Bloggmeny

Sockerbruket

torsdag, 30 augusti 2007 01:41, Politik

Utvecklingen på Sockerbruket är mycket bra.Som det ser ut nu kommer det mesta att vara uthyrt i slutet på året. Otroligt.men det är många intressenter.Studieförbunden är nu på gång. Flera föreningar.PRO har redan skrivit kontrakt. Kommunens äldreomsorg bistånds enheten skall ha 900 m2. Diskussion om bibliotekets flyttning har kommit igång. Ungdomsrådgivningen har flyttat in.20 stycken replokaler har byggts och allt är uthyrt. Café o reception planeras vid entrén. Som det ser ut nu får vi bygga ett Sockerbruk till..ler.. Fredrik Simonsson får symbolisera alla de rockband som intagit Sockerbruket.Gruppen Love Injections färdigställer nu sin replokal.En jättefin lokal ut mot stationen. Högst upp är nu Sockertoppen klar.Vidunderlig utsikt över stan.Här kommer KM o TG på Eddies att husera till jul. Sockertoppen igen.

Järpåsträffen.

onsdag, 29 augusti 2007 22:39, Politik

Ikväll hade kommunen bjudit in Järpåsborna till träff på Parketten. 260 + kommunfolk blev totalt 300 personer. Kanonbra ! De flesta var nöjda.Upplägget är allmän information,mat,tipspromenad i stationer där kommunens förvaltningar och nämnder visar upp sig. Givetvis kan man framföra sina åsikter direkt till berörda. Vänermuseet kan beses och så får alla en lite present. Dialog med politiker.Mycket bra respons så nu fortsätter vi med Vinninga nästa gång.Lite bilder. Många från Järpåstrakten på mötet. Ordförandena var givetvis på plats.Marita,Mario,Kenneth.Kjell och Lena.Göran Larsson tittar in också.. Min exfrus faster hade jag inte träffat på många år. Astrid Jonsson från Backa.Trevligt. Rolf Eriksson o Pähr Nyström. Pähr blir stadsdelschef i Majorna Göteborg,Rolf jobbar kvar som vård o omsorgschef. Pähr slutar nu som Utbildningschef men det skall bli kul att börja samarbeta med Majorna. Vi får en vän stadsdel av rang i Göteborg.

I tältet.

tisdag, 28 augusti 2007 01:18, The Politicans

I lördags spelade vi i tältet. Vi är uppskattade på brf gräshoppans sommarfest på margretelund. Vi gjorde vår bästa spelning någonsin.med nya låtar som Brown eyed girl. 800 grader och lite goa jam låtar är vi som bäst.

Läcködag.

tisdag, 28 augusti 2007 00:59, Politik

Idag arrangerade vi en Läcködag ute på slottet. Sedan 2.5 år tillbaka är vi en grupp med intressenter runt Läckö som träffas regelbundet. Fastighetsverket som äger slottet är motor. Kommunen, stiftelsen och regionen är också med. Vi har åstadkommit väldigt mycket under detta år. Det senaste är byggandet av Victoriahuset.Idag diskuterade vi också fler övernattningsmöjligheter. Om och tillbyggnad av Vita Hjorten som har ett kanonläge skulle jag föredra starkt. Dagens konferens var bra. 60 deltagare. Gillis Åström. Chef för fastighetsverket väst.

Sparbanken Lidköping Arena och Skjorta 90 år.

