Bloggmeny

Skyltsöndag..

söndag, 30 november 2008 20:24, Politik

Det är inte mycket med dagens julskyltningssöndag. Sedan får de kalla de för De La Gardie jul.Jämfört med hur det var förr så är det i stort sett inget.Av någon anledning skall det börjas tidigt. Förr körde man igång i och med mörkrets inbrott så man fick ljuseffekterna. Folk gick man ur huse för att se. Själv stod vi barn från Rådagatan och försökte se ett Märklin tåg som gick runt i ett skyltfönster på Mellbygatan. Att få ett Märklin tåg var drömmen. Kl fyra var det över idag.Människorna beter sig inte längre som förr.Man bryr sig inte utan gör något annat. Vem är intresserad av ett nytt skyltfönster???Nej det fodras större saker i dessa datorspelens tidevarv. Träffade representanter från Shell i veckan. Man har visserligen sagt upp avtalet med Försvaret angående flygbränsle leveranser från Lidköping till Såtenäs men den information som kommit ut tidigare att det skulle ha upphört är fel. Pipen fortsätter att användas på obestämd tid. Nu kanske det inte har någon betydelse med tanke på det fullständiga stoppet i byggmarknaden men ändå. Är inte pipen borta kan inte Hamnstaden byggas. Visst är det märkligt att man inte kan fylla de små husen vid torget med verksamhet ens första aktiviteten på skyltsöndagen.Förra julen stod de tomma mest hela tiden.

Sockertoppen

söndag, 30 november 2008 12:59, Politik

Jag var på Sockertoppen igår kväll och tog en 33 cl Mariestadsöl till maten. Hade den borgerliga gruppen i Socialnämnden fått bestämma hade detta inte varit möjligt. Enligt deras insändare så är det inte för att vara ogin mot mej (eller andra gäster) utan enbart för vilka signaler detta sänder ut till stadens ungdom. Ursäkta ,,,jag förstår ingenting...På vilket sätt skulle stadens ungdom avstå från alkohol bara för att de vuxna inte tar en pilsner i Sockertoppen. Samma vuxna kan ju ta en pilsner på vägen till Sockertoppen. Jag fattar givetvis vad de menar angående vuxnas förebild men min förebild är inte helnykterhet utan en vuxen person som kan hantera alkohol. Att bli vuxen är att kunna hantera och för att göra detta måste man givetvis prova. Att provet sker i för tidig ålder är föräldraransvar.Som ett bra exempel på det är de invandrarungdomar som finns i Sockerbruket. De har föräldrar som aldrig skulle tillåta dem att dricka alkhol för det ligger inte i deras kultur. Sockerbruket är 26.500 kvm stort. En liten del är kommunal ungdomsverksamhet.Det mesta är företag,samhälle eller föreningsliv.Det verkar som om de borgerliga i socialnämnden inte har en aning om vad som finns i Sockerbruket. Bl.a annat finns det ett 25 tal replokaler. Undrar om de dricker sodavatten där inne??..Vägg i vägg med skatehallen ligger Lantmännens restaurang som funnits där sedan 25 år minst.Undrar om de också bara serverar sodavatten...I insändaren skriver de att jag hotar med att vi skall skriva om drogpolicyn.Det är inget hot,det är ett faktum. Direktiv om att skriva om policyn kommer snart och det finns en majoritet även från andra i alliansen än deras socialnämndsgrupp som vill att vi ändrar. Den borgerliga gruppen i Socialnämnden förstörde en bra policy p.g.a fundamentalism. På Socketoppen spelade Hot Dog Taylor med Jacob Steinvall.Här ser ni Jacob. De spelade väl bra. Jag har varit i Amerika de senaste åren och är väl bortskämd med originalen som är sååå långt mycket bättre än svensk blues.

