pratat de senaste åren att fira 1 maj gemensamt med Vänsterpartiet.Nu satt jag och någon mer och pratade på vårt gruppmöte att det är lika bra att ni i Miljöpartiet också är med och se...Miljöpartiet lokalt beslöt att vara med och arrangera.Det blev ett unikt beslut och ett unikt 1 Maj som blev bra. För första gången gick tre partier under gemensam banderoll - Byt Regering. Det blev en bra manifestation. Kändes vitalt med många ungdomar från SSU -Miljöpartiet o Vänstern.Arrangemanget kan säkert förbättras ytterligare så att vi kommer tillbaka till 500 deltagare.Det gäller att få en bra mix på tal och underhållning.Med fart o fläkt på tal och underhållning var detta början på något nytt.Tiderna förändras och vi med den Unik bild - Fanor från MP-S-V och Svenska fanan. Första Ma proklamerades som arbetarnas dag och firas över hela världen som Labour day. Historiskt var det arbetarepartiet och LO som arrangerade första maj,efter partisplittringen arrangerade även Vänstern sitt första Maj. Ser man på det som ett arrangemang för alla löntagare blir det hela lättare. Peo Fredriksson bar IF Metalls fana. Omringad av Miljöpartiets fanor kan det slå över i någon gammal tänkare..Men se det som en utveckling emot ett rödgrönt samhälle.Miljöpartiet har några frågor som man tänker borgerligt på men ibland får man se över och se utvecklingen i stort. Linda och Veronica i Miljöpartiet såg riktigt lyckliga ut att få gå i ett demonstrationståg för Gröna Värderingar.