torsdag, 23 augusti 2007 22:06, Politik

Idag har vi haft möte med Referensgruppen som jag är ordförande i. Arkitekten har använt tiden till att rita och planera mer detaljer sedan sist. Allt för att kunna kostnadsberäkna. I September den 21 vet vi vad det kostar. Helt klart kommer det att bli dyrt. Så dyrt att jag inte tror att det blir mer än Arenan och kanske en akut upprustning av tennisens behov. Allt annat får vänta. Det är ju Arenan som Sparbanken skall delbetala. Utan dem hade det inte blivit någonting mer än en utomhusbana till. Alltnog så har man ritat en fin hall med funktionella lösningar. Den finaste som finns eftersom man nu börjar få erfarenhet av de misstag man gjort på andra ställen. Framsidan emot rondellen kommer att sticka ut, det är publikdelen..den andra sidan är de aktivas rum,med många bra lösningar. Alltifrån klubbrum, kanslier.omklädning,konferensrum,gym,bastu och publikplatser.. Loger naturligtvis för uthyrning finns med.En restaurang,ytor för offentliga arrangemang för grupper upp till 200 personer. 3500 sittplatser. Kan enkelt ställas om till ståplats. Då blir det 4500 som får plats.Vid scenbygge för konserter ställer man ut 1000 stolar på golvet. Hela de aktivas sida blir då Backstage för artister. Ett sådant arrangemang där publiken betalar 800 kr i entre skulle innebära 2.4 miljoner i entreintäkter. Då kan ni själva räkna ut vilka artister man kan ta hit. The Politicians exempelvis.ler... Ikväll var jag o grattade Lars "Skjorta" Lundgren. Aktningsvärda åldern 90 år. Vi hade trevligt som vanligt. "Skjorta" har jag intervjuat många ggr i Radion. Få levandes som har så mycket minnen från gamla Lidköping. Eftersom Skjorta var åkare så träffade han alla. Grattis igen !!! Här har vi Sofia..Hon skall till Nya Zeeland och kommer att gästblogga på min sida.Trevligt. Här faller ljuset in rätt..ler..kortet togs i torsdags,och jag ser smal ut..ler igen..

Nyheter

torsdag, 23 augusti 2007 00:38, Politik

Nu har det mesta rullat igång efter semestrarna. Jag har lite nyheter att komma med. Den ena är att Banverket vill svetsa ihop järnvägsbron. Det innebär att den inte går att öppna mer.Det betyder att man inte kan använda det lilla utymmet där Skutan tidigare låg.Mest är det en symbolisk handling för det blir sista spiken i kistan för de som pläderar för öppningsbara broar. Den andra nyheten är att Shell meddelat att de upphör med att ta in olja i hamnen under nästa år. En epok går då i graven. Jag sörjer inte. Det innebär att den fula pipelinen kan plockas bort-Borde rimligtvis också innebära att Shell nu kan börja förhandla om framtiden avseende alla oljeburkarna. Den tredje nyheten är att arkitekterna som jobbat med ny förråds o personalutrymmen för gatukontoret,Lidköpings Elnät samt Parken nu är färdiga med sitt arbete.Man har tittat på området vid gamla Kom Vux vid Nonnens väg.Det blir ett möte om detta men jag tycker det ser mycket bra ut. Den fjärde nyheten är att vi då skulle få mark att bygga bostäder på. Både vid parkens nuvarande förråd utefter Lidan samt även nere direkt vid vattnet i Östra hamnen. Både gatukontoret och elnät lämnar ett stort område efter sig. Skulle vara perfekt med 4 höghus där.

Växjö + att Carina har uppdaterat.

onsdag, 22 augusti 2007 21:23, Politik

Jag har varit i Växjö i 2 dagar.En historisk stad. Jag fick ut min namnbricka på konferensen och hängde på mig bandet som numera är brukligt utan att kolla. Efter ett tag var några framme o grattade till en fin stad,jag höll god min o pratade historia.Sedan var en person framme och grattade till en bra arrangemang,jag såg att de läste på min bricka. Jag tog upp den och läste.. Fast i Växjö styr numera moderaterna.Greve Posse är ordförande i Kommunfullmäktige. Därför tituleras Posse numera Lord Mayor efter beslut i fullmäktige. Måste ju vara fint..ler.. Jag var på residenset och träffade landshövdingen i Kronoberg. Därifrån har man denna vy. Direkt från Rockford.Illinios anlände Sue Mroz sent. Så sent att de inte fick nån mat men vi löste det efter 2 timmar sejouren hos hövdingen.Totalt var det 200 från Amerika i Växjö. För Lidköpings del har vi mycket intressanta näringspolitiska frågor på gång. Sue är chef för Rockford regionens näringslivsenhet. Vi har nu mycket på gång med Rockford,Illinios.Cleveland,Ohio.Detroit,Michigan. som några exempel.Lidköpings företag gör affärer och företag startas i USA av Lidköpingsbor. jag kommer att lägga ut bilder nu och Carina har uppdaterat.