Inte på topp

söndag, 30 november 2008 11:41, Politik

Det kommer att ta sina månader innan jag är tillbaka i full form. Bryter man en fot tar det flera månader, samma med andra ben givetvis även om det inte syns.Men det känns. I synnerhet när det sitter i ansiktet/huvudet.Har dock minskat ned från 15-16 timmar arbete till 10 för att ta det lite lugnare. Bloggen har blivit lidande på det.Måste återgå till bilden nedan från torget.Det är ett vykort som jag köpte häromdagen. Som ni ser är Rådhuset inte rött.Det var dåvarande stadsarkitekten Patrik Darling som ändrade färgen från grågul till röd.Måste vart nån gång på sjuttiotalet. Den här trista varianten av gul var väldig vanlig förr. Mitt eget hus på Grevhusgatan hade sammma färg. Jag hittade färgen under en skylt.Bilarna är ett bra exempel att Lidköpingsborna har blivit rikare på 40 år. Man ser flera Volkswagen,några PV 444.En Volvo Amazon. Opel Kadett - Opel Rekord och en Renault. Bilden är tagen tidigt på morronen och den riktiga kommersen har inte startat.På torget står det en Volvo Duett som var en vanlig bil för torghandlare. Antalet grönsakshandlare var stort och torgstånden var väldigt enhetliga.Försäljningen var koncentrerad till mitten av torget och där Stenportsgatan övergår till torg fanns det ingen försäljning alls. Dansbandskampen rullar vidare och jag följer det hela mest p.g.a den starka Lidköpingsanknytningen. Nova med Cathrine Nycander som sångerska åkte ut direkt. De presenterades som ett band från Bergslagen samtidigt hade man varit uppe i vattentornet och filmat över Lischöping och Kinnekulle. Verkade ologiskt för mej. Mycket i denna tävling handlar om vilken stöd ett band har från sina hemtrakter.Lars Kristerz spelar inte bra alla gånger och borde åkt ut. Men hela Norrland röstar i nån form av landsbygdsstöd... Cathrine har en väldig bra röst och har framtiden för sej trots sågningen. Cathrine blir sågad av delar av juryn i dansbandskampen. Nu hoppas jag att Scotts håller ända fram till finalen. Kindbergs kommer in nästa vecka. Synnergren arrangerar bussresa till Strängnäs. Heja Lisch. Jaa,,Cathrine är dotter till Kenneth Lundell.

Allt skall privatiseras...

onsdag, 26 november 2008 22:12, Politik

Den borgeliga alliansen tog i rejält i Måndags när de la en motion att all kommunal verksamhet skall privatiseras. De satsar tydligen allt emot nästa val...Sista striden det är...ler... Efter nästa val lär den lag som kallas LOV som alliansen nu genomför försvinna. Vi vill inte att man skall kunna tjäna pengar på vård av gamla och sjuka. Det intressanta med alliansen i Lidköpings förslag är att allt skall privatiseras.... Vattenverket får bli Vänervatten AB,Avloppsverket får bli Kalles avlopp AB. Gatukontoret får bli Anderssons väg och gata och Parkverksamheten tar Nacka över i Nackas Park Ab..så kan jag hålla på och räkna upp säkert flera hundra kommunala verksamheter som skall säljas ut till privata. Det har blivit ett självändamål.Kommer att återkomma till det flera ggr men jag ser fram emot frågan som gör att Lidköpingsborna får säga sitt om denna idéologi som sätter eget intresset före det allmännas intresse. Samma egen intressse som så klart kommit till uttryck i det s,k förköpsärendet av Råda Prästgård. Hade alliansens åsikt fått gälla hade Lidköping fortfarande bestått av husen runt Nya stadens torg. Nån annan utveckling hade aldrig accepterats för det hade gått emot egetintresset. Sannerligen bra representanter för ett samhälle. Intressanr vykort. Som ni ser fanns det bilar på den plats det återigen skall bli p plats. Nicolai gille som skall vara en förening som värnar om det som var förr protesterade. Bilden visar ju att det var så här förr..

