Bloggmeny

Ishallen igen...o rörstrands höghus

onsdag, 29 november 2006 22:19, Politik

Anledningen till att jag blir ännu mer irriterad i ishallsfrågan är medias rapportering efteråt.Man kan verkligen ifrågasätta hur det är ställt.De borgerliga fick alla positiva rubriker trots att man inte föreslagit en enda krona till en ishall.Däremot föreslog man en nedskärning på 5 miljoner i drift.Vi föreslog att pengar motsvarande 50 miljoner skall avsättas och det blev beslutet som de borgerliga reserverade sej emot.Vi borgerliga vill gå före o visa vägen sa man och fick rubriker.Jag fattar inget,,Vilken BLUFF och både Lidköpingsnytt o NLT gick på det.Man gick ju emot.Läser att Villa fansen jublar åt de borgerliga.Detta är vansinne....Pust.Får en del frågor hur det går med höghus..Tittade upp när jag gick över körbron och fick se ett höghus på Rörstrandsområdet. Har aldrig tänkt på att man ser det så väl.Här i detta hus skall det bli restaurang...jag hoppas i 8 våningar..ler.. Sen måste jag börja min HYLLNING till Linda Sundblad. Hennes solodebut som artist är Kanon.Grattis Linda o alla runt.Utan tvekan det bästa som någonsin framställts av en Lidköpingsbo,visserligen bosatt i San Diego numera men ändå.Wennerberg kan slänga sig i väggen..ler...Nu har vi mer att vara stolta över i Lidköping.www.lindasundblad.se

Ishall o Villa -Boltic.

måndag, 27 november 2006 23:29, Politik

Idag skötte sej Villa klacken som en klack skall göra.Tack.Villa vann med 8-4 mot Boltic.Ett lag som Villa bara skall köra över. Fotot ovan är mål 8.Bollen är på väg in i mål men det syns ej på denna lilla bild.Jonas Gustafsson sköt. Sen var ju min idé om att heja på domaren lysande.ler.. Tänk vilken klack vi skulle ha då..och vad rooligt.. Det finns ju nåt som heter ironí som tas emot med ett skratt men biter ibland hårdare...än dumheter. Idag hade vi heldag om budgeten 2007-2009 i Lidköping. En stor fråga var ishallen där det var nödvändigt att avslöja Moderaternas oärliga fritidspolitik.Debatten var hög och när jag drar på lite så skriker Carin Lexmon att:SÅN ÄR HAN....när de blir fullständigt avklädda.Moderaterna med stöd av de övriga borgerliga föreslog 5 miljoner kr mindre till fritiden/år.Samtidigt säger de att de har pengar till en ishall.De måste skära ner först men berättar inte vart. Jag kan säga direkt att vi inte vill bygga en dålig islada,dragig,kall o fuktig bara för att det skall byggas till varje pris billigt.Bygger man med någorlunda kvalité är vi uppe på minst 120 miljoner. Driftkostnad ca 15 miljoner.sen måste alliansen spara 5 miljoner så totalt skall de få ihop 20 miljoner/år. Inte trovärdigt o väldigt amatörmässigt framlagt. De är som ivriga 1:a klassare o talar om blåslampa. Deras agerande skrämmer iväg tänkta sponsorer som inte vill ha partipolitiskt träta o oenighet.Tyvärr ni bandyälskare så riskerar idén gå i samma politiska dike som det gjort i Vänersborg där partierna har sagt nej till en bandyhall med en privat sponsor. Nu hoppas man på enbart kommunal satsning.

Road House Rockets

söndag, 26 november 2006 21:50, The Politicans

Vi spelade igår med 2 andra band.Ett utav dem var Road House Rockets från Lidköping. Bandet var nytt för mej.Trevligt. Bandet består av Bill Granath,Daniel Malm,Anders Gustavsson o Chrille Tunborg. Bokas på 0733 9306 58. Jag lånade ut mitt trumset under kvällen.Snygg Bild. Bill o Daniel.