Nu åker jag till Kina.

onsdag, 22 augusti 2007 19:35, Kjells Funderingar

Idag bär det iväg på utskottresa till Kina. Det ska bli mycket intressant. Eftersom det är Miljö-och Jordbruksutskottet som åker, så kommer det naturligtvis till största delen handla om just dessa frågor. Miljöfrågorna är ju verkligen högaktuella i Kina, mycket beroende på den enorma tillväxt de har.Vi kommer att vara i området runt Peking (Beijing), men vi kommer också att åka till Baotou i Mongoliet, Hong Kong, Shanghai och Macau. Eftersom jag är utskottsordförande, så innebär det också att jag är delegationsledare. Så det blir väl en hel del tacktal att förebereda och hålla under den 11-dagar långa resan. Jag har varit i Kina en gång tidigare. Då, 1995, var det FN:s kvinnokonferens och jag reste tillsammans med Monica Green, riksdagsledamot (s) från Skövde. Ett uppslag inför tacktalen är naturligtvis att lyfta fram de ungdomar från Kina som var på World Water Week i Stockholm förra veckan. De fick nämligen andra pris i tävlingen Junior Water Prize. De hade kommit på ett sätt för att kunna ta bort tungmetaller från jordbruksmark. Vann gjorde ungdomar från Mexico. De hade hittat en metod att med äggskal binda blyföroreningar. Kronprinsessan Viktoria delade ut prisen. Måste kännas oroande för ungdomarna när de är på väg hem till den förödelse som kan följa i orkanens spår. På tal om vatten, så tillbringade vi (sambon Ingemar, sonen Sakarias,svärdottern Frida och jag) sista semesterveckan i Grekland. Vi bodde alldeles vi stranden i Parga, fastlandet alldeles söder om Albanien. Underbart, vi badade hur mycket som helst. Vi hann också med att känna av tre jordbävningar, inte särskilt starka men man kände att det skakade ordentligt.

Kulturveckan som varit i Lidköping.

onsdag, 22 augusti 2007 18:52, Politik

Jag ligger lite efter med min sida. Lidköpings egen kulturfestival De la Festival hölls i förra veckan. Detta andra år med betydligt fler besökare vilket är jättebra. Själv jobbade jag och hade ingen tid att besöka tyvärr. Tycker att festivalen kommer för sent. Vem vänder man sig till? Man har heller inte någon samarbete med stadens näringsliv vilket gör att det blir begränsningar. EN orsak till det högre besökarantalet tror jag låg i scenen. Nu fattade alla det var en stor produktion med proffs bakom.Jag har fått förfrågningar om kommunen inte skulle köpa in något motsvarande för att ha permanent i stadsträdgården. Det är möjligt att vi gör så. Det fodras dock ett permanent sommarprogram.Sen är frågan om Stadsträdgården tål en sådan ökad publik tillströmning. Abunda från Göteborg gästade Lidköping även i år,dock med färre dansare. Det var nästan lite skämmigt att se så lite folk på torget där man inledde sitt danståg till Stadsträdgården. 50 personer bara. Förra året spelade vi och då var det åtminstone 300 personer. Vi hade som sagt 20 Amerikaner här i slutet av förra veckan.När de såg dessa gycklare driva med polisen var kommentaren..- Ni måste ha en väldigt vänlig polis i Lidköping.I USA hade de blivit arresterade.. Sammanfattningsvis var det mycket som var bra,men det går att göra mer.