Pakistan

måndag, 24 november 2008 12:22, Mina gäster

Befinner mig just nu i Pakistan, ett av de länder som är mest i fokus när det gäller terrorismbekämpning. Media i vår del av världen pekar ut Pakistan som ett land där alla invånarna är fundamentalister som gärna attackerar alla västerlänningar. Det är en felaktig bild som inte ger rättvisa åt det pakistanska folket. Alla pakistanier som jag mött är förtvivlade över den bild som sprids runt världen och de tar avstånd från all fundamentalism. Kommer det gäster, även om de kommer från västvärlden välkomnas de med respekt och en gästfrihet vi inte är vana vid. Jag besökte Pakistan första gången i februari 2000 och har hunnit med ett tiotal besök sedan dess, jag har aldrig någonsin bemötts med annat än vänlighet från vanliga människor på gatan. Mitt besök denna gång började i Lahore där jag bor hemma hos en familj med 5 barn som jag lärde känna för ca 8 år sedan, jag har följt familjen och sett deras barn växa upp och behandlas numera som en del av familjen. Jag har varit i Karachi i 4 dagar för att titta på de 20 vuxenutbildningscenter som drivs Labour Education Foundation (LEF) med ekonomiskt stöd från Internationella Folkhögskolan i Göteborg och numera även ABF Sydvästra Skaraborg och ABF Fyrbodal. Jag togs emot av LEFs ledare i Karachi, Nazir Mansoor, som skulle ta mig till ett hotell för några dagars övernattning. Jag talade om att jag inte sover på hotell så ofta eftersom jag mestadels bor hemma hos pakistanska vänner så erbjöd han mig omedelbart att bo hemma hos hans familj istället. En underbar familj med 4 barn från 1 till 12 år som bodde i en liten lägenhet och med glädje delade med sig av sin vardag till någon de aldrig träffat tidigare. Vid besöken på de olika centren intervjuade jag många av eleverna, det är fantastiskt att se hur mycket livet kan förändras för människor när de lärt sig att läsa, skriva och räkna. En kvinna uttryckte det som att hon var blind tidigare, kunde inte hitta affärer ens eftersom hon inte kunde läsa skyltar. Köksansvarig på centret sa att hon numera inte behövde gå flera gånger till marknaden eftersom hon glömt saker, nu kan hon skriva en kom-ihåg-lista och behöver inte minnas allt hon ska köpa. En elev uttryckte att hon upplevde att bokstäver och siffror börjat leva, de talade till henne och betydde något. På ett center för män som var pashtuner, dvs kommer från Pashtun-bältet som sträcker sig från Afghanistan till västra Pakistan, uttryckte de att som flyktingar i sitt eget land måste de kunna läsa och skriva för att ha någon chans att få jobb i Karachi. Det fanns ingen skola för barn i området men nu kunde även lära sina barn att läsa och skriva. Flera av dem lärde också sina fruar att läsa och skriva, flera av dem hade nått den avancerade kursen och var verkligen motiverade. Flera möten följde i Karachi, bl a med PYF, en ungdomsorganisation som är aktiva i att driva utbildningsfrågor i sitt närsamhälle. De har sitt huvudsäte i Lahore, SSU i Lidköping har haft kontakt med dem sedan ett par år och har också för avsikt att besöka dem i Pakistan nästa år. Jag träffade också NUF, National Union Federations styrelse som består av 65 fackföreningar varav metallarbetare, vatten-och avloppsarbetare och fiskeriarbetare är de största med ca 4000 medlemmar vardera. Det finns också en speciell sektion för kvinnor som har ca 500 medlemmar. NUF samarbetar med LEF för utbildning i fackliga rättigheter. Tillbaka i Lahore har jag hunnit med att besöka ett möte med Tegelbruksarbetarnas fackförening, BMM och ett besök på en skola i Pattoki utanför Lahore som drivs av BLLF Pakistan, Bonded Labour Liberation Front. Två fantastiska lärare driver en skola med 81 elever, varav 13 stycken, 4 flickor och 9 pojkar ska ta examen i femte klass för att fortsätta i den statliga skolan dit de inte haft tillträde tidigare. Lärarna har ingen regelbunden inkomst eftersom de inte ingått i något projekt på snart sex år men har ändå fortsatt att utbilda barn framförallt från tegelbruksarbetarnas familjer. Ibland kan de få en liten inkomst, 100-200 kr per månad men inga garantier finns. Tack vare att de lever i så kallat ”Joint family-system”, dvs man bor tillsammans med mannens föräldrar och bröder samt deras familjer och delar alla inkomster och utgifter, kan man fortsätta arbeta trots ibland obefintlig lön så länge familjen också tycker att det är viktigt att man fortsätter med sitt uppdrag som lärare. Dagarna som är kvar tills min hemresa är inbokade med möten för planering av SSU-ungdomarnas resa hit 2009 och jag hoppas att vi får ett bra program där de hinner se så mycket som möjligt, träffa pakistanska ungdomar och bilda sig en egen uppfattning av detta gästvänliga land och slipper färgas av medias rapportering om ett fundamentalistisk samhälle som inte existerar i praktiken. Hälsningar Ann carin Landström