Råskevärsrock

söndag, 26 november 2006 13:10, The Politicans

Vi fick en oplanerad spelning igår i Folkets Park. Huvudbandet Errols sångare hade blivit sjuk.Vi ställde upp med kort varsel o Fixade till det.Det blev en bra spelning-Alltid jättebra att spela när man har riktiga grejer o ljudtekniker på plats.Knappt 300 personer kom,,,Skulle vart några hundra till för att arrangörerna skulle va nöjda men men...vi hade kul. Närmast Nu blir en Julkonsert på Närebo den 12 December.

Råskevärs rock..hilda o fredrik o så Villa klacken förstås

söndag, 26 november 2006 12:25, Politik

Igår ringde man från Roadmasters o frågade om vi i The Politicians kunde ersätta huvudbandet Errols.Sångaren hade blivit sjuk.Råskevärsrock kallade man det. Vi ställer alltid upp så igår var det drag i Folkets Park. Jag uppdaterar under The Politicians blog här. Härlig bild-det är varmt-belysning o fullt vevande i 1 tim o 20 min är bra motion.ler Mail forstätter att komma in om Villas klack. Nu har jag råkat ut för en grupp människor som inte är vana att man debatterar en verksamhet.Får mail att en sån som jag skall "skita" i vad de håller på med.Att jag inget vet om bandy,att jag aldrig gjort nåt för Villa !!! o.s v..Ok,jag kan erkänna att jag drog hela klacken över en kam vilket jag ber om ursäkt för-Det finns många seriösa i klacken som inte skriker dumheter.De känner sej nu stämplade (av mej ??) och får utstå frågor vad de håller på med från anhöriga. Övriga åskådare hör naturligtvis inte vem som skriker vad.Jag gav uttryck för min åsikt...Att det skulle bli sådana proportioner att "hela Stan" diskuterar visste jag ej.Men det är bra att frågan kom upp.Till den seriösa delen av Villas klack...fortsätt o vara en bra förebild då o få tyst på idiotin.Ett idiotmail skrev om den jädra domaren.Undrar om vedebörande tror att det överhuvudtaget kan spelas en match utan domare?? Då kan han stå i skogen o gapa.Nej..Högakta att det finns domare o människor som ställer upp..Annars hade det inte funnits nån sport o inget Villa heller.Domare skall få applåder o hejaramsor.Spelare gör fel hela tiden-utvisningar o självmål som ex.Om en domare gör fel så är han idiot enligt de som hörs i klacken.Ja läs själva vilken nivå!!! Igår fyllde min sondotter Hilda 1 år.Kommer här med farfar..ler.. Fredrik Hedén har flyttat till Stockholm o försvarstaben.Passar bra för Lidköping att ha en ambassadör där så vi utsåg Fredrik.

Invigning Rörstrand

torsdag, 23 november 2006 17:27, Politik

Idag höll jag tal o invigde första etappen på nya Rörstrand.Butik o museum.Med extrapris erbjudande var det stort intresse. Jag o Pia Törnell konstnär o formgivare fick äran att inviga. Calle Eriksson berättar o visar att museet skall sälja gamla rörstrandsprodukter. Pia Törnell o Butiks chef Anniken Bieth var mycket nöjda med invigningen. Christina Natt och Dag,varumärkeschef på Höganäs o Jan Johansson -Iittala Sverige chef också mycket nöjda. Iittala går bra nu även om det finns mycket kvar att förändra.Man öppnar egna butiker över hela Sverige. Vy över det nya Caféet.