E days i Växjö

måndag, 20 augusti 2007 16:04, Politik

Jag befinner mig i Växjö.Som ett led i vår näringspolitik för framtida jobb samarbetar kommunen med Rockford i Illinios. Efter förra årets E days som arrangerades i Lidköping har arbetet kommit igång jättebra. Innan denna konferens har Lidköping gästats av ca 20 amerikaner. Delegationer från Cleveland,Ohio.Rockford samt från Michigan har varit i stan. Trevligast är det att träffa företagare som beskriver hur deras företag kommer att växa tack vare våra initiativ.Vi åkte sedan vidare med amerikanerna till Växjö där årets entreprenurial days arrangeras.Ca 200 har kommit från Amerika. Dagens höjdpunkt var att lyssna på Staten Michigans guvernör Jennifer Granholm. En utav de bästa politiker jag hört sedan Olof Palme..Fantastisk utstrålning o karisma. Hon beskrev sin politik som den demokrat hon här med härlig entusiasm. Miljöfrågan är den allra viktigaste och Michigan go geen for the future. Hon har Sverige som sin stora förebild när nu landet skall ställas om. Som bekant ligger USA efter Sverige i denna fråga. Jag skall skriva mer om detta. Jennifer var stolt över sitt Michigan och visade de stora sjöarna.En miljon segelbåtar finns det,,borde vara marknad för Lidköping.. Här har vi Carola Määttä dotter till Garvis,ishockespelaren.Man träffar alltid nya intressanta människor. Carola deltog i en panel diskussion för att hon är VD på reklamföretaget Ogilvy. Hon har haft en tuff tid bakom sig med förbättringsarbete och en del skriverier. Verkar dock ha landat starkt.

Nu funkar bildgalleriet+kjell larssons inlägg.

lördag, 18 augusti 2007 12:58, Politik

Nu funkar bildgalleriet,dock ej ännu med bildtext, men jag lägger ut ändå för beskådan. Sommarens lokalpolitik har varit lugn. Försök till debatt har gjorts från några "utfrusna" Folkpartister i Lidköping ang både motorstadion,ishall och kulturscen. Inläggen har varit fulla av sakfel och brist på kunskap. Kjell Larsson hade modet att kalla sig Socialdemokrat numera rådvill. Det behöver han inte vara. Det är bara att ta reda på fakta. Fakta om Motorstadion är att den drevs igenom av en ohelig allians mellan Vänsterpartiet o Alliansen. Vi reserverade oss i S eftersom hela bygget saknade ett seriöst beslutsunderlag. Vi var inte emot motorstadion som idé men vi saknade som sagt svar på en massa frågor. Nu ser vi resultatet men sitter med ansvaret och får reda ut så gott det går. Dyrt blir det !!. Avseende ishallen är allt som sker där transparant och öppet. Men under semester perioden händer inget. Arkitekten i Karlstad jobbar på. I nästa vecka vet vi mer och kommer givetvis att informera. Avseende bygge av en ny hall vid framnäs förstår väl de flesta att det finns gränser för hundramiljons satsningar som inte ger någon större intäkt till kommunen. Nu jobbar jag ändå framåtsyftande med ett hotell/konferens/konsert hall idé kring Framnäs. Men allt hänger på möjlighet till intäkter utanför kommunens budget. Den tål inget idag utan skattehöjning. Så Kjell Larsson,,du kan lätt återgå till att vara sosse igen...ler. Isarenan skall till stor del betalas av Sparbanken. Tyvärr har den senaste veckan varit katastrofal för mina igelkottar. Min gård är gammal och på den har det alltid funnits piggar. Denne lille piggeunge hittade jag med brutet bakben,det blev dock för svårt så han avled. Igår kväll hade mamman släpat sig in på gården,överkörd o sedan avlidit. Så nu kanske det är slut med dessa urtidsdjur på min gård. Trist. Här är jag o Värmlands landshövding Eva Eriksson. Vi samarbetar på ett utmärkt sätt.Eva har gjort succe som landshövding och fungerar jättebra i denna roll. Nu närmast skall jag o Eva bjuda in till möte om gemensamma Vänerfrågor.