Och de sa att Persson var dryg..

fredag, 21 november 2008 19:57, Politik

Jag känner ju GP och en av hans svagheter var hans blyghet som många gånger tolkades som dryghet eller självgodhet. Trots träning kom han aldrig över det. Jag ägnade en stund igår och tittade på debatten mellan Fredrik Reinfeldt,Mona Sahlin och Peter Eriksson Mp i Sveriges Riksdag. Jag måste säga att jag blev närmast chockad över den dryghet,överlägsen attityd,besserwisser och rent utav att vara dum som landets statsminister Fredrik Reinfeldt visade upp.Jag skäms att Sverige har en sådan ledare. Mitt i den värsta industrikris sedan 30 talet står Reinfeldt och påstår att han minsann har god kontroll över läget och att det inte finns nån anledning för regeringen att agera. Idag var det krisrubriker igen och att 1600 personer per dag förlorar jobben. Så är det inte sa Reinfeldt...igår. Han hade varit i Göteborg och träffat AF,det fanns ingen anledning till oro. Samtidigt sitter jag själv som ledare här i Skaraborg och skall dra upp linjer för hur vi bäst skall lösa krisen. En stor brist är att det inte finns några pengar till åtgärder.Det säger alla även borgerliga här nere i Västra Sverige.Reinfeldt står i Riksdagen och säger att det inte är några problem. Dessutom var Reinfeld rent ut sagt oförskämd mot Peter Eriksson i Miljöpartiet när han angrep honom trots han visste att regelverket var sådant att han inte kunde svara. Det är slag under bältet och nåt liknande cynisk har jag aldrig hört i Riksdagen. Dansbandskampen i TV1 har även visat hur det såg ut under sjuttio och åttiotalet i dansbandsbranchen. Kenneth Lundell.arbetarekommunens ordförande och medlem i The Politicians hade sitt eget band under många år i Ken-Erlings. Kenneth ser ni till vänster....

Bra .....IF Metall

onsdag, 19 november 2008 14:29, Politik

Det är ju långt över en månad sedan jag skrev om krisen i Sverige och ansåg att det inte är fråga om nån lågkonjunktur.Nu har landets finansminister vaknat och informerar om att framtiden kommer att bli tuff. Budskapet är dock detsamma,vi sänker skatterna.. Det är därför glädjande och se Metalls ordförande Stefan Löfvén på barrikaderna som kräver handling från alliansregeringen. Om nu Mona Sahlin hade förstått hade väl hon varit den som stått längst fram på barrikaden och inte Stefan även om han är god nog.Mona såg jag håller fortfarande på med miljöpartiet och vänsterpartiet, varför det nu är så viktigt när landet står i och inför en jättekris i den producerande industrin. Jag dristar mej till att citera från TT: JaDet är inte en normal nedgång som vi nu befinner oss i, där de starka och framtidsinriktade företagen överlever. Kapitalförsörjningen i ekonomin har havererat och satt marknadsfunktionerna ur spel", skriver IF Metalls ordförande Stefan Löfven i ett pressmeddelande. IF Metall kräver bland annat att regeringen ser till att krisplanen för bankerna fungerar, även om det behövs lagstiftning. Facket vill också ha beredskap för punktinsatser för sunda framtidsföretag som hamnat i likviditetskris, nya utbildningsprogram för anställda som inte behövs i produktionen och höjt tak i a-kassan till 950 kronor per dag. Löfven understryker också att förslagen inte ska vara ett konstlad stöd till företag och branscher som inte bär sig. "Det är åtgärder för att förhindra att välskötta bolag med stor framtidspotential dukar under på grund av den omdömeslösa spekulation som gjort att finansmarknaden inte klarar att lösa sina grundläggande uppgifter", anser Löfven. Så är det... Ikväll är det invånareträff på Parketten. Ett initiativ jag tog där flertalet undrade vad det skulle vara bra för.Det hela har blivit en succé med flera hundratals närvarande varje gång. Resecentrum har blivit bra. Många har funderingar kring övergångstället.. Som helhet är hela området lyft. Nu skall vi ta ett möte kring lokstallarna - Så att hela området blir uppsnyggat.

Moderatkampanj

fredag, 14 november 2008 16:31, Politik

Jag antar att det inte bara är i Lidköping som Moderaterna kampanjar för sin politik och den s,k valfriheten.Man får jobba hårt...ler..Som jag sagt tidigare så gjorde (S) och undertecknad ett av de bästa valen i partiets historia i Lidköping förra valet.Att tro att det skall gå sämre nästa gång finns ingen anledning att ha som scenario eftersom S partiet med den trötte Persson i vagnen gjorde det sämsta valet i modern tid.Den s,k valfriheten är nu inlindad som motiv för att kunna privatisera. För min del är själva valet i sig ingen fråga på någon vänster-högerskala. Vi kan införa val inom offentlig sektor om det handlar om val mellan olika skolor eller vårdpersonal. Man behöver inte privatisera för själva valets skull. Sedan går de till attack för att jag tog upp en ev skattehöjnng. Med oss Moderater så blir det ingen skattehöjning,,,Nej,,rösta på oss..Vi säger upp personalen istället och så minskar vi på antalet förtroendevalda. Eller så sägs personalen upp i valfrihetens namn och blir återanställd till betydligt lägre lön. Ni vet väl att Lidköping betalar betydligt högre lön inom vården ex än andra.. Tro på att de vinner nästa val med den åsikten..ler... En bild på Skrapan nere vid Strands matsalar som vart öppen en vecka. Vybild från Skrapans skybar.

Ingen höjdare,,

torsdag, 13 november 2008 15:55, Politik

Blogen har inte vart nån höjdare den sista tiden,inte jag heller.Men nu börjar det så sakta bli bättre med mej även om det återstår en del.jag har aldrig direkt råkat ut för nåt riktigt allvarligt i mitt liv. Så fallet på huvudet var första gången.Nu vet jag i vart fall vilka som är mina vänner.Tack alla ni som hört av er...Det betyder faktiskt mycket och veta att nån bryr sej.En del återstår dock innan jag är tillbaka i full form.Jag har fått information om att jag pratat och agerat...det enda som finns i mitt minne är att jag blev yr inne i festlokalen efter jag hållt mitt tal. Jag bestämde mig för att gå ut o få frisk luft..Därefter är det svart,,jag vaknade upp på aktuen av att en läkare undersökte mej. Politiskt så fortsätter "krisen" som främst är knyten till Västsveriges industristruktur. Lidköping är inte ännu så hårt drabbad.Lågkonjunkturen kommer dock att kännas för oss alla framöver. Vi har dock varit med förr så livet och samhället får gå vidare.Inte lika uppskruvat och det kanske är bra det... En duktig företagare träffade jag på näringslivsträffen..Henry Jarlsson vars föräldrar grundade Kinnarps..och som han jobbat i sen barnsben..

Jag stöp..

söndag, 09 november 2008 11:10, Politik

Rykten sprids snabbt så det är lika bra att skriva här vad som hänt mig.Bara att konstatera att man inte är 30 år längre och att det livet ligger bakom en. Jag har nämligen levt ett liv utan ett regelbundet ätande och drickande.Det har kunnat gå en hel dag ibland när jag plötsligt kommer på att jag inte ätit nåt...I fredags var det i stort sett likadant..lunchen hanns inte med och mötet på möten gjorde att jag inte hade druckit o ätit så mycket innan jag gick på invigningen av Strand matsalar i skrapan nere vid Rörstrand.Efter några snittar o glas vin höll jag tal och därefter pratade jag med folk.I värmen kände jag mig helt plötsligt yr varför jag gick ut för att få frisk luft.Sen minns jag inte mer förrän jag vaknade upp på lasarettet. Jag hade stupat rakt ner,landat på huvudet samt okbenet under ögat.Förutom hjärnskakning,fraktur i huvudet,en stukad tumme ont i revbenen samt en rejäl blåtira så har jag klarat mig bra så här långt. Jag har inte fått nån stroke och jag var inte berusad... Nu vet ni det...Jag hade tur, det finns de som både avlidit eller fått stora men efter ett sådant fall på huvudet...

Uddevalla

torsdag, 06 november 2008 00:33, Politik

Besökte Uddevalla i veckan.En stad som klarat sig igenom flera kriser genom åren men rest sig.Satsningen på köpcentret i Torp har skapat 1000 jobb.Nu kommer Ikea till Uddevalla och Torp.Etableringen innebär 1000 nya arbetstillfällen. Bara 20 min därifrån om man åker den nya motorvägen så ligger köpcentret i Överby som också utvecklat sig väl. I Lidköping har vi släppt hela den marknaden med åtföljande arbetstillfällen p.g.a för lite konkurrens bland fastighetsägare.Egenintressen i den s,k värna om centrumhandelnsmantrat har gjort att vi överlåtit 1000 jobb till andra kommuner. I Skövde har man också satsat stort med många nya jobb till följd. Det visar sig att centrumhandeln fungerar i både Uddevalla och Trollhättan.De har inget torg med de traditioner vi har i Lidköping.Jag anser att torghandeln i sig som dessutom är tämligen outvecklad alltid kommer att göra Lidköpings Centrum levande. Torghandeln följer samma regler sedan 1600 talet. Varför? varför har man inte handel där på fredagar? eller på kvällstid-varför är torget så outvecklat och mestadels tomt/öde. I Uddevalla har man precis fått färdigt sin 900 miljonersinvestering i ett kraftvärmeverk. Man tog helt sonika Lidköpingskonceptet och började elda sopor. Man har också tagit Värmeverkets kunder. Förutom fjärrvärmeproduktion så producerar man också elekricitet via hetvatten.Givetvis har arkitekten ritat byggnaden med influenser från ett stort fartyg som den varvstad Uddevalla en gång var. Iövrigt så var nyheten förutom alla uppsägningar av folk att Sveriges alliansregering vill stänga och lägga ned travbanor i Sverige.Spel på hästar via ett statligt bolag skall inte stimuleras.Man vill helt enkelt minska ned travsporten. Grattis,,säger jag -ännu ett strålande bevis på inkompetensen. Nästan alla travtränare är borgerliga av någon anledning. Moderaternas starkaste fäste finns där.

Jag skulle hellre velat vara i Chicago...

onsdag, 05 november 2008 14:26, Politik

Chicago skulle vart platsen man skulle varit på. Hade inte varit några problem om man hade vetat. Jag visste inte att Barack Obama skulle tala där efter en valseger.Framförallt visste jag inte att Buddy Guy skulle spela Sweet Home Chicago eller att Jackie Wilson skulle sjunga Higher and Higher..Hade varit top of the life och fått vara där..Nu är den amerikanska politiken som den är. Demokraterna är givetvis bättre än republikanerna men ändå är de långt ifrån oss i Sverige och hur vi tänker. Trots tal om stort valdeltagande blev det inte så. Den stora majoriteten av befolkningen bryr sej inte. Det är ingen skillnad det blir samma oavsett resonerar de flesta.Givetvis är det inte bra och kanske de har rätt. Nu hoppas åtminstone jag ändå på den förändring demokraterna kampanjat om.Utgångsläget är värre än svårt men livet måste gå vidare även för amerikanerna. Asien har tagit över och Amerika är inte längre Amerika när man vaknar upp och ser att någon annan faktiskt äger pengarna man lånat... Nu hoppas jag att tiden går fort så att vi kan få en förändring även i Sverige. Vi har ingen användning för Reinfeldts gäng när krisen även nått oss.Reinfeldt uttalade sig igår att människorna i Sverige inte är oroliga att mista sitt jobb...Ett synnerligen intilligent uttalande...ler...På krismötet i Vara i torsdags var det verkligen KRIS...Pharmadule i Emtunga läggs ned,Kinnegrip varslar,Manpower varslar och Kellve med 160 anställda är i konkurs. var morronens nyheter här lokalt..Det lär komma mycket,mycket mer..Reinfeldts svar är att vi sänker ju skatterna...Det är ledarskap det....ler.. Ett tag fick jag sura mail från gubbar som inte gillade att jag visade upp mej med unga tjejer.. Nu får jag mail från andra gubbar som saknar bilder på mej med unga tjejer..ler... Så här kommer jag o Tara...apropå USA. Tara jobbar på Biobusiness alliance i Minneapolis. VD,n kommer till Lidköping om några veckor...

www.globalwarming101.com

söndag, 02 november 2008 21:32, Politik

Efter att ha varit i Minneapolis och lyssnat på polarforskare är jag betydligt mer pessimistisk över vår framtid på denna jord. Med sina hundar och expeditioner tar man sig fram på klassiskt vis.Det globala uppvärmningen med åtföljande nedsmältning av polarisen går betydligt snabbare än man förutsett.En orsak förutom uppvärmningen är att den vita snön och isen reflekterat tillbaka solens strålar. När isen nu försvinner så stannar solens värmenergi kvar och än mer is smälter. När Grönlands is också smälts ned så har vattenivån på vår jord ökat med sex till åtta meter.Då finns inte varken Göteborg eller Stockholm längre. Inte heller Holland och många andra lågt belägna länder och städer.Då är det heller ingen idé att pumpa ut vatten från Vänern eftersom den totala ytan har höjts.Forskarna har sagt att det tar tid men jag har börjat tvivla. På bilder har det hänt massor på bara tre år.Jättestora ytor av tjock is bara släpper.Så visst är det allvarligt. Will Steger hette mannen jag mötte. Will är en av världens främsta polarforskare och kännare. För er som vill se,höra och läsa Wills budskap kan ni gå till hans sida www.globalwarming101.com

1500 miljarder till finansinstitut utan krav???

lördag, 01 november 2008 17:29, Politik

Igår var en märklig dag när finansminister Anders Borg bad innevånarna i Sverige att kräva lägre ränta och att bankdirektörerna skall ta bort bonussystemen. Antar att han vill göra sig populär hos folk som inte förstår- Det finns ju en hel del sådana både som kommenterar här som på Lidköpingsnytt...ler. Hade jag vart finansminister hade man börjat med att skriva in som VILLKOR att skall ni ha några pengar av Sveriges innevånare så tar ni bort bonusarna,sedan arbetar ni för sänkta räntor före stora vinster. Skriver ni inte på så blir det inga miljarder från samhället...Väldigt enkelt istället för att be mig gå och tala med en bankkassörska...tokerier....rent ut sagt. Alla som åkt förbi isstadion kan se att vi fått en helt ny belysning. När man ser skenet så är det stor skillnad.För min egen del är jag mest glad för att det inte kostade mer än 1.5 miljon. Tidigare förslag har legat på det dubbla vilket gjort att vi sagt nej. Nu ingår denna kostnad i de 218 miljonerna-den summa som ältas av vissa som för dyr för en hall trots att det inte är kostnaden för hallen.