Villaklacken.NU är det jul...Lidköping 1000 år...o turism

onsdag, 22 november 2006 01:29, Politik

Jag kunde aldrig tro att det skulle bli en sånt himla liv runt en hejarklack.Jag får många mail som inte vill bli publicerade.Ett förslag var att jag skulle träffa klacken,visst kan jag det.Att prata med varandra är bra. Idag publicerar jag ännu en NYHET på min blog. Lidköping är snart 1000 år..Beviset ligger här... Jo på Lidans botten har man nu fått dateringar av brofästen som är från medeltiden. Det innebär att vi har bevis att Lidköping fanns för 1000 år sedan. Därför föreslår jag att vi firar Lidköping 1000 år vid ett bra tillfälle. Nu är det jul:Jan Olof "Nacka" Gustafsson och Tomas Persson arbetade under onsdagen med belysningen i träden och konstaterade att granen var på plats och belysningen fungerade.. En viktig del i mitt uppdrag är att stödja studenter och att ställa upp i intervjuer för doktorander. I Lidköping har vi som bekant en bra turismutbildning. Carina Sjövill och Anita Johansson arbetar med ett projekt kring 10 års jubilèet med kulturturismutbildning i Lidköping.De var uppe idag och vi har idéer tillsammans.kul.

Oj Oj Oj...

tisdag, 21 november 2006 00:22, Politik

Vilka känslor...ler..Min blog slår nu rekord varje dag i antalet läsare.Och vilka åsikter som kommer in.Verkligen intressant.Vad har jag med klacken att göra säger en läsare.Nu skall vi hata ännu mera!!! Nu är det så att jag ansvarar ytterst för Isstadion och vill vi inte ha in vissa individer så portar vi dem,,så enkelt är det..Då kan man stå utanför o gapa... Sen jämställs mina åsikter med klackens,också intressant.Att Villa drar på sej onödiga utvisningar och därmed förlorar matcher är ingen åsikt.Det är FAKTA. Att jämställa fakta med att stå och skrika DU DIN JÄVLA IDIOT som ett exempel till domaren visar väl vilken nivå man ligger på.Tydligen tycker ledare i Villa inkl publik att detta är ok att bli utvisad eftersom man angriper min åsikt att huvudet är lämnat i omklädningsrummet.Som sagt vi har problem.Nej får sätta in lite trevliga bilder istället. De flesta löv är nu borta-så här vackert var det för 2 veckor sen. Fin bild tagen inne i Lidbeckska huset. jag har ju massor med bilder från invigningen av Harrys. Här är jag mia o sture i samtal. På fredag spelar Lucky Dogs på Harrys.De spelar bra. Snart är det dax för Polticians att spela på Harrys. Innan det så väntar en julkonsert på Närebo.Mer om detta nästa gång.

Obegripligt-vilket samhälle har vi??

söndag, 19 november 2006 13:57, Politik

Jag trodde att jag skulle få positiv respons på min åsikt att vi inte kan ha en Villa Klack som uppför sig kränkande o dumt o rent olagligt.Trodde också att jag skulle få medhåll att det är fullständigt meningslöst att spela bandy om man ägnar sej åt regelbrott-dessutom långt ifrån några avgörande moment.Med utvisningar som följd naturligtvis.Men icke..har fått flera mail att jag inte begriper mej på bandy eller att jag är negativ.???.Ett lags storhet ligger i huvudena.Med ledare o publik som tydligen stöttar spelare som spelar utanför regelverket o en hejarklack som skulle åtalats om det framförts enskilt så har vi problem som en känd näringsman brukar säga till mej.

De La Gardie o Harrys premiär

fredag, 17 november 2006 01:29, Politik

Förmiddagen ägnades åt De La Gardieskolan och en presentation av Handelskammaren om ungdomars värderingar bland 3 program på skolan.Det hela såg bra ut.Att ha ett arbete var det allra viktigaste.Man låg högt på identitet och att se positivt på sin kommun. Tacksamt även det naturligtvis.E,m företagsbesök. Senare på kvällen var det invigning på Harrys.Stadt i ny skrud.Jättebra att man investerar och det blir succé. Milan o Rickard som nu kör vidare på stadt med Harrys konceptet.Bara att gratulera. Kristine Storm välkänt ansikte på Lidköpings krogar. Sture Ekelund var närmast rörd över att få en skylt till sin krog hos en "konkurrent"-jag visste inget och att se detta visar vilket fin anda vi har sa Sture. Livet är underbart i vilka man träffar,igår kritiserade jag Villas insats mot Vänersborg och här sitter "bovarna" ler. Stefan-Martin o Per-Tänk på att vi hade 6 st 22 åringar på plan sa Stefan.Sen ville vi för mycket så det blev fel. En ishall vi vill vi ha..skål för detta.. Stefan Nordén och en stolt Per Gustavsson som drack vatten.