Eddies spelning

tisdag, 14 augusti 2007 03:13, Politik

Som ni kanske märkt har jag haft en veckas semester från bloggen,kan också vara skönt.Nu är jag åter och det blir uppdateringar.Ikväll spelade vi på Eddies måndagsklubb.Det märktes att de är sent på säsongen och att folk har börjat jobba.Vi gjorde ett gott hantverk som vanligt,,lite bilder.. Bröderna Brothers. Nattens snabbaste festare,om ni läser fråga Kjell så ser ni.De gick hem direkt o mailade kl 2.15 på natten.. Bra gjort..ler..

Carina igen

onsdag, 08 augusti 2007 23:12, Kjells Funderingar

Ännu några dagar kvar på semestern och nu kommer förhoppningsvis det fina vädret. Därför var det bra att nu kunna läsa i NLT att badvattnet verkar bli bättre och hälsosammare. Vatten är en tillgång som vi ofta bara tar för given i alla fall här vi Vänerns strand. Vatten kan vara så mycket, livsmedel, lösningsmedel, smittospridare, transportmedel mm Med tanke på det, så var vi, jag och sambon Ingemar, härom veckan Stockholm. Vi gick då runt och tittade på stora segelbåtar från olika delar av världen bl a från Mexico. Bilden är alltså från Stockholm. Det tävlades inte bara i segling mellan båtarna utan också hur de unga besättningarna skötte sig både mot varandra och gentemot omgivningen de mötte under sin seglats. Stockholm är lika fantastiskt som man sjunger på allsången, för den hann vi naturligtvis också med. Även om min syster säger att det är lite töntvarning eller var det tantvarning hon sa . . ? I så fall passar det mig nu när jag passerat 50-strecket. Vid samma tidpunkt kunde man läsa i media att en del forskare varnade för att dricka just Stockholmsvattnet, beroende på att det innehöll läkemedelsrester. Ja, det är ett miljöproblem som kan vara i antågande. Kanske något som kommer att tas upp på den stora internationella konferens som kommer att hållas i Stockholm hela nästa vecka. Även om inte vattenfestivalen inte längre finns, så är konferensen kvar. Jag kommer att försöka vara med på en del utav den. Är inbjuden som gäst, antagligen eftersom jag är ordförande i Miljö och Jordbruksutskottet. När jag ändå var i Stockholm så kunde jag passa på att besöka radiohuset. Jag medverkade i Studio Ett och fick kommentera en undersökning om besöksförbud. I min roll som förbundsordförande i Sveriges Kvinnojourers Riksförbund (SKR), så har det varit mycket media de sista veckorna. En dag var det tre radiokanaler, två tidningar och två TV-kanaler som hörde av sig. Det handlade faktiskt också om besöksförbud, utifrån en artikel i GP. Besöksförbud till det egna hemmet. Det kan utfärdas då det finns en risk för att förövaren, som oftast är en man, fortsätter att hota kvinnan och/eller barnen som han levt tillsammans med så det är fara för deras liv, hälsa, frihet eller frid. Tyvärr så används denna lag, som Thomas Bodström tog fram, inte så ofta. Även om hot föreligger. Det vanliga är att kvinnan och barnen för lämna det egna hemmet. Så även om jag har semester, så blir det inte alltid semester. Men, men . . .

Eddies på Måndag.

tisdag, 07 augusti 2007 14:23, Politik

På Måndag är ni välkomna till Eddies.Vi kommer som vanligt att ge järnet..Boka bord,ännu är sommaren inte slut. Mina bildgallerior funkar inte ännu vilket är synd.Hoppas på lösning snart.

Stones på Ullevi

lördag, 04 augusti 2007 12:09, Politik

Efter över 40 år med Rolling Stones live var det med stor glädje jag åkte hem efter denna konsert. Den väckte många minnen i mitt liv. Får väl först säga som denne yngling gjorde. Annars bestod Stones publiken - åtminstone på innerplan av män till 75 %. Ullevi blir gigantisk när man befinner sig i grytan. Mina ungdomsvänner och vänner genom livet Bengt Göran och Bengt var givetvis på plats. Det var vi tre som åkte till Örebro 1967 för att se Stones. Läser recensionerna efteråt och tycker det mesta som skrivs är för negativt. Att det inte lyfte rejält var väl snarare publikens fel. Den har åldrats med Stones och blivit trött. Hade de haft 10% av Mick Jaggers energi sååå...Alkoholförbud och en nykter publik i 50 + ålder bäddar inte precis för röj..ler..Annat var det i Örebro 1967. På den efterföljande konserten var det upplopp och Vinterstadions stolar och inredning slog sönder och samman... Jag tyckte det var en kanonspelning på Ullevi. Jag har hört sämre konserter i mina Stones dar. Jag är som ni vet själv musiker och vet hur det är..Ingen spelning är den andra lik..och det är mycket psykologi.. Det enda jag har synpunkter på var delar av repertoaren. När man nu har en skatt att ösa ur på ålderns höst och kanske en av de sista stora turneeerna kunde man gott tagit fram de stora låtarna från sextiotalet. Sen har jag alltid tyckt man har haft för stora blåssektioner i liveuppträdena. Det räcker med en saxofon.Trombon är inte ROCK and Roll för mig.

Idag är det Rolling Stones på Ullevi.

fredag, 03 augusti 2007 15:09, Politik

Nu bär det iväg till Göteborg och Stones.Skall bli hur kul som helst.Jag såg dem första gången i Örebro påsken 1967.15 år gammal.Det är 40 år i år.Bara att de har överlevt är en bedrift i sig. Kommer ihåg att jag efter konserten fick Brian Jones avbrutna plektrum som han lagt på förstärkaren. Brian är som bekant borta sedan många år. Jag får leta reda på plektrumet.

Harrys och Närebo

torsdag, 02 augusti 2007 18:57, The Politicans

Då har vi kört två gigs Tisdag och onsdag.Harrys och Närebo. Två helt olika spelningar. På Harrys var det massor med besökare som vanligt,med fullt drag.På Närebo sittande matgäster,mer som en konsert med låg ljudnivå.Det är svårt att spela tyst på trummor..ler..Spelade på vaxduk i växthuset.. Närmast nu blir det Eddies den 13 Augusti.Nu kommer äntligen sommaren,,härligt!! Lite bilder från spelningarna.

2 gigs och Arn (Årn) i min gård.

torsdag, 02 augusti 2007 18:11, Politik

Vi i Politicians har nu spelat 2 kvällar i rad. Igår på Närebo,som serverade helgrillat lamm. Smakade jätteläckert ihop med övriga närproducerade produkter. Ni kan läsa mer under The Politicians här. Min semester fortsätter en vecka till. Har arbetat en del praktiskt som sagt. Min innergård är naturligtvis lika gammal som husen. Gården är klädd med kalk o granitsten. Jag har flera partier som behöver restaueras och det har jag gjort nu. Intressant var att när jag låg där och skulle lägga sten fick jag se en botten på en butelj. Jag skrapade fram och kunde se tre bokstäver i glaset.ARN. Ligger ARN här tänkte jag..ler.. Efter att jag tvättat glaset fick jag se ÅRN. Årnäs glasbruk. Öppnades 1802 stängdes 1818.Öppnades igen 1837 till 1876.Övertogs av Carnegie och tillverkade ölfaskor till bryggeriet i Göteborg fram till 1960. Första delen av mitt hus byggdes 1709-Huset är ombyggt och tillbyggt i omgångar men stommen är återanvänd. Gården är en av Lidköpings finaste vilket är trevligt. När man går ut på morronen och samtidigt känner lukten från Henrys bageri.. då är man lycklig..