Villa- fordonsgas och Carin Lexmon...

onsdag, 15 november 2006 23:13, Politik

Var på Villas första hemma match denna säsong och jag gick dit med förväntningar.Detta Vänersborg som brandskattas stort och som fick stryk mot nykomlingen Örebro.(som idag fick stryk med 11 mål mot Västerås) Om Villa har några ambitioner skulle man lätt slagit Vänersborg.Som vanligt har Villa svårt att föra en match.Men de individuella bristerna är på tok för stora. En stor skärpning behövs.En stor skärpning måste Villa.s hejarklack också göra.Här måste Villa som förening agera.Jag vill inte höra dessa infantila ramsor fylld med svordomar-Hata Vänersborg-Djävla idioter-Djävla den o den.+ ännu värre saker.Jag hade två 10 åringar intill mej..och den ene skrek..Visa UT hejarklacken...Klokt sagt. Skall kommunen sponsra Villa får man ta tag i detta. Vänersborg på försvar med kontringar som vapen. Villa fantasilöst,missad straff och bedrövliga individuella prestationer med flera onödiga utvisningar. Vad hjälper en ishall om man lämnar huvudet i omklädningsrummet???? Igår tog jag spadtaget för en tankställe för Biogas intill OK/Q8. Här med Gunnar Ingelman från Fordonsgas.Mycket trevligt att vi nu kommit hit. Någon konfunderad över läget blev jag dock,intill vårdhemmet.Normalt är det omöjligt på stadsbyggnadskontoret med sådant läge.Själv skulle jag sett granntomten till OK som helt naturligt med en skyddszon för vårdhemmet. Sen ännu en bild från Heimers jubileum. Rolf Hörnfeldt trivdes med Carin Lexmon.

Översvämning i Vänern,,,fler foton från Heimers fest

tisdag, 14 november 2006 01:11, Politik

Idag var SVT1 Aktuellt 21 och gjorde ett längre nyhetsinslag om forskarnas varning om högt vattenstånd i Vänern.Översvämning och nivåer som skulle dränka Lidköping.Det hela sänds 21,00 på onsdag i riks sändningen. Jag fick sitta på en sten i ösregnet..Frida Björcman.nyanställd på kommunen som säkerhetssamordnare fick hålla paraplyet över kameran åt teamet från Aktuellt. Jag tog 260 bilder åt Heimer på festen o jubileumet. Kan naturligtvis inte visa alla men här kommer några välkända besökare i förskringringen som det heter..ler.. Roger Cederqvist höll igång.Roger bor i Göteborg o äger ett Cateringföretag. Kalle Selander kom från Örebro o var auktionist för en Heimer tröja nr 100.Tröjan gick för 7000 kr o skänktes till Markus Skogvard.

Heimer 100 års fest

söndag, 12 november 2006 03:33, Politik

Heimers 100 års firande var ett av de bästa förenings arrangemang jag varit med om i Lidköping.Tack till alla som lagt ner mycket arbete och GRATTIS Heimer.Ca 350 personer deltog under hela arrangemanget och deltagandet visar på en otrolig styrka o engagemang.Bara idén att få med de olika lagen genom tiderna och att de fick sitta ihop under festen var kanon.Att få se 60 tals laget med bl.a Roland Wallgren,Lennart Björklund,Bröderna Mayer o,s,v var en härlig känsla.Hela festen var en blandning av generationer med A lagets ungdomar -ungdomssektionens ledare, till veteraner.Här kommer lite bilder: Stig "Tiden" Johansson 82 år sjunger Blå anemoner som han alltid gjorde förr.Sven Skoog och Sune Norlin ackompanjerar. Anders "Jula" Danielsson med fru Katri. "Jula" hyllades i flera tal-"Julas" mål i sista minuten mot Grimsås räddade kvar Heimer i div 2 detta jubileumsår. Johnny Larsson o Toni Gustavsson-för lidköpings fotbollsintresserade säger namnen allt.

Heimer 100 år o biogas

lördag, 11 november 2006 16:40, Politik

På tisdag skall jag ta spadtag för byggnation av en biogasmack.Macken kommer att bli intill OK/MacDonalds. Bra läge och nu öppnas marknaden för biogasbilar i Lidköping.Till skillnad från ethanol som både är dyr och drar 1,5 till 1,8 liter/mil så är biogasen stabil i pris samt det bästa ur miljösynpunkt.Jag har kört för ca 7 kr milen detta år.Idag firar Heimer 100 år. Gratulationer o utmärkelser på e,m och fest ikväll. Här ser vi Heimers ordförande Göran Karlsson: Mr Heimer idag är JG Pettersson,här tillsammans med Lennart Åhlander som jobbar som kanslist. Jag återkommer under kvällen med fler bilder från festen.

Vilat lite..ler...och Kommunfullmäktige

måndag, 06 november 2006 23:51, Politik

Ja som ni har märkt så har jag vilat lite från att uppdatera sidan varje dag.Jag har tagit det lite lugnt den senaste veckan-med lugnt menas att jag gått ner från 14 timmar arbetsdag till 8.Efter att ha kört hårt hela året med mycket långa arbetspass så kändes det gött att gå ner till den tid som de flesta jobbar men inte ett kommunalråd.Vi hade möte idag med det nya Kommunfullmäktige och jag fick som ålderman vara den inledande ordföranden.Jag har varit med I Kommunfullmäktige i 33 år.Med detta möte inleddes min period som leder fram till 37 år i fullmäktige. En rätt lång tid...ler... Sitt första möte som sekreterare i Kommunfullmäktige gjorde André Enarsson.Kjell Almlöf går snart i pension efter många år i Lidköping.Han efteträdde Arne Söderström på sin tid.I kommunfullmäktige så sitter vi i invald ordning blandat mellan valdistrikten.Ödet gjorde att jag nu är bänkkamrat som det nu heter med Jan Larsson från C.Jag får nu lära Jan lite hur man blir politiker..hahahah... På andra sidan i salen har Mario fått ihop det med Christina Kvist (V) och Carin Lexmon (m) AV kroppspråket att döma så lutar sej Mario mot Christina...ler

Rörstrand.Göstas och kommunstyrelsen.

onsdag, 01 november 2006 00:38, Politik

Hörde att arbetsmarknadsministern seriöst sa att orsaken till att alliansen måste sänka ersättningen i a-kassan var att vi hade en massarbetslöshet i Sverige på 20 %.Mannen kan ju inte vara klok.Idioterna står på rad helt klart i denna regering,och de skall företräda de utbildade i Sverige?? I Lidköping har vi 6% arbetslöshet om vi räknar med alla.Socialbidragen till de arbetslösa har minskat yttterligare som ännu ett bevis.Tydligen räknar minister Littorin in av läkare sjukskrivna och studerande som massarbetslösa.Vilken bluffmakare. I Lidköping har vi nu lagt budget idag.Vi tillsatte en konsekvensutredning av att bygga ett köpcentrum vid Skararondellen.Skall bli intressant att följa. Annars bygger man vidare vid Rörstrands-stor invigning den 23 November. Här ser ni hur man bilat o kört ut hela golvet på Rörstrands gamla butik,fönstren långt bort är emot fabriksgatan.Dörrarna hänger i luften.Ett jättejobb för att skapa en bra yta för butik o muséum. Maine Falk var vid besöket den enda arbetande målerskan på "Rörstrand". Ett nytt företag är bildat kallat Porslinsfabriken. Man har fått en order på den gamla Nobelservisen. Tallrikarna kommer från Indonesien eftersom det är benporslin och handmålas o bränns i Lidköping. Här finns det kompetens. Jag drog iväg en sväng till Halmstad igår.Åker man "Nissastigen" så måste man stanna till på Göstas i Smålandsstenar....det gjorde jag..